Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, April 26, 2012

32 minggu sudah



alhamdullillah..
dah masuk 8 bulan..
lagi sebulan jer lagi..
*ayokkk takut*

hasil check di kk semalam

berat : naik 2.5kg *nurse tulis ngan pen merah okeyyy*

hgb : 11.1g/dL

berat baby : 2kg sudah *bolattt baby mama ni*

kepala baby dah turun bawah..
alhamdullillah..
duk baik2 yer sayang...


result air gula hr tu ok..
so dah tak yah minumm....
*oyeeeeeeeeee*


next check up 2 mingggu lagi..
10.5.2012

nurse pesan skg ni kne betul2 alert dengan pergerakan baby..
kalau kurang dari sepuluh sebelum pukul 9pm maka cepat2 lah ke hospital yer...



jujur aku gitaw aku tanda buku ni secara pukal..
*rasa bersalah pada baby*

1. sebab xsempat..xkan tengah2 mengajor ko nak larik2 gi tanda buku ni kan..

2. sebab bila aku btol2 fokus kira, aku rse mcm xcukup jer sepuluh..*tendangan2 halus/lembut/sopan dari baby org kata jgn kira*
ker aku yang tak reti cmne nak kira...

jadi aku buat keputusan selagi aku dapat rasa pergerakan baby..
aktif..
cergas..
maka baby aku dalam keadaan sihat walafiat...


minggu depan kena gi kursus 3hr..
alaaa malasnya nak gi dalam keadaan boboiyot ni...
nak-nak kne tinggalkan en suami..
xbesh!!

5 comments:

  1. aduih takut gak mia nk menanda camni..sebab belum ms..tp tgk roomate yg pregnant pn kena alert tanda begini..huhu

    ReplyDelete
  2. sy pun dh 32 mgu tp xtau berat bby bape, huhu
    pun same tanda gerak bby tu secara pukal.. mcm x reti kira pun ade.. huhu

    ReplyDelete
  3. sakan menanda ye :)
    Moga selamat semuanya

    ReplyDelete
  4. kalau ms mengajar mommy alert baby's movement trus catit kt mana2...then baru transfer ats buku tu...semoga selamat dan dipermudahkn...Amin..(^___^)

    ReplyDelete