Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, May 28, 2011

niat nk survey...tp terbeli...

assalammualaikum...
salam 1 malaysia...
berdirinya saya disini untuk membentangkan belanjawan perkahwinan saya...
cehhhhhh ko!!tetb dtg mood nk berpidato...kehkeh...
hari ni seharian kuar jln2 ngan mak...
niat hati juz nk g survey2 jer...
tp secara xsengaja ak terbeli...he3...
rambang mata ak...
rse nk ble smu..
smu cntik2...
terutamanya bunga...
kecik ade..
besar ade..
kembang ade..
kempis pun ada...
mcm2 ada laaaaa....
mcm astro lah katakan..he3...
kt sni ak nk share ngan b2b smu apa yg ak ble ngan harga sekali...
mne taw nk mtk ak tlg blekan ker...kehkeh...



ni bunga tuk hantarn dlm pinggan...
harga sebenar rm13.90
harga slps tawar rm11.00

pinggan ni ada mcm2 saiz taw...
nk sebesar talam pun ada..kehkeh..
warna pun ada mcm2 xsilap ak..
mcm warna putih,krim,merah..
mmg rambang mata...
cantik2 shape yg kedai 2 ada...
harga sebenar rm 10.70
ble 7 dapat lam rm70.00

tali ni ak ble 12meter
semeter rm1.oo
(mahai kot...hu3)

ini flower tape...mcm yg org lilit kat lidi bunga telur 2..
tp dia ada mcm2 warna..
rm1.00


keychain...
nk pasang kt beg sekolah...keh2...
ni ak ble untuk juntai2 tepi bantal hantaran ak...
harga sebenar rm1.80
ble 24 dpt rm1.30



ni paper crepe..
lau ble kat popular satu rm0.80
ni ak ble satu pek ade 10pcs juz rm4
(yg ni bg ak murah lah)

ni gabus bulat2...
ade mcm2 saiz..
ni ak amik yg kecik skli...
hrga juz rm1.00
ak ble 2...
sje nk testing dl mcm mne hasilnyerr....

bunga ni 5 jambak rm10.00
12 jambak rm23.00
sejambak ada 5 kuntum bunga...
(murahlah jugak kan)

ni bekas coklat tuk hantaran ak bg en tunang...
harga sebenar rm8.60
harga tawar rm8.00
(mahai kot....pas2 ak xske sgt corak2 de..lau blh nk kosong...tp xde...amik jer ler..mls nk cr lg..keh2)

ni polisteren yg bentuk cam bantal 2..
sllu org bt buh kekabu smu kan..
ak malas..kehkeh..
so ak ble jer lah yg ade ala2 cam bantal kan..
satu rm4.00
(mahai jugak kan..hu3)

ak ble 7 smu skli....

hbs lah jugak duit hr ni hasil survey ak...
2 br survey..
blm g ble lg...kehkeh...
ak bukan der duit pun...
blajo lg kan..
harap duit mak, abg2 n tunang ak jer ler yg bg..
lau dh kje kan best...
msti leh ble mcm2 g..
ni xmcm2 gi ker cik kak oiiiii...kehkeh ;p
mlm ni igt nk siapkan "bantai" hantaran ak...
kain balut smu dh ble..
ble kat kamdar semeter rm4.00
semeter jer pun ak ble..
alhamdullillah cukup pas potong2...


Friday, May 27, 2011

pinggan mangkuk

assalamualaikum kwn2 smu...
apa kabor???
sehat ker??
udah mkn mlm????dh pukul 10.30pm br nk tnya...ngehehe...
x mkn lg... g ler mkn dl...usoh ler diet...
mentang2 nk kwen dh...kehkeh...
nk cte ni td ak g umah mak long..
mak long kata mkin g***k...
ohhhh sungguh tdk suka...
mulai mlm ni smp kwen t xmo mkn...hua2..
jgn harap!!byk kali dh simpan cita2 angan2 dan hobi utk x mau mkn..
last2 mkn gak...
cmne nk krus kan...
mak long tnya npe g***k??
slamber jer jwb sbb BAHAGIA pas tunang...
blh gitu???kehkeh...
padahal asik bergaduh...sekeh menyekeh...tumbuk menumbuk...baling membaling pinggan mangkuk...periuk belanga...jug teko...anak kucing...anak buaya smu ak baling...hik3...
mengarut jer smu 2 yer kwn2..
pas2 mak long tnya apa rahsia jerawat hilang??
ak jawab kne tunanglah br hilang..kehkeh...
gatai sungguh yer ko ni ;p

sebenarnya aku bkn nk cte sal jerawat mawat...kurus ke g****k ni...
sebenarnye ak nk cte sal pinggan...
tau x pinggan 2 apa??
lbh kurang cam plate lah...kih3..
sila jgn sekeh sy ;p
sbnrye ak bkenan lak nk wat hantaran buh lam pinggan cam org lain wat 2...
perasaan ni smu timbul apabila ak mengintai2 blog2 org lain...
dh tergintai2 2 ak terjatuh ati ler pulakkk..
antara blog yg menjadi mangsa intaian ak adelah


nak jugak cm deorg...he3
tp ak dh try2 g survey pinggan...
tp mahallllllllll nyerrr...
satu pinggan pun dkt rm20...hu3
nak yg rm7 jer klu blh....
ader ker??he3...

