Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, May 22, 2011

warna tema

petang ni sblm gi mkn aku nk cter ckit warna tema mjlis ak nnt...tgk smu b2b cter kaler2 deorg so aku pun nk join cter lah...kang org kata aku x up 2 date lak...kekekekee...ms kecik2 dl aku ske kaler itam...kaler yg gelap2 lah mcm blue black...myb sbb mak aku nyer pebret kaler kot...2 yg aku terikut 2...klu blh smu baju ak nk kaler itam...sampaikan kwn aku penah tegur ko xde baju lain ker???amboiii muluttt!!!cili kang...ptt ko tanya ko xde baju kaler lain ker???apa daaaa....he3...pas2 dh membesar cket aku pun ade ati melawoo...hua2...nk lah ske kaler mcm dak2 pompuan2 normal lain...kaler apa lagiii???kaler Pink ler...he3...
masa bertunang dl ak tempah baju kat kak di fb...alaaa kan skg kan glamer baju sulam suji 2...xpenah tgk ekk??
mcm kt bwh ni lerrr...

tp ni kaler putih kan...aku nyer pink
*pakcik google yg crkan*

ak tempah warna pink..nme de baby pink...baby gituuu!!!ha3...sekali smpai cm kaler shock pink jer...ntahlah myb ms pilih 2 mata ak keror ckit kan...ms mak ngan bakal tunang tgk baju 2 pun muke deorg cm xpueh ati jer...myb terkejut dengan kejutan kaler pink 2...ha3...tp deorg xkata apa...cantikkk...cantikkkk....nk jaga ati lerrrr 2...hua3...xpela aku pun tempah lah kain 2 bt bj kurung moden...2x kne oter...sbb beso bjnyer....bkn ak krus yerr...makcik 2 yg jahit bj 2 beso...hu3...tp last2 xjd gak pakai bj 2 utk tunang sbb bler ak gi butik pengantin deorg tawarkan pakej yg menarik jika amik bj+mini pelamin+make up...okelah, ak pun xpakai lah bj shock pink tu...ak pakai kaler purple+pink...so tuk kawen ni xkan ak nk pakai purple lg kan...baju pink yg xjd pakai 2 myb aku bt hantaran kwen jer nnt...sonok en tunang dengo...ske lah 2 de xyah kuar modal...tp de adalah ckit bayor tuk harga kain 2 dl...(rembat gak duit dia 2...hahahaha)

pas2 mase pilih tema nk kwen ni mak ak sarankan kaler itam+merah...beselah dh nme pun mak ak ske kaler itam, kompem mak aku cadangkan kt ak...en tunang pun ske gak sbb pebret kaler dia merah..


tp.........
ramai sgt lah yg pakai kaler itam merah...hu3...aku ske gak tp sbb dh ramai aku xmo pkai....blh x mcm 2???kompem lah blh!!!sbb ak yg nk kwen...ha3..so pilih punya pilih punya pilihhh terminat kaler biru lak...walhalnya biru bkn kaler pebret aku...kisah bermulanyer jatuh ati ngan kaler biru ni pas g survey2 kt 1 kedai...terjatuh hati ngan kaler biru+silver...berkelip2 mata tgk...rse nk mskkn jer baju 2 dlm handbeg!!ha2...muat ker kak oiiiiiiii...
lps pd 2 trus mtk tlg pakcik google carikan kaler2 biru yg menarik...dannnnn..aku pun terjumpa gambo ni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

hah!!!kaler ni lah yg membuatkan aku terjatuh cinta dengan biru...biru yer bkn dgn laki ning nih!!!hik3..
majalah pengantin bulan jun pun der tunjuk baju kaler biru ala2 gini...
xpasti lah cntik ke idokk aku pakai biru nnt...harap2 cntik lah...smu b2b idamkan baju n kaler yg cntik bt majlis korng nnt kan...aku pun harap mcm 2 lah...he3...

setelah berbincang, bergaduh, bermasam muke, bertepuk tampo, sekeh menyekeh(ha3...over lak ko yer)
dengan ini sy, en tunang dan org kuat iaitu emak sy telah berpakat dan bersetuju untuk memilih tema kaler seperti di bawah :



blue+silver

so skg smu tertumpu pencarian pd kaler ni jer oke...jgn curi2 pndg kaler lain..paham cik wani!!he3...

p/s: pernah usik en tunang kata nk kwen pakai kaler pink...bt2 lah konon majuk sbb de xmo...ko hengat dgn majuk de stuju...xade makne nyerr nak oiii....de bkeras gak xnk kaler pink..siap kata nk kaler apa pun blh tp jgn pink...ha3...kalakar gak lah time 2...saje jer usik2 de...usik mengusik membawa bahagia...he3..

oklah nk kuar g mkn dl..hari ni 1 hari xmkn apa...hu3...konon2 leh kuruslah kan..tp bdn payah nk kurus lah...hu3 =(

No comments:

Post a Comment