Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, May 6, 2012

dah boleh beranak!


tajukk..
gempak jer kan..
walhal aku rasa-rasa macam aku tak bersedia lagi fizikal dan mental..
he3..

selalu cakap dengan en suami..
"sayang takut lah abg nak beranak ni...tak bersedia lagi ni fizikal dan mental"
jawapan en suami
"nak takut apa..org lain pun beranak jugak..kita just doa banyak2 yer"
amboiiii!senang jer taw jawapannya..
sob3...

sebenarnya tujuan entry ini adalah nak gtaw yang barang-barang anak aku semua dah siap dilipat, dikemas dan dipack kan ke dalam box..
nak tunggu angkat bawa balik kg jer...
en suami yang tolong susunkan..
lau aku susun kompem xmuat dalam tu..



romper n jumper..
xsabar nak tgk baby pakai..
*berangan jap*



semua disumbat dalam satu box sahaja...
nampak sangat sikit kan barang anak...
*sedih jap*







en suami dengan mak aku tak bagi beli banyak-banyak...
nanti pas bersalin baru beli lagi...
en suami selalu cakap nanti dia akan pergi beli baju anak sorang-sorang..
sebab kalau dengan aku semua aku tak setuju apa yang dia pilih..
he3..
sajee jer taw!!


siap dah beg baby..
nak tunggu angkut masuk dalam kereta aje..


barang anak jer kan..
barang maknyer ada ko nampak..
nan adoooooooooooo kan...
tak tahu kenapa malas betul aku nak kemas-kemas barang aku...
nak sumbatkan dalam beg..
tiap2 malam sebelum tidur mesti niat esok nak kemas...
tapi tak adanyer jugak...
tolonglah buang sifat malas ko tuu...
nak jadi mak orang dah ni..
sob3..
*insaf jap*



mood hari ni down lah..
aku kalau mood down selalu satu sebab jer..
sebab en suami kena kerja jauh..
hu3...
aku tak suka!!
pagi-pagi tadi lepas subuh en suami dah bertolak ke gemas..
sampai hari selasa..
menitik jugak air mata aku tadi..
bila lah nak jadi kuat ni...
bila anak dah keluar kot..
sibuk dengan anak bapaknya kita tak ingat sgt kot..
haha..
kejam kan...
malam nnt mak aku sampai dari ipoh..
yo laaa..
anaknya dah 34minggu..
kena lah berteman..
kang terberanak sorang-sorang sapo nak jawab.....



semalam gi jalan2 jusco seremban 2...
sambil nak tunggu wayang mula so en suami ajak main bowling...
buang tebiat ke??
nak suruh aku meluncur laju ke arah pin-pin tu...
hahaha...
so aku temankan ajer beliau main sambil menjadi pengulas sukan yang mengkritik teruk aksi pemainnya...
hahaha...

love u abang..
miss u...
baru berapa jam berpisah dah rasa rindu-rinduan..
sob3..
T_T

silalah jangan muntah ;p

8 comments:

  1. Bestnye dah nak beranak... Semoga sumenye selamat ek. I ade lagi 2 bln ni nk tunggu due.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tapi takuttt..he3...semoga u dipermudahkan nanti =)

      Delete
  2. hai..salam kenal..
    duedate kite same la..18 jun..(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai..salam kenal mama dhia...
      xlama dah kan...berdebo2 rse...

      Delete
  3. kita serupa..beg hospital memang tak pack lagi.pasang niat je, tapi buatnya tak..husband saya pun jauh gak..sob3

    ReplyDelete
  4. wah...da siap2 dh...bgus2...skg ni kne kuatkan mental ngn fizikal utk bersalin....insyaAllah...semoga dipermudahkan segalanya nanti..:D

    ReplyDelete
  5. sy mgu ni baru masuk 34weeks.. huu takotnye kan...
    baju2 bby sy lg sikit.. :(

    ReplyDelete
  6. wah dh byk brg nie...best2x..aduhai mia gak x sudah2x lg

    ReplyDelete