Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, December 28, 2011

check baby

semlm..
25.12.2011
gi cek baby..
nurse tnya ada rasa baby gerak2 x..
ak ckp xrse apa pun..
he3..
ak tnya ler skg ptt dh leh rse ker..
dia kata lau 1st baby mmg lambat ckit rse...
oo...
lega rse..
igt ak jer xde perasaan nk rse2 anak ak ni..
he3..

berat sama..
nurse tanya ak xmkn ker..
ak xcited gler sbb berat xnaik..
haha..
sbb slama 3bln kwen ni ak dh naik 5kg dgn jayanya..
hu3...

ble ak cte kat en suami nurse kata awat kurus keding ni..
en suami gelak..
jahat!!
perli ak lah tu..

ak pun tipu2 jer yg nurse kata kurus keding 2..
haha..
ble cte kat mak ak pun mak ak gelak..
kata bohong nurse 2..
haha..

nmpk sgt kan badan ak membesar dengan jayanya..
hu3...
ak skg mmg xlalu mkn..
xpnh lah ada yg ak mkn ak rse sedap..
semua xsedapp!!


muntah menjadi kebiasaan lak skg..
hari2 muntah...
lau perut kosong, muntah air pun jadi ler...

semalam teringin makan apam balik..
pas2 mkn trus muntah blk smu..
membazir jer..
he3...

susu mmg ak xsentuh dh..
berkurun lama ak xminum...
xlalu sgt2..
hu3..
siannyer kat baby..
hu3...

skg juz lalu mkn roti..
nasi mmg xleh masuk lah..

smua nu jd sejak minggu ke 13..
sblm ni ok...
xpela asalkan baby sihat dan sempurna...

6 comments:

  1. siannye asyik muntah je. cuba makan gak k, sian bby dalam perut lapar nt!

    ReplyDelete
  2. sian nye awk... try la mkn bubur ke ek.. sian kt bby..

    alhamdulillah kita pregnant xde alahan lgsg.. muntah pun x.. :)

    ReplyDelete
  3. lumrah m2b..sabo ye..t ok la 2..cbe elak mknan pedas & bminyak..suma 2 penyebab loya..lgi satu tips jgn biar perut kosong..mkn je wlpn cikit..pjg plak bebel..hehe :P

    ReplyDelete
  4. maseh smu..mmg paksa gak dri mkn sbb pk kan baby..syoknyer lah lau xde alahan kan..he3...pasni nk try minum susu dumex 2..ramai yg promote susu 2 =)

    ReplyDelete
  5. kalau tak ley amik susu gantikan ngan soya atau susu hl[sedap sikit kan]..Hl ni folic die same ngan susu mengandung tu..[doc cakap ar] insyaallah..nanti ilang morning sickness tu makan banyak2..;)

    ReplyDelete
  6. smlm dh gi ble dh soya kotak 2..tp xminum lg..insyaallah nnt dh ok myb blh minum susu dh =)

    ReplyDelete