Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 23, 2012

24.05.2012-11.09.2012~ aku dah mula cuti...

dari semalam aku dah start cuti...
sepatutnya hari sabtu ni baru cuti sama2 dengan cuti sekolah...
tapi disebabkan badan dah tak larat nak drive jauh2 ke sekolah..
senawang ke kuala pilah amik masa sejam..hu3...
jadi aku amik cuti rehat khas lah 2hari..
orang kata rugi...
tapi ada aku kesah...
he3...
nak cuti jugak...

sbb cuti :

1)tak larat drive...
2) nak kemas rumah sehabis kemas sebelum balik ipoh sabtu ni..
3) mogok....dah 5bulan kerja tak dapat gaji lagi...ha3...
*jeles tgk member2 cucuk gaji semalam*

hari tu aku ada isi borang untuk ambil cti awal..

cuti rehat khas : 23.05.2012-24.05.2012

cuti sekolah : 25.05.2012-10.06.2012

cuti bersalin awal : 11.06.2012-15.06.2012

due date : 18.06.2012


jadi kalau kira dari semalam aku akan bercuti selama 106 hari..
fuyoooo..
*rasa2 sempat tak nak kurus ;p*

itu pun kalau baby keluar 11.06.2012 dan ke atas..
kalau sebelum dari tu kena tolak lah kan...
*11.06 adalah besday en suami*


setiap hari kat sekolah mesti aku kne tegur dgn cikgu2 tak pun dengan student punya parents...

antara teguran dan soalan :

1) bila nak meletop ni?(kompem tiap2 hari kena tnya soalan ni)
2) eh2 ada lagi..igt dah bersalin...
3) muka cikgu dan kecut lah...(siyes nak gelak aku dengar yg ni )
4) bengkaknyer kaki cikgu...dulu kaki saya xde bengkak2 ni...
5) perut cikgu dah turunlah...
6) xlama dah awak ni...
7) larat lagi ker cikgu?
8) boleh lagi ek drive jauh2...
9) anak pompuan ni...
10) anak lelaki ni...

kadang-kadang tu deorang tak tegur...
tapi tengok dari jauh tersenyum sambil geleng-geleng kepala...
kenapa?
maybe sebab deorang tgk aku mcm terseksa sgt kot jalan..
haha...
ala2 penguin gitewwwwww ;p





bengkak kaki yang ketara...
dari 5 bulan kaki aku dah start bengkak...
tak pasal2 kaki laki aku lak nampak lg comel..aiseyyymannnnn!!



p/s : cikgu : mulai esok cikgu tak datang sekolah dah selama 3 bulan..
murid : yeaaaaaaa!!boleh ponteng....
T__T



8 comments:

  1. bengkaknye kaki....huhuh...best la cuti lama.....:D

    ReplyDelete
  2. bengkak betul kaki eh... sy biase2 je.. hehe

    ReplyDelete
  3. bengkaknyer kaki..

    Gadis lom bengkak lagi..hihihi..

    take care yer...^_^

    ReplyDelete
  4. awk aktif sgt ni...
    cuti ni bykkan berehat ye dear..:-)

    ReplyDelete
  5. selamat bercuti, bersalin dan berpantang ye...
    nnt jgn lupe update gambar baby k

    ReplyDelete
  6. Smlasy dlu start bgkak kaki 5bulan..
    Smpkan ada ingat da dekat due sb kaki bgkak sesgt wlhal ada lg 4bln..:-)

    ReplyDelete
  7. bengkak sgt ek?sy pn bengkak tp stil leh lg la pakai kasut size y sama...
    Tdo letak kaki kt bantal x?

    ReplyDelete
  8. lamanya cuti..jeles sungguh.
    apa2 pon, semoga selamat semuanya :)

    ReplyDelete