Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, May 31, 2012

37 minggu 3 hari : 4x amik darah

hari selasa lepas gi cek baby kat kk jelapang..
mulai sekarang bt follow up kat situ jer lah...dekat ngan umah mak...
ramai bebenor nurse praktikalnya...
so kena amik darah...
ni yg sadis nak cite ni..
sebelum ni tak pernah kena cucuk lebih dari sekali masa amik darah..
sekali jer nurse tarik dah kuar darah...
ni dah nurse praktikal yg bt...
dah jadi mcm bahan eksperimen lak aku ni..
mula2 cucuk tangan kiri..
tarik2 kuar darah nurse tu tetb gelabah trus lari urat..sob3..
kemudian dia cucuk tangan kanan lak..
dekat2 ngan siku lak tu...
pelik aku..
so nurse praktikal tu pun cucuk..
sambil diperhatikan lebih kurang 6 org kawan2nya dan seorang ketua..
cucuk2 tarik2 kuar angin jer..
xder pun kuar darah..
terus dia nak tarik keluar..
tapi ketua dia tahan..
suh godek2 dulu..
cari urat balik..sob3...
godeklah si nurse tu dalam 5min..
tangan aku dah berpeluh2 basah...
xdapat jugak darah..
jadinya ketua nurse tu suh amik kat urat tangan pulak...
(cmne nak cakap ek...kat atas tapak tangan tu...tempat org selalu masuk air tu..)
ada pulak dak2 praktikal dok sembang2..kat situlah tempat paling sakit..
woooo..
saiko aku pulak...
tension btol..
dekat setengah jam nak amik darah...
ketua nurse siap gtaw kat nurse praktikal awak nak cucuk x???
nurse tu jawab xpelaaaa..
puan lah buat..
legaaaaaa aku dengar.
so last2 ketua tu buat...
akhirnya dapat lah darah yg sepatutnya awai2 lagi td dah leh dapat..
sob3..
habis lebam2 tangan aku...

result utk hb 10.4
rendah..
so kena jumpa doc..
doc suh gi makmal..
bt ujian darah balik...
tapi kali ni kena mcm ketip pen kat jari tu jer...
ok lah kan..
xsakit..

result hb 11.1
oklah..
doc tgk hb aku makin dekat nak bersalin makin rendah..
sob3..
moga tak ada apa2..
moga semuanya selamat...



p/s : ada yang tanya aku beli rocker FP tu kat mana..aku beli kat sni yer..
rm 190+pos rm 10

5 comments:

  1. eh...kejamnya...
    kalau sy dah lama sy sound mereka2 itu...
    kesian..:-(

    ReplyDelete
  2. kalo org dah sound jer nurse praktikal tu..suka ati jer nak wat cam tu..sakit tau..cube die...sian die..

    dah dekat2 nak bersalin, macam2 plak masalahnyer ek...org plak kene wat BSP lg sekali..kali ni bukan cucuk jari dah tp die amek darah pakai picagari kat lengan..sakit ooo...

    ReplyDelete
  3. fuhhh tu x suke kalau pratikal ni.dorg buat kita cm patung je.

    ReplyDelete
  4. uuu..takutnyeee!harap2 la xkena ngn nurse2 praktikal..mau hancur tgn

    ReplyDelete
  5. tu yg tension klu dpt nurse praktikal.. jd bahan ujikaji lak kite ni...huhu

    ReplyDelete