Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, March 29, 2012

papa baby ajak mama baby beli barang2 baby..



sepatutnya hari isnin lepas kami dh gi beli barang2 baby..
dah bincang2 dengan en suami nk beli apa..
sekali dapat taw en suami kne gi kje kat pd selama sebulan..tp selang 1,2hari blh balik lah...
ak xblh dengo lau en suami kne gi kje luar ni..
mood aku trussssssss jd down..
merajuk tahap dewa..
en suami ajak gi beli barang malam isnin tu aku xmo..
puas en suami pujuk..
siap ajak gi fun fair lagi...
ha2...

tapi maafler...
org keras ati macam aku ni xakan terpedaya dengan ajakan begitu..
haha...
mmg merajuk tahap maximum ni..
aku merajuk disebabkan beberapa perkara :
i ) dah lama berangan nak beli barang baby.
ii) dh bt temujanji nk scan 4d pd hari selasanya.
iii) kena berpisah dengan en suami...

bukan lama pun..
selang sehari atau dua hari en suami balik lah...
tp aku tetap emo..
ibarat aku dengan en suami bagai air dengan tebing..
bagai isi dengan kuku..
bagai gusi dengan gigi..
ha3...
xboleh berpisah..
aku xsuka..
xsuka dan xsuka...
kalau boleh nak berkepit jer...
walhal kalau en suami ada pun beliau tetap sibuk bekerja..
malam2 kang baru dapat bermanja2..
he3...

tapi en suami telah buat aku terharu...
sob3..
semalam dalam kul 6 pas bekerja beliau blk sini..
lps maghrib ktaorg gi ble barang baby kat manjaku..
en suami bg taw dia kne balik kul 10 satgi..
laaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
asal xgitaw awal2..
lau aku tahu kompem aku xbg balik..
penat kot setakat nk blk 3jam jer...
pastu en suami jawab
" kalau abg xblk kang ada yg muncung panjang lagi kan..kan..."
kui3..
taw2 jer en suami ni...


terharu sgt sbb en suami just blk sbb nk spend masa bawak aku beli barang baby..
mcm lah xblh nk ble masa lain kan..
tapi dah sebab akutergedik2 dan teruja sgt nak beli terpaksalah en suami turutkan...

tapi yang xbest nyer semua kena cepat..
en suami xbagi ak tgk lama2...
godek2 barang 2..
just amik mne yg berkenan dan buh dalam bakul..
xda masa untuk aku berfikir dengan lebih mendalam...
hu3...
lau xfikirkan pengorbanan en suami kompem2 aku merajuk...
haha...

aku ni dah lah klu ble barang mmg suka telek puas2..
jahitan ok x?
ada koyak2 x?
ada tarik2 benang x?
ada plastik dia terbuka skit ke?
ada calar2 ke?
tp semalam non adaaaaaa ko nk prati smu 2...
smu kena cepattt...
cepattttttttttttt hokey..
he3...


bila ak pegang jer baju..
en suami senang jer ckp
"ok amik yg ni"
"dah buh dalam bakul"
"amik yg saiz kecik"
"amik kaler putih"
"jgn amik pink"
haha...
teruja lah kat kaler pinkk tawwwwwwwwwwwwwww...


xhabis semua lagi beli sbb en suami nk kne cepat..
kan nk kne blk pd..
xpelaa..
aku dh cukup puas hati dah ni dapat membeli barang anak...
puasssssssssssssssssss sgt..
he3...

habis duit en suami dekat rm300++
sory bang i xgaji lagi...
he3...


















p/s : en suami kata cuti hujung minggu ni kita soping barang baby lagii..
oyeeeeee..teruja nye mama...
dok kira hari jer ni..
*love u papa*

6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. wah..wah..wah...
    sama2 mama n papa baby menyopping yer...
    huhu..mesti excited kan...

    ReplyDelete
  3. wah...bestnye da shopping barang baby.......xsabar nk shopping gak nie..heheh..

    ReplyDelete
  4. wahhh..besnya soping2...suka bc entry bloger2 sal soping brg2 baby.. :)

    ReplyDelete
  5. time2 pegnan ni memang hati mudah sentap..:)

    ReplyDelete