smlm ak g tgk2 pnggan kat 1 kdai cina ni...
harga dlm rm10.70...hu3
mahai gak...tp okelah kan..
de ada mcm2 kaler...
ak nk putih tp putih xder lak bentuk yg ak nk 2...
nk pinggan sebesar talam pun ada taw..kehkeh....
nnt ak update yer gambo2 pinggan 2...
ade kje ckit..tata..titi..tutuuuuuuuuu~~~~

notakaki: post ni ditulis smlm tp xsempat nk postkn...so abaikan waktu mkn diatas ;P

Thursday, May 26, 2011

kisah majuk & denda

alkisahnya bermula dr mlm smlm apabila ak majuk ngan en tunang....
majuk sbb ak der salah paham ngan de...
ak off hp dr smlm smplah ptg td..
der 53miskol n 16msg dr dia...
kejam x ak...huhuhuhu...
ntahlah semlm tetb nk jd kejam..
seblm ni ade majuk gak tp xpenahlah penah off hp tp sekejap jer..
ni dkt 24jam...
ganas x??brutal x???
maaf yer en tunang...
cmne majuk pun i ttp syg u *malu2*kehkeh...
ptg td pas tgk cte nora elena rindu terhadap en tunang membuak2..he3..
so try on hp n dlm bpe minit trus dpt panggilan dr dia...
ak angkat tp bt2 juai mahai g...n ckp pun cm nk xnk jer...
pas2 en tunang memulakan lah madah2 nyer utk mengambil ati ak wlupun dia xbersalah pun...he3
mmg dia xsalah pun...ak yg bersalah sbnrnyer....ngade2 lebih...nk manje2 sbnrnyer...cis!!lau en tunang taw ni mmg kompem ak kne sekeh laju2....hahahaha...
pas pot pet pot pet ..ayg...anje... darling...bby..buat hati...pengarang jantung..jantung pisang...kehkeh...
smu diatas mengarut jer ok...xder nyer en tunang nk bemadah lebih2 cm 2...
askar kan...jiwa mesti kental...xder lah nk romantik2 sgt...hua3...
pas sesi pujuk memujuk selesai ak kata ada satuuuuuuuuuuuu jer cara nk ok blk..
satu cara ni jer taw...
en tunang tnya apa dia???
siap ckp nk kne terjun tingkat 3 ke bwh mulakan dgn kpla dl ker...
pas2 ak jwb yer ler...cer bt...kehkeh...
en tunang kata 2 contoh jer..
dh 2 ske sgt main2 apa ak ckp...ak pkena dia blk...amikk ko...
ble suh bt kata contoh lak...dan2 jer....ha3..
ak kata bg lah contoh logik ckit...
en tunang jawab kadang2 kne lah bg xlogik ckit br syg abg ni gelakkk...cewahhhhhhh!!!tangkap lentok lak ak kejap ;p
korang nk taw x apa denda nyer??
xnak???xnk sudah...ak nk cte jugak2...kehkehhhhhhh....
sebenarnya ak tringin nk ade gambo2 pre wedding cm org2 lain..
tringin tahap terliur dh ni...he3...
keterliuran ak ni tb2 menjadi tahap max apabila melihat keindahan2 gmbo pre wedding b2b yg lain terutama gambo2 mereka ni

wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
ak nk jgkkk...
tetb smlm tanpa dijangka ak majuk ngan en tunang kan...
so der alasan lah kan nk mtk en tunang setuju tuk pre wedding nihh...kehkeh...truk prangai ko ekk wani oiii!!
xpelaaaa...bukan selalu lehh...sekali seumur idop jer...
smu b2b nak kan...ak pun nk gakk...nk gakk....nk gakkkkkk...smbil hentak2 kaki...ha3
skg ni ak xdpt lg jawapan en tunang sbb td talian terpaksa diputuskan sbb waktu maghrib nk bis dh...
g pun mak ak dh jeling2 msk blk tgk ak...
kang xpasai2 ak dpt ceramah freee...kehkeh....
jgnlah marah2 makku syg...beseler jiwa remaja...he3..
pas2 solat td en tunang kol...
berdebar2 jantung aku..
kalah kelajuan degupan mase aku nk amik result spm dl..melampau x???ha2..
ak pun angkat dan menjawab dgn suara selembut sutera bak tuala bby yg br dibasuh dengan softlan...kehkehh..
nk taw jawapan en tunang???
jawapannyer adalah........
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
syg...abg nk gi mkn japp...
satg blk abg kol syg oke...
cissss!!!!bt penat ak kontrol suara jer...
lg pnt korang scroll ke bwh...kehkeh...
semangat ak nk mjawabnyer...
igt en tunang nk jwb
"yes, i will"
cehhh2....ko ingt cm cte2 omputeh nk kwen 2 kerrr??
he3...
mangarut btol ak...
ak ngan suara redha membenarkan en tunang g mkn dl dan membiarkan diriku terkapai2 menanti jawapan bak menunggu duit 10juta bulan jatuh ke riba...wuwuwuwuuu..
jadi skg xder per2 keputusan lg..
harap2 en tunang setuju lah kan...
ksian kat ak mengidam...
org tua2 kata xbaik bg tunang mengidam2 ni..kang tunang cari lain....kahkah...
dush!!dush!!!jahat yer mulut ko ;p

ak dh try survey2 nk amik spe tuk pre wedding ak....
xmo lah jd cm ms tunang dl...
gambo smp skg xdpt2 lg..
ak rse nnt aku dpt gmbo kwen dl kot br dpt gmbo tunang....hu3...
klu korang yg nk taw cte leh merujuk pada kamus link sedih ni

so td aku tnya lah kt sorang member mktb ak..
de mmg amik gambo2 org kwen ni..
pas2 hr 2 de da amik gmbo pre wedding kawan ak..
not bad...so nice..
ak ske....
ni cth gmbo2 dia


ni lak link de...
korang leh ushar2 package de...
mmg berbaloi2...he3..
ak tnya de lau utk pre wedding bpe..
de kata kalo shoot, edit ngn burn... RM300 utk 70 images
ok kot nooo...ak pun bkn taw sgt bab2 harga ni..
tp yg pasti aku puas hati ngan gmbo2 de..
dan yg plg penting de dak mktb ak...
xkan de nk tipu ak lak kan...
senang ak nk pantau2 de t...he3...
de ni pun blh wat bina n banting kawen taw..
de wat cntk...siyes cantikk..
bese lah org muda wat....jiwa seni de moden lah kan...
nama pun bakal ckgu PSV kan...he3...
tetb nk promote lak...
wan bg ak komisyen taw...kehkehh ;p

jadi skg ak masih menanti jawapan en tunang...
semoga pintu hatinyer dibuka tuk wat pre wedding...
tp lau en tunang xnk...xpela...
ak pasrah..
ak redha....
tp....
ak majuk blk...
dan majuk kali ni lagi ganas...lg brutal...
ak siap blh bertuko jd kaler ijo taw x...kehkeh...
oklah ak nk gi msk maggi jap..
pas2 ni lau en tunang setuju tiap2 hari lah ak kne mkn maggi sbb kompem ak yg kne kuar duit tuk pre wedding 2...
en tunang kan xnk..
de kata bt menda berfaedah jer!!!
berfaedah apa pre wedding ni bg ak!!!kih3...
kaki melawan ak ni....
nasib lah ko en tunang...

notakaki : majuk+gaduh+jeling jeluat+angkat tgn nk tumbuk+n smu2 lg keganasan yg aku tunjukkan pada en tunang xbermakna ak xskekannya...malah berlebih2 bertambah2 perasaan syg cintan cintun diriku terhadapnyerrr....cewahhh...jiwang jap oke ;p
sile jgn muntah darah ijo...

