Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, May 21, 2012

36 minggu : aku jatuh bilik air!!

seram tak tajuk ni..
aku baca pun takut..
memang aku jatuh bilik air pun...
sampai skrg rasa fobia nak gi bilik air..
hu3..

al-kisahnya sabtu lepas aku balik rumah mentua di pahang...
rumah orang-orang felda..
bilik air memang saiz-saiz sebijik bilik lah kan...
peluang untuk jatuh memang makin besor lah kan...

en suami ajak keluar gi tgk baby kawan beliau..
so si isteri ni nak lah bermandi manda dulu...
duk mandi manda tu nak lah amik sabun..
on da way nak ambil tu kena turun satu anak tangga...
gedebukkkkkkkkkkkk!!
aku tergolongsor dari tangga tu kemudian terus terduduk atas lantai..
dengan satu kaki terlipat ke depan..
satu ke belakang...


tergamam aku time tuu...
tak tahu nak buat apa...
just menangis sambil panggil laki aku...
pastu aku dengar kat luar mak mentua aku dah terjerit2 panggil laki aku...
memang riuh lah kat luar tu...
suami aku ketuk pintu bilik air sekali..
kompem lah aku tak bukak..
dah aku nunnnnnnnnn di hujung bilik air tu..
dengan kaki berlipat...
susah nak bangun..
terus en suami tendang pintu..
dushhhhhhhhhhhhh!!
pecah ckit ko pintu tu...
en suami terus lari kat aku..
tanya kenapa..
sambil belek2 celah peha aku..
nak tengok ada darah atau air ke keluar...
aku time tu just taw meraung jer lahhhhhhhhhhhhhh....


pastu en suami lari bangun cepat2 amik tuala balut aku..
en suami tenangkan aku..
sambil tu duk belek2 lagi peha aku tu...
aku dah ketar...
en suami tarik aku bangun..
pas2 tanya sakit tak..
aku kata sakit tulang montot...
hu3...


mak mentua aku suh cepat2 gi klinik...
cek tgk mcm mana..
aku mandi dan siap cepat2..
masuk bilik terus kol mak aku..
nangis2 cite...
mak pun suruh pegi..

kejap2 aku tgk panties..
kot2 ada darah ker...
baby memang diam...
aku just nangis..
en suami jer lah suh tenangkan fikiran...


so pergilah bandar teriang cari klinik..
hampehh!!
ada satu jer klinik tu pun tutup..
nak gi hospital jauh nun ke temerloh...
so cari klnik lain tapi dia buka lambat sikit..
en suami ajak makan...
kasi isi perut sikit...
pas makan aku dapat rasa pergerakan baby..
bergolak2 dalam perut dengan aktifnya..
mayb tadi baby pun terkejut so dia pun diam lah...


alhamdullillah..
bila cek2 doc kata semua ok...
sebab ada air ketuban kan..
so hentakan xterasalah kat baby...
doc scan satu2 tgk baby mcm mne...
alhamdullillah...
baby sihat2 aje...
siap doc kata saya xmo gtaw lah jantina baby apa..
takut nanti awak marah saya..
sambil gelak2 dia kata...
motippp????!!
aku pun xpaham.....


tapi apa2 pun aku bersyukur..
bersyukur sangat2 baby xde apa2...
kalau lah terjadi apa2...
Ya Allah aku xdapat nak gambarkan lah..
sob2...
nasib baik aku tak jatuh tertirap ke depan...
alhamdullillah...

so pasni kena lebih hati2...
tak boleh lalai dan cuai..
tak lama dah kan...
bila2 masa baby mama boleh keluar...


p/s : Ya Allah Kau lindungikanlah kandunganku...permudahkanlah kelahirannya nanti...amin....

16 comments:

  1. huisy, seriau ... alhamdulillah tak apa2... mungkin hentakan tidak terlalu kuat n rahim awk pun insya-Allah kuat..;-)

    ReplyDelete
  2. huhu...kalo kite pun da fobia jd cm 2.....

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah tak ape2..
    nak nangis bace entry ni..
    memang kene extra careful kat tempat licin cam tu..
    kalo terpeleset skit pun, mesti dah berderau rase ati ni.. semoga tak de pape yg buruk jadi.. do take care..

    ReplyDelete
  4. Alhmdlh...

    syukur baby & ibu xapa2...

    ni pon baru terjatuh last week @ 6month peknen... mmg sakit ;(

    ReplyDelete
  5. ya Allah...
    naseb bek xde pape
    jage diri bebaik wani

    ReplyDelete
  6. ya Allah...meremang bulu roma bace cite u ni..
    take care dear...lebeh berhati2 la ye..huuuu

    ReplyDelete
  7. ya Allah,mmg seram..i pun pna tjatuh,tp kat kdai mkn,sbb licin lantai tu ms 6 mtn..stail jatuh pn mcm u..kaki satu kt blkg..

    nasib baik u n baby xda ape2..:)

    http://laramorreno.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. baca cerita ni dgn seram..mia lak tragedi jatuh bilik air ms awal2 sebelum nk tau ngandung...mujuq melekat..seram gak kes mia ms tu..nk dpt anak 1st kan..lg risau...jg diri wani elok2. dh nk dkt due tue

    ReplyDelete
  9. Bergenang bca entry u..Syukur xda pa2..
    be more carefully ye dear..

    peringatan utk diri sdri jgk :)

    ReplyDelete
  10. isk,take care tau dear.nasib xde apa2..

    ReplyDelete
  11. mak aih.. nasib tak bentan ciknaa bace entry ni.. dlm pantang la katakan.. huhu. alhamdulillah takde pape..jg diri ye dear..

    ReplyDelete
  12. next time more careful ye...alhamdulillah baby ok...risau kan

    ReplyDelete
  13. aduh mmg seriau la membacanya.. benda dah jadi kan nak buat macamana. yang penting awak n baby ok.. lepas ni kena extra careful k!

    ReplyDelete
  14. Seramnya. Nasib baik tak ada apa2.. hati2 ye mommy. semoga mommy and baby selamat.

    ReplyDelete
  15. seriaunyaa.nasib baik xde pape.time2 ni mmg kena jaga2 coz bb bile2 masa nk kuar.huhu

    ReplyDelete