Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 20, 2012

Aktiviti terkini Nur Sakina : 5bulan

Alhamdullillah 12.11.2012 haritu Nur Sakina dah genap 5bulan...
Alhamdullillah kesihatan Nur Sakina dalam keadaan yang baik..
Makin bijak...
Mulut makin riuh...
Badan dah berpusing 360'
Tidur atas katil macam nak bergaduh ngan aku pun ada...
Kejap didebiknya muka aku dengan tangan..
Jap lagi tengok2 kaki dah nguis2 pipi aku..
Ayoooo ganas anqk mama tidur...
Ada satu hari en suami mimpi katak masuk hidung beliau..
Sesak nafas katanya..
Bila terjaga rupa2nya jari Nur Sakina dalam lobang idung beliau...
Hahaha...budak tu hentam tidur lena lagi....

Nur Sakina memang dari kecil suka tengok tv..
Oklah tu senang emaknya nak buat keja..
Jadi en suami pun ambil lah rancangan baby tv kat astro..
Bulan2 kena tambh rm5..
Berbaloi lah..
Nur Sakina pun bukan main enjoy tgk..
Mengekek sorang2 layan karton..
Bagi aku bagus rancangan ni..
Sebab kesemua rancangannya mengenai pembelajaran baby..
Contoh kartonnya untuk memperkenalkan warna, nombor, dan huruf...
Sapa yang anakya suka tengok tv, aku sarankan ambil channel ni..
Best dan bagus untuk perkembangan kanak-kanak...

Hari tu en suami ada belikan samsung tab untuk Nur Sakina...
Sebab hari tu ada anak sepupu 2,3 orang duk pegang ipad or tab masing2..
Bijak2 budaknya..
Baru umur 