kekompiusan melanda diri ini


tetb menjadi kompius selepas bsembang dgn bff td...
kol de sbb dpt taw de pregnant...kwen sma tarikh masa ak tunang dl..tahniah sygku lyya...terer noooo....kehkeh...
tetapi lyya membuatkan hatiku gundah gulana...jiwaku x tenteram...jantungku berdegup2 bak lagu dak dik duk....kehkeh..mengarut lak ak...
lyya tnya ak kwen ble...ak kta 16sept 2011...ak blaja di kedah...16sept adalah hari jumaat...so kwn2 aku yg dok kdh kata lau cuti umum jatuh hari jumaat, maka cuti tersebut akan di fowardkan ke hari ahad...
tp....
td ms sembang ngan lyya dia kata x pulak...lyya duk trgnu so ct ktaorg lbh kurang sama lah kan...
lyya kata lau cuti umum jatuh hari jumaat maka cuti tersebut akan burn...xkan difowardkan...terkejut beruk arnab comel lah pulak pas ak dengo...
mne xterkejut ko!!hr ni kwen ptg 2 kne blk kdh dh sbb sok ade clas...
ko nak mcm 2...lau blh xnk lah kan....kehkeh...
nak lah rest2 sehari...leh lah tlg2 mak kemas umah(yoyooo jer alasan ko tuhhh!!)
skg aku dalam dilema...tnya kwn2 kt kdh deorg kata cuti ahad lau cuti umum jatuh hari jumaat...hu3
dilema mak taw nak!!
cmne ni....cte kt mak, mak pun dh pusing2 kpla pk...xkan nk tangguh lg...hari 2 dh tangguh skli...mak kata satg pihak lelaki cakap family kta ni cakap cam k*****...hu3..
aku pun xtaw lah cmne...spe2 der kontek no menteri penddikkan..nk tnya ct sekolah kt kdh cmne...kehkeh....
kwn2 yg taw cmne sistem cuti kat kdh ni leh kongsi2 lah yer....

sekian terima kasih

ikhlas dr b2b yg kekompiusan kerunsingan kepeningan & yg plg penting kelaparan...(cisss...lalu lg ek ko nk mkn!!)

Wednesday, May 25, 2011

syukur alhamdullillah

alhamdullilah syukur nikmat...malaysia maju rakyat selamat...alhamdullilah...alhamdullillah..
(tetb dtg mood nk nyanyi kan...he3)

Alhamdullillah

hari ni 25.11.2011 bersamaa hari Rabu pada jam 11 pagi tamatlah sudah exam sem ni...kekekeh..sonok gak lah rse sbb sem ni tensen ckit ngan exam wlupun cuma 2 paper jer...sblm ni 5 paper blh cool...ni 2 paper pulak payahhh nyerrr lerr...myb sbb kne praktikum kat sekolah agak lama pas2 masa utk blaja kurang lah kan(cisss!!2 smu alasan ko jer tawww!!)

tp apapun alhamdullillah sbb berjaya menjawab kedua2 paper itu dengan jayanya
ohhh....tidak sebenarnya...hu3...proses goreng menggoreng juga yg berlaku...xpela...dh usaha...skg tawakal dan doa jer lah kan..moga2 lulus dgn baik...amin...
so dh tutup buku utk sem ni...kita buka buku baru untuk sem last...ulang sekali lagi yer kak2 sekalian SEM LAST..kehkehkeh...
tp 2 kta cte kemudian ek...sbb mulai saat ini saya isytiharkan bahawasanya saya bercuti selama 3 MINGGU...oyeeee....ni jer last cuti lama punn...pasni ikut cuti sekolah cm biasa..
ok utk cuti ni kta lupakan terus sekejap okeyyy pasal belajar!!
utk cuti ni aku nk tumpukan perkara2 seperti berikut:

1. perkahwinan abg chik ak yg akan diadakan pd 4 dan 11 Jun 2011
2. bekas hantaran aku( segala mcm DIY lah konon)
3. bunga tisu(org lain bt ak nk wat gakk!!kehkeh)
4.kad kahwin(lagi 3bln nk kwen ak xjumpa2 lg org yg nk btkan kad kwen ak...ak nk kad yg murah tapi CANTIK...boleh????hua3...)
5. nk bincang pasal pelamin/baju/makeup yg ak nk
6.cari bahan tuk bt paperbeg(konon2 nk DIY gak ler)
7. nk cari kayu tuk wat frame dlm blk..frame 2 aku nk buh bunga byk2..
8. dan byk lg angan2 dan cita2 aku nk bt time cuti ni tp skg dh lupa...t lau igt aku update...kehkehkeh...



notakaki: duittt XDERRR..angan2 BESO...blaja g gatai nk KAWEN...dh koje kan SYOKKKKK~~

Monday, May 23, 2011

rakaman perbualan antara en tunang dan en s

td suh gak en tunang kol cameraman ms tunang hari 2...

di bawah dialog antara en tunang dgn en s

en t : salam en s..

en s : wsalam..

en t : en s, ble sy blh dpt gmbo tunang sy?

en s : ni siapa ek?

en t : ni sarin tunang wani yg mjlisnyer di ipoh 2..

en s : oooo...

en t: ble yer sy blh dpt gmbo 2?

en s : maaf yer en sarin, turn en sarin blm smpai lg..
(ko igt turn nk g jumpa dokter ker en s oiii!!)

en t : tp en s jnji hr tu sebulan jer kan?ni dh 2bln lbh..

en s : yer tp sy ramai lg costumer lain..

en t : ermmm..klu mcm 2 ble gmbo sy blh dpt?(mood en tunang dh berubah)

en s : ble dh siap sy kol yer..

