Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, April 19, 2012

pasang niat nak susukan anak



semua m2b mesti dah pasang niat nak menyusukan anak kan..
aku pun sama...
dh pasang niat dari dulu lagi...
dari sebelum kawen lagi nak menyusukan anak sepenuhnya..
*melampau betol ko yer*
he3...

kak ngah aku selalu pesan...
kalau nak menyusukan anak..
nak susu banyak...
dari sekarang kena pasang niat..
kena positif selalu bab2 menyusukan anak..
kena banyak bersabar...
sebab banyak cabaran masa nak menyusukan anak nanti...
mak aku cakap orang yang penyabar jer boleh susukan anak sampai umur 2thn..
harap-harap aku ada kesabaran itu..

mengenai brestpump aku xbeli pun..
sebab kak long nak bagi ak spectra 3..
alhamdullillah rezeki anak...
botol2 storange aku baru dok nak tgk2..
cari harga yang ok lah kan...

aku igt nak try produk shaklee lah..
untuk set penyusuan ibu..
nak beli yang trial pack dl..
tgk dok fikir2 ni..
lau tanya mak aku, mak aku kata bior dulu..
bagi susu tu keluar secara semulajadi dulu..
sob2..
tapi aku rase tergedik-gedik nak...
ha3..
kalau xdapat beli rasa xpuas hati..
so nanti nak bincang dengan en suami pulak..
awai2 kompem mesti ayat beliau akan sama dengan mak aku..
so kena goda-goda beliau dahulu..
he3...



ingat nak beli kat sini MY SOUQ

trial pack RM80
full pack RM241



fuhhh hebat lau aku blh simpan stok susu sampai mcm ni..
takpe pasang niat siap-siap dari sekarang nak menyusukan anak sampai umur 2 tahun ataupun sampai baby dapat adik..
mne taw baby baru 5bulan dah nak dapat adik..heu3...

*niat baik insyaAllah Allah mudahkan...amin*


12 comments:

  1. ciknaa pn dah beli set shaklee ni.tp tak full la. yg penting soy protein milk tu.. tambah susu. tak sabar nak pump utk buat stok :P

    ReplyDelete
  2. sy pun skrg tgh kumpul stok..minum susu anmum je...2 pun selalu skip..hehe..tp alhamdulillah...production tetap bnyk...yg penting kita xrasa breastfeeding tu susah...n enjoy masa feed kan baby...

    ReplyDelete
  3. ekin pon hrp dpt susukan baby nnti....

    ReplyDelete
  4. anis pun hrp dpt bf baby spenuhnya..brg2 suma dh beli..tp stakat ni BP gne yg manual je dulu...tgu ada rezeki lbh naty baru leh gne yg elektrik lak...

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah boleh. i pon baru je 2 bulan susukan anak. mmg mencabar dear~ hehe

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah...

    just bare in mind, nyusukan anak dgn susu badan bukan mudah tp boleh... chaiyok!!!

    ReplyDelete
  7. kalau nak ambik set shaklee..ambil la skali alfafa n esp...utk banyakkan susu...saya pun tengah baru jer jumpa trial set yang ada alfafa..utk 40hari rm110 n adala la gift sket..tapi susu tu saya beli asing rm125

    ReplyDelete
  8. amin..semoga Allah permudahkan..kl ade rezeki nak susukan smpi baby 2 tahun gak..

    ReplyDelete
  9. InsyAllah..chaiyok2!!hehe..mmg byk dugaanya..tp xpe yg pntg usaha!!;)

    ReplyDelete
  10. wah! insyallh u can do it mommy!! ^__^

    ReplyDelete
  11. betul..yg penting positif..walaupon kite tak pasti lg..tp yakin dlm bdn dah tersedia susu tuk si die nnti...:) gud luck dear

    ReplyDelete
  12. boleh cube jus kurma madu habbatussauda juga utk tambahkan susu semasa pantang. boleh diamalan semasa mengandung juga.. amalan makanan sunnah nabi..insyaallah berkesan :)

    ReplyDelete