Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, April 24, 2012

empat hari mendobi baju baby


alhamdullillah..
dah siap basuh semua barang-barang baby..
mula-mula nak start tu memang liat..
tapi bila dah start seronok pulak basuh baju dak kecik ni..
he3...

aku basuh tangan kat sinki jer...
mula-mula nak basuh mesin tapi takut rosak lak baju baby...
tapi aku kompem pas beranak nanti aku campakkan jugak baju dak kecik ni lam mesin basuh..
xkuasa aku nk menenyeh baju ni selai2...
he3..
cuma kain napkin ngan tuala aku basuh mesin hr 2..
sbb napkin tu nampak cam keras..
maka tenaga en mesin diperlukan untuk melembutkannya...

hari pertama aku basuh smu stokin, barut dan sapu tangan...
alahai..
kecikk sangat..
itu pun sejam lebih aku amik masa taw..
he3...

hari kedua aku basuh napkin dengan tuala...
yang ni senang jer..
mesin basuh aku sidai..

hari ketiga aku basuh baju-baju yang bewarna putih..
sambil basuh sambil cium-cium baju dak kecik amik bauuuu..
he3...

hari keempat aku basuh baju bewarna...
romper dan jumper...

alhamdullillah..
dah selesai...
4 hari kooo amik basuh baju anak..
ha2...

baju anak semangat nak lipat..
baju ak dan en suami??
nan adooooo..
amik masa tu nak lipat sebab besooo..
ha3..


p/s : aku ada beli lagi barang online...apa cerrr ni!!haha...


11 comments:

  1. wah dah basuh baju baby..bagus2x...nmpk persediaan ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kne start dr skg...mkin tunggu mkin berat badan ni..he3...

      Delete
  2. sy pn dh basuk mgu lepas...rendam dulu pastu tenyeh2 pakai tgn je. letih ya amat tgk baju kecit2 ni.. hasben yg seronok nk melipat, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg letih tp sronok kan basuh baju baby..tersengih2 masa basuh..berangan2 baby pkai..he3

      Delete
  3. semangat... semangat... chaiyokkkk

    ReplyDelete
  4. mmg seronok pon cuci baju bb
    sebab bau die wangi sangat...hehe
    bila dah lame2 malas jadiknya campak mesin sudah
    macam i...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sronok kan..dok cium2 jer baju masa basuh..xsabar nak bau baby! =)

      Delete
  5. seronoknyer....
    Gadis lom beli ape2 lgi ni..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kne basuh awal2 gadis..sbb tkt nanti dah xlarat...

      Delete
  6. besnya wani...mesti rasa epi kan ada pertambahan baju si kecik 2 dalam list baju yg wajib dibasuh kan...eii,xsabar nya nak tunggu moment ni...hehehe...;)

    ReplyDelete