en t : so rse agak2 lah yer ble leh siap??

en s : 2 sy xleh jnji lah..
(amboiiii ko!!!xleh jnji lak...dl ms nk deal laju semacam jer)

en t : xpelah lau mcm 2...lau xleh siapkan en s pulangkn balik duit kami..gambo 2 en s print pas2 simpan wat kenangan..assalamualaikum....


hambikkk kooo...kne sedassss ngan en tunang...2 lah org bg amanah xmo buat elok2..kta percayakan dia tp dia wat sambil lewa jer...nmpk sgt kan dia xsentuh apa lagi pun untuk album tunang kami...hu3..aku pun dh mula nk redha lah ni wlupun dalam hati masih berharap ada sinar untuk album tunang kami siap sblm nikah nnt..kekekeehh...sinar gituuuu...
kepada en s cubalah menjalankan amanah dan tanggungjawab yg diberikan..en s cari rezeki dgn cara 2...dapat duit hasil daripada keje 2...mcm mne en s bg isteri dan anak2 en s mkn...kesian kt deorg...pikir2 lah yer en s dan selamat beramal..

notakaki : mcm lah en s ni baca blog ak..kehkeh...xpela sekadar berkongsi pengalaman pahit ini dengan b2b yg lain...

broken heart

mood : down ;(
sbb kejadian : buka fb nmpk wall phothographer ms tunang dl...
selambek derrrkkk jer dia komen2 gmbo org lain...
ak nyer komen dl dia siap delete lg..
ble lah dia nk bg gmbo ni...
dh 2 bln lbh..
kol pun xmo angkat...hu3
bt sticky album jer punn!!!
nk sgt gmbo 2 sbb kenangan...
tp lau xdpt jgk nk wat cmne kan...
sabo ajer lerrrr..
huhuhuhuhuhuhuhuhu.........

"Di antara bentuk ketakwaan seorang hamba kepada Allah adalah dengan menjalankan dan menjaga amanah yang dipikulnya. Baik amanah yang berkaitan dengan kewajiban kepada Allah seperti solat, berwudhu, membayar zakat dan yang lainnya, maupun yang berkaitan dengan kewajiban kepada sesama manusia"


notakaki : org lain yg kawin pun dpt dh album deorg...storybook lg 2...huhuhu...kecewa rs~~

Nur Kasih The Movie



jumaat lepas aku berdua dgn housemate gi tgk cte NKTH...selamat lah ak dh booking tket on9...smpi jer tmpt tiket, 2 diaaaaaaaaaaaaaaa beratuq baik punya pnjg...ak pun cuak gak sbb xpenah lg lah booked tket on9. ak igt kne baratur sma..last2 ak g depan tnya
aku : bang yg book kne beratur gak ker?
abg kaunter : xpayah!!bak no ref..
aku:hoyeeee2!!sambil wat2 lompat bintang...kehkeh ;p
nsb baik ak book!!lau x kompem xdpt tgk...org lain benggang jer tgk kami dpt dl tket....ngehehe..
so kwn2 lau nk tgk movie 2 book lah dl yer secara on9...free jer pun =)

pas ble tket kami ronde2 cari makan dl...mkn 2 penting tuk dptkan tenaga...tenaga tu penting tuk alirkan air mata nnt.....hahaha...

aku pekena nasi ayam n sirap limau...tp gambo mknan xamikk...so tgk gmbo ak jer lah yer =)



pasal NKTM ni bg ak okelah...dr 5 bntg ak bg 3stgh bntg lah...cehhh cam pakar jer kan ak ni..he3...cte dia ade sdh, ada lawaknyer..sdhnyer sdh btol2...lawaknyer, lawak btol2..bg akulah...lau bg korang xlawak ak xtawlah kan...kehleh ;p

aku paling ske watak Hassan dlm movie ni...wlupun watak dia sekejap tp meninggalkan kesan bt aku lah...antara dialog dia yg aku xleh lupa ialah “Are you OK? Sand Storm. Big-big. You Sleep.” kehkeh...wat lawak jer Hassan ni...dengan dia cilok spe nyer rayban ntah...comel jerr...

ttng lakonan aidil, adam n nur bg aku okelah...bolehlah...he3...tp myb best drama lg kot...

tp yg plg bes adalah pemandangan dlm cte....perhhhhh!!!mabelossss...he3...mmg cntik lah view2 dlm cte ni...lau xcye korang g tgk dl...kompem korang akan terpukau punya...

