Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 3, 2012

aduh!!angin..

ibu2..
mak2..
mama2..
to be...
korang ada rsa sakit perut x time pregnant ni..
rse angin berdansa2 lam perut..
ak leh katakan tiap2 hr rse..
sakittt sgt..
hu3..
rse perut tegang jer..
angin penuh dlm perut..
tp xleh nk kuar..
dr atas maupun bwh..
he3..

mlm2 xleh tdo..
sbb dpt rse angin 2 dok bergerak2..
puas ak meneran2 konon2 praktis nk branak nnt..
haha..
tp kentut xmauuuuuu gak kuar..
tensen tol..
last2 ak sapu minyak yu yi cap limau..
xde kesan gak..
pas2 en suami sapu minyak gamat...
pun samoooooo...
xde kesan...

kwn2 ada apa2 tips x utk kurangkan angin dlm perut ms ngandung ni..
sian bby bersempit2 ngan angin lam perut ni...

ak pk myb sbb makan benda berangin tp xkan smpi tiap2 hari..
mcm air teh mmg ak xminum dh..
sbb klu minum pehhhh angin diaaaa...
cm taufan lam perut ak...
hu3...

igt nk minum air halia..
tp ble pk ngandung ni..
myb xelok kan...

sabooo ajer ler
T_T

10 comments:

  1. sy plk asik nk tkencing je tgh mlm... tension je tgk tido lena, tetibe skt perut nk tkucil, bukan sekali, lbh 3 kali kot.. huhu

    ReplyDelete
  2. memang biase angin tu...sy kalau silap makan sikit cepat ar angin satu badan..lepas tu tak ley control kentut[malu]..mungkin ade yg awak tersalah makan ni tak perasan...cube gugel makanan2 yang boleh mendatangkan angin..

    ReplyDelete
  3. i dari awal pregnant smpai la da dekat2 ujung pregnant ni pon mmg kerap sgt angin perut. xtau nk wat cenggane.

    ReplyDelete
  4. sabar eh =) dugaan tu.moga baik2 je semuanya.

    ReplyDelete
  5. dieyana pun time peknen berlaku angin cenggitu, tapi sentiasa sendawa.... apa2 pun itu dugaan org peknen, resah gelisah nk tunggu baby kuar...

    ReplyDelete
  6. saya pon ada penyakit angin jugak ehe.. tak taula nak buat macamana. memang x selesa huhu

    ReplyDelete
  7. smu 2 dugaan kan..wani pun cuba bersabar dan elakkan mkanan yg berangin mcm teh skg ni..susah nk buang air besar pun mula terjadi skg ni...he3...

    ReplyDelete
  8. ekin pon cm2
    perut snts ade angin
    nak kate x mkn,dah makan dah

    ReplyDelete
  9. alahan mengandung...mmg sakit kekadang rasa macam dah nak bersalin bila angin tu datang kuat sangat...nak bt camana..sabar je lah....

    ReplyDelete
  10. kayna selalunya tahan je. selang setahun plak tuu preggy. tak lepas rasa letih bawa perut. da lekat lagi satu. angin tuu, rasanya biasa kot. nanti dia ilang sendiri. InsyaALLAH. tak pun, tunggu dia keluar sekali time bersalin. hihik

    ReplyDelete