Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, May 28, 2012

37 minggu : pak dan mak mentua belanja barang baby


sekarang dah 37minggu...
tak ada tanda-tanda nak bersalin lagi...
akak-akak ipar aku semua bersalin awal..
36 minggu 4 hari lah..
36 minggu 6 hari lah..
aku setakat hari ni masih segar bugar..
aktif berjalan..
kenduri sana..
kenduri sini...
sampai kan cirit birit sbb salah makan masa kenduri...
sakit wooo..
T__T


alhamdullillah..
tok ngan tok wan baby belanja baby..
dapatlah beberapa barang...
tok dok tanya tu dah ada ker..
ni dah ada ker masa kat kedai..
kalau taw tok nak belanja mama ngan papa tak beli semua siap2...
haha....
so hari tu just tambah sikit-sikit..
mana yang tak ada jer lagi..
baju pulak aku ambil semua saiz yang besar-besar...




hasil tangkapan tok ngan tok wan...
barut baby tu tok yg tempah..
maseh tok!!



tok suruh ambil jugak botol susu walaupun mama baby tak berkenan pun jenis ni..
tp untuk menjaga hati mereka mama baby pun rembat lah dua benda ni...
tok suh ambil lagi...
mama jawab kita cuba try test dulu jenis ni =)



ni pun tok suh mama ambil..
mama rembat ajer ler....


tok wan yang pilih ni..
so pinky...
kalau keluar boboboiiii cmner??
he3...


ni cikgu kat sekolah bagi..
alhamdullillah..
rezeki baby..
siap dapat duit lagi untuk baby..



rocker ni pun mama rembat..
tok wan bagi duit kat mama..
mama pikir2 nak buat apa...
so baik mama beli rocker ni..
sbb mama dah terbekenan dan terpengaruh dengan bloger2 yang lain..
he3...



rm190 + pos rm10..
beli on9 ajer..

dah selamat dipasang oleh pak ngah baby...
siap kena skru2 lagi..
jadi mama malas nak cabut2..
balut-balut dalam plastik simpan atas almari..
tunggu baby keluar kita kasi duduk atas itu rocker okey!!



p/s : td nangis ngada2 dekat suami sebab tetb rasa down dan tak larat sangat..rasa nak beranak sekarang jugakkkk...
lepas dipujuk, dinasihat dan munasabah diri baru mama baby kembali kuat...

tak sabar nak tunggu baby lahir...




14 comments:

  1. salam

    mama bb jgn risau..tu tanda hampir bersalin..
    mudahan perjalanan itu segera berlalu dan dipermudahkan Allah

    tips nk rsa cpt bersalin
    jgn putus berzikir di saat kontraksi berlaku,
    berdoa sentiasa dipermudahkan urusan bersalin kelak.Selain itu,
    minta papa bb usap sentiasa pewot mama bb (sewaktu kontraksi saja..)
    kerap berjalan (don't hyper active)
    kerap2 berborak sambil usap pewot tu minta bb keluar awl..dan bantu mama bb kelak
    b4 masuk Labour Room jgn lupa minta ampun pada papa bb

    sekadar berkongsi pengalaman sendiri

    sekian...

    ReplyDelete
  2. bestnye tok die bg duit utk bakal cucu..baru lepas mimpi nenek budak kecik dlm perut ni belanja katil & mainan baby..hopefully termakbul..haha

    ReplyDelete
  3. untungnye baby blom kuar atok die dah blanje mcm2.. hehe.

    ReplyDelete
  4. same la kite..lum ade tande2 akhir baby nak kluar..hehehe..
    untung la baby..masih dlm perut dah ade org sponsor..

    ReplyDelete
  5. seronoknya baby dibelanje tok wan n atok nya,hehehe...harap2 wani ok n sihat2 je,insyaAllah,semuanya selamat nanti ye...;)

    ReplyDelete
  6. baiknye tok ngn tok wan dy blanje brg baby......heheeh...eniwey..smge selamat semuanya yeh..t8cre..:)

    ReplyDelete
  7. wah murah rezeki bby.. sy ni sume beli sendiri je, hehehe

    ReplyDelete
  8. wahh bestnya dapat hadiah dari tok..
    yg paling best rocker tuh :)

    ReplyDelete
  9. tok & tok wan baby nak cucu angkat x? bley la banjer acik lia yg nak bersalin bulan 9 ni he3

    ReplyDelete
  10. berapa harga rocker tu? rara pon mcm nk bli rocker tu gak.

    ReplyDelete
  11. take care moga selamat... slm kenal n dah follow u

    ReplyDelete
  12. rezeki baby atuk nenek dia belanja...

    ReplyDelete