pas2 ade bdk yg sgt comelllll!!!spe lagi adik mia 2 lahh...lakonan de sgt comelll...secomel wajahnya tp ak lbh tertarik dgn lakonan abg kpd mia dlm cte ni yg dikenali sbg ilias...bdk ni nmpk sgt matang dlm lakonan nyer...kata2 de pun mcm org2 besar jer...pandai dia nk pujuk ayah dia kata nk tdo sama sbb mak deorang ayu raudah dh meninggal...

satu jer yg xbes sal cte ni ble ade adengan letup2. ..nmpk bebenooor komputernyerrr...hu3...cerrr bg meletop betol2 kan...baru nmpk ganasss...he3...

so korang apa lg...gilah serang panggung sementara stokk masih ada...he3..

notakaki: xsabo nk tgk movie transformer yg baru =)

Sunday, May 22, 2011

ngantuk VS buku

mengantuknyer aku...hu3...
subjek kajian tindakan apa pun xbaca lg..
baru jer nak baca ngantuk..
baru je ngantuk nk baca...
kehkeh ;p


caiyok2 wani!!
last paper jer ni...
pas2 ko merdeka dah utk sem ni...
blajo lah rajin2 ckit wani...
moga2 leh dapat mcm ni dia ni...ngehehe ;p



dah2...
tutup laptop 2..
fokus2 kt buku 2...
jgn terlelap sudah cam bdk ni sdh...



p/s: gud luck 4 myself =)

warna tema

petang ni sblm gi mkn aku nk cter ckit warna tema mjlis ak nnt...tgk smu b2b cter kaler2 deorg so aku pun nk join cter lah...kang org kata aku x up 2 date lak...kekekekee...ms kecik2 dl aku ske kaler itam...kaler yg gelap2 lah mcm blue black...myb sbb mak aku nyer pebret kaler kot...2 yg aku terikut 2...klu blh smu baju ak nk kaler itam...sampaikan kwn aku penah tegur ko xde baju lain ker???amboiii muluttt!!!cili kang...ptt ko tanya ko xde baju kaler lain ker???apa daaaa....he3...pas2 dh membesar cket aku pun ade ati melawoo...hua2...nk lah ske kaler mcm dak2 pompuan2 normal lain...kaler apa lagiii???kaler Pink ler...he3...
masa bertunang dl ak tempah baju kat kak di fb...alaaa kan skg kan glamer baju sulam suji 2...xpenah tgk ekk??
mcm kt bwh ni lerrr...

tp ni kaler putih kan...aku nyer pink
*pakcik google yg crkan*

ak tempah warna pink..nme de baby pink...baby gituuu!!!ha3...sekali smpai cm kaler shock pink jer...ntahlah myb ms pilih 2 mata ak keror ckit kan...ms mak ngan bakal tunang tgk baju 2 pun muke deorg cm xpueh ati jer...myb terkejut dengan kejutan kaler pink 2...ha3...tp deorg xkata apa...cantikkk...cantikkkk....nk jaga ati lerrrr 2...hua3...xpela aku pun tempah lah kain 2 bt bj kurung moden...2x kne oter...sbb beso bjnyer....bkn ak krus yerr...makcik 2 yg jahit bj 2 beso...hu3...tp last2 xjd gak pakai bj 2 utk tunang sbb bler ak gi butik pengantin deorg tawarkan pakej yg menarik jika amik bj+mini pelamin+make up...okelah, ak pun xpakai lah bj shock pink tu...ak pakai kaler purple+pink...so tuk kawen ni xkan ak nk pakai purple lg kan...baju pink yg xjd pakai 2 myb aku bt hantaran kwen jer nnt...sonok en tunang dengo...ske lah 2 de xyah kuar modal...tp de adalah ckit bayor tuk harga kain 2 dl...(rembat gak duit dia 2...hahahaha)

pas2 mase pilih tema nk kwen ni mak ak sarankan kaler itam+merah...beselah dh nme pun mak ak ske kaler itam, kompem mak aku cadangkan kt ak...en tunang pun ske gak sbb pebret kaler dia merah..


tp.........
ramai sgt lah yg pakai kaler itam merah...hu3...aku ske gak tp sbb dh ramai aku xmo pkai....blh x mcm 2???kompem lah blh!!!sbb ak yg nk kwen...ha3..so pilih punya pilih punya pilihhh terminat kaler biru lak...walhalnya biru bkn kaler pebret aku...kisah bermulanyer jatuh ati ngan kaler biru ni pas g survey2 kt 1 kedai...terjatuh hati ngan kaler biru+silver...berkelip2 mata tgk...rse nk mskkn jer baju 2 dlm handbeg!!ha2...muat ker kak oiiiiiiii...
lps pd 2 trus mtk tlg pakcik google carikan kaler2 biru yg menarik...dannnnn..aku pun terjumpa gambo ni
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

hah!!!kaler ni lah yg membuatkan aku terjatuh cinta dengan biru...biru yer bkn dgn laki ning nih!!!hik3..
majalah pengantin bulan jun pun der tunjuk baju kaler biru ala2 gini...
xpasti lah cntik ke idokk aku pakai biru nnt...harap2 cntik lah...smu b2b idamkan baju n kaler yg cntik bt majlis korng nnt kan...aku pun harap mcm 2 lah...he3...

