Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, March 15, 2012

due date

kompius ak tgk due date ak sendiri..
lau org lain tgk lagi pelik kan..
he3...

lau ikut kk yg ak cek deorg bg tarikh 18.6.2012..
tp ble gi private dia ukur bagai daia kata tarikh 28.6.2012..





due 18.6.2012

cam xsesuai kan?
sbb ak kwen baru 5bln lbh..
kandungan dah 6bln lbh...
doc kata sbb ikut hari last period..
ak last period 11.9.2011
ak kwen 16.9.2011




due date 28.6.2012


yg mcm ni br sesuai sikit...
ngam2 lah ngan tarikh ak kwen..


kompius makkk..
he3 =)

4 comments:

  1. dlu sye pon kompius gak ngn pengiraan pegnent ni...tp bila pikir2 balik mcm btul gak coz diorg kira due smpai 40 minggu... tp sptutnye kite pegnent 9bulan 10 hari je...hehe

    ReplyDelete
  2. dah lame perasan benda ni kat blog awak..
    tapi segan nak tanye.. hoho.
    takpela, kesilapan teknikal..
    semoga kite mlahirkan dgn cara yg terbaik..
    amin..

    ReplyDelete
  3. hurm.. patutnya kiraan diambil ikut last period kan? kadang2 ukuran bayi ni xtepat sgt. Hana pernah buat entry pasal kira due date, memang sama je dgn due date yg doktor kira and kalo ikut saiz baby lewat sehari je. Memang konfiuslh bnda ni.

    ReplyDelete
  4. baiduri : byk kali dh tgk nurse kira..setiap kali g cek kat kk mesti dia cek due date...tetap jgk 18.6..dia kata kne kira start dr last period..

    ciknaa : bukan kesilapan teknikal cikna..mmg dia kira2 gne alat dia 2 pun sama jgk due date..cuma kta lah rse kompius kan..

    hana : 2 lah..kompius dibuatnya..tp lbh rse risau lak..sbb nnt kta igt lambat lg rupanya btl due date yang dia bg...

    ReplyDelete