Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, February 27, 2012

satu pun xbeli lagi

24minggu...
6 bulan...
alhamdullillah....
xsangka..
cepat btol masa berlalu...
lagi 3 bulan jer baby nk jumpa mama ngan papa yer...

skg baby dh tendang2...
en suami slalu tnya cmne rase..
yela dia kan xdokkk..
jauhhhhh..
hu3...

ak pun xtaw nk cte cmne kat dia..
ak juz ckp rse dia cam kte telan air..
gulp..gulp...
cam2 lah rse dia...
hahaha...

skg ni dh msk 6bulan...
tapi satu habukkkkkkkkkkkkkkkkk barang baby pun ak xble lg..
bukan xnk ble...
tp dh en suami xizin selagi x 6 or 7 bulan...
skrg dh nmpk dia bg green light..
cuma kne tunggu dia blk..
kne ble sma2...


sapo lah xtringin nk ble barang baby ye dakk..
ak dh tergedik2, terlompat2 nk ke kedai ble nyer...
xnyabo2 dh rsenyer..
tp apakan daya...
duit kat tgn xdek...
kje dh 2 bln..
gaji xdpt lg..
dh tnya kerani...
kerani kata surat xsmpai lagi...
dia xtaw sistem gaji cmne..
sbpa ke..hape ke...
ak iyekan aje...
hu3...


skg hidup gne gaji en suami jer..
ni en suami xde g opersi...
dia tnggalkan lah kad atm dia...
tp ak xg cucuk2 lagi..
petang ni br nk gi..
nk ble baju ngandung selai dua..
ramai sgt ckgu2 lain tnya ble ak nk pakai uniform ni..
hu3..
bukan xnk pakai kak oii..
satu baju ngandung pun dh dekat 80 hengget..
slow2 ler ble...

jadi skg ni bj kurung yg muat hnya 3..
baju ngandung dh ada 2..
so cukuplah tuk sekolah 5 hari..
minggu depan pakai blk...
cuma hari jer beza..
sampai cemuih ckgu2 ngan dak2 kals ak tgk agaknya...
mesti ada yg kata ckgu ni dh xde baju agaknyer...
he3..

berbalik kpd barang baby...
skg mmg ak membizikan diri utk mencari maklumat apa menda lah nk kne ble...
yg dlm pikiran ak cam bedung, barut, baju, botol..
itu aje ler..
tp melambak lagi kan..
so satu2 lah...

kcingggg..kcingggg...
eh dengo bunyi duit lor...
berlubang lah poket en suami..
kui2....

p/s : skrg ngah tgk2 jenis botol susu yg sesuai utk baby nanti...

4 comments:

  1. sy hari ahad ni masuk la 24 mgu tp perut kecik je lg, hehe

    brg baby satu ape pun x beli lg, tgu sale kt midvalley awl bulan depan kot, tehehe

    ReplyDelete
  2. ai ni ckp kat mak nak beli brg bby skit2 mak ckp tak yah tunggu dah 34++ nnt baru beli...lagik la

    ReplyDelete
  3. anis suma brg dh abis beli..en.suami saited TERlebey...skg baru 27W...suma dh setel..tggu nk bsalin je..hehe

    ReplyDelete
  4. nanti gi ar shopping kat expo mid valley tu..lebih berbaloi2 rasenyer kalau nak shopping sekali banyak..:)
    saye tak suker beli uniform..sebab nanti tak ley pakai dah lepas bersalin..bajet..baju pegnan mahal2 kan..kalau ade orang nak hadiahkan baru suker..;p

    ReplyDelete