setelah berbincang, bergaduh, bermasam muke, bertepuk tampo, sekeh menyekeh(ha3...over lak ko yer)
dengan ini sy, en tunang dan org kuat iaitu emak sy telah berpakat dan bersetuju untuk memilih tema kaler seperti di bawah :



blue+silver

so skg smu tertumpu pencarian pd kaler ni jer oke...jgn curi2 pndg kaler lain..paham cik wani!!he3...

p/s: pernah usik en tunang kata nk kwen pakai kaler pink...bt2 lah konon majuk sbb de xmo...ko hengat dgn majuk de stuju...xade makne nyerr nak oiii....de bkeras gak xnk kaler pink..siap kata nk kaler apa pun blh tp jgn pink...ha3...kalakar gak lah time 2...saje jer usik2 de...usik mengusik membawa bahagia...he3..

oklah nk kuar g mkn dl..hari ni 1 hari xmkn apa...hu3...konon2 leh kuruslah kan..tp bdn payah nk kurus lah...hu3 =(

cupcake for u doorgift

ms ngah syok2 terjah wall fb org ak terjumpa gambo nii..


sedapkan tgk...nyummy2...
apa lagi aku pn terjah akak 2 ala2 nas kt melodi 2...ekekeke...
tnye dia cmne nk bt...semangat ler nk bt...
sok bgn pagi2 dh gi ble brg..
godek punya godek punya godek
alhamdullillah berjaya bt...
nk kata susah xlah susah sgt..
nk kata senang xderlah smpai leh tutup mata bt ;p
1st bt sendiri dan berjaya...oyeee!!

ni ler proses pembikinannyer

ni proses mengukus...
try 1 dl tgk de naik ke x...gebu ke x ;p

pas2 kukus banyak2 skli gusss

dh siap kukus...blubang2 cam mke ak..hua2
masak cokelat pas2 curah atas cupcake td

taraaaaaaaaaaa....
ni ler hasinyerrrr...
hr 1st aku gne bekas dadih 2..

ni hr ke2 aku gne bekas kertas2 yg kecik jer 2..
xbuh cokelat pun atas de sbb muak lerrr mkn cokelat byk2

boleh jer klu nk wat doorgift ms kwen nnt kan...sbb wat dia sekejap jer...tung tang..tung tangg siap!!!he3..
tp ak xbt kot tuk doorgift...sebab??aku malas lerrrrrr ;p

notakaki : sape2 nk resepi leh lerr mintak...jgn malu2 jgn segan2..duduk regang2..kekekekeh


kenangan itu iNdAh

dear diaries....
ha3..
tetb jer kan nk tls diari lak ;p

18.02.2011

jalan2 ngan en bakal tunang
gi mkn2
tgk wayang
last skli gi ble cincin


yehaaaaaaaaa...prabihhkan duet dia!!hahahahaha(gelak jahat ;p)

xprabihkan pun...hu3...xsampai ati nk demand mahai2...cukuplah yg berbatu beso ala2 batu belah batu bertangkup gituuu...ekekekekee...

ble cincin yg bese2 jer...2 cincin..1 tuk risik+1 tuk tunang...
dua2 leh katakan 85% en bakal tunang yg pilih...lg 15% tu ak iyerkan jerlah...baik x???baik x???ha3...




cincin tunang

aku : abg xmo cabut blh?
bakal en tunang : nk kene sekeh???
aku : T_T
(slow2 cabut msk lam bekas dia blk)




cincin risik

simple tp aku sukakanyer =))
tq abg


19.02.03

majlis merisik

mak lang menyarungkan cincin risik..
(maklang adalah mak sedara en tunang )



cium tgn...amik berkat aka bodek2...ekekeke


semoga hubungan ini berkekalan dan diberkati oleh Nya

sekian

Lots of Love

ikhlas dr tunang en tunang

-wani-




everyday i LOVE u


memperkenalkan....jeng2...jeng2...jengggggggggggggggggggggg...
bakal suami aka en tunang....
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


eh cilap...cilap.....cmne gambo mamat ni lak yg kuar...hik3..
sory yer yg ;p

blk semula....blk semula...

memperkenalkan my beloved fiance to the world(gediknyer ko ;p)

En Sarin Nizam b Md Zain

yg memegang watak en tunang dalam blog ni

taraaaaaaaaaaaa

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa






I don't know but I believe
That some things are meant to be
And that you'll make a better me
Everyday I love you
I never thought that dreams came true
But you showed me that they do
You know that I learn somethng new
Everyday I love you

comelnyer kamu!!nk tepek kt blog sy lahh

td ak ronder2 blog b2b...sje jln2 cr ilham..mmg kreatif dan inovatif lah mrk smu..he3...ms ronder2 ternampak benda comel di blog http://bitbitterbutter.blogspot.com

benda comel itu adalah
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

so aku amik lah..nk tepek kat blog ak jgk..
mintak izin amik yer cik lala...

proudly 2 annouced im b2b from PERAK

kejor young kejor~~~

notakaki : spe2 b2b from perak???sile angkat tgn mcm ucop welcha ;p

jamuan makan2 ker ;p

skg nih nk tunjuk pic2 hantaran lak...utk pengetahuan b2b yg lain hantaran kami ni pelik ckit...semua skali adalah makanan...xde satu pun barang....ni pun atas persetujuan bersama en tunang...mula2 mak aku n mak en tunang xsetuju...katanyer xpenah dibuat org...mula aku yg suarakan kt en tunang dl sbb ble ak tgk sepupu ak tunang,sedara mara ak paling syokkkkkk time dh hbs mjlis pas2 nk tgk2 hantaran yg diberikan oleh pihak sebelah lg 2...deorg ske bebenorrrrr lau dpt mkanan...tp lau tgk smu barang deorg xbes ckit lah kan sbb xleh mkn...xkn nk mkn barang lakkk!!kui3...so ak dan tunang pun bersetuju cuma barang2 jer dalam hantaran pertunangan ni...nak barang2 nnt kawen okeyyy...hoho

so tgk lah brg2 tunang kami yer..xseberapa harganya tp bernilai bt kami bdua kerana dpt menggembirakan perut2 kuarga kami...hik3


posing dl...ekekeke ;p


sedar + jiran bagi...tqvm!!


ske tgk hantaran buah 2...sweet sgt*ko puji diri sendiri okeyyy ;p


ni kwn mak bg..tq makcik


ni tempah kt kedai...ade cte sedih dsebalik cupcake comel ni..ianyer tertonggeng ms nk dibawa keluar...abis comot2...kachewa...tp sbb ms 2 adalah hari bahagia tetb leh jd cool jer kan...lau x siap lah sape yg angkat tuhh!!ha3


ni pun kwn mak yg bg...siyess cam cili sejibikk!!tp sbnrnyer kuih kacang...
p/s : ku cili2 mulut u yer en tunang lau cari lain....hik3 ;p


ni pun org bg jgkk..


ni lah smu skali makanan2 tuk en tunang


love this cheesetart..murah2 jer..50biji utk 25hengget...spe nk order meh dtg ipoh =)



bakul oh bakul~~


disebabkan xleh tdo apa kata seluruh pagi ni aku ceritakan tentang majlis pertunangkan aku dengan en tunang..he3...sebenarnya bkn nk cte ttng mjlis 2 tp nk cte ak sendiri wat hantaran2 2 smu...keh2...bngga sekejap...walaupun xcantik dan mewah tp aku puas hati lah...sebagai seorg yg xde pengalaman mengubah..tgn kaku bak kayu, kira ok lah kan berjaya mengubah 17hantaran...what 17 hantaran!!!ki3...sebenarnye ak bt 7 jer..yg lain sedare2 ngan jiran2 yg bg...tp nk wat yg 7 nih pun ak amik masa dekat 2bln kot...hu3...smp skit lah pingang mengam menda alah 2...kt bwh ni ak tunjuk perjalanan mengubah bakul2 hantaran tunang aku menjadi bakul yg cantik sgt ~tangan didada mata keatas~


bahan2nyer yer cik2 sekalian...
bakul : rm 7.90 satu
reben manik2 : rm 8.00 semeter
kertas kilat : rm1.50 sekeping
kain net : bpe posen ek...lupa dh
reben plastik kecik*xtaw nme de : rm 0.50 semeter
bunga :rm4.90 sejambak


proses mengam benda ni di sekeliling bakul..lenguh tgn..

pas gam2 manik2...gam bunga2 lak...pas2 buh kain net dalam de diikuti kain bling2 2..he3

ni lah hasilnyerr...puas hati...nnt kwen rse nk tempah jer sbb xlarat nk godek2 menda ni lg...kui3

notakaki:manik juntai2 2 bg aku mahal lah...ble g nagoya tgk deorg jual rm3 semeter...wlaupun xcntik kilat2 tp bg ak oker jer nk hias bakul...tp terlambat jumpa yg 2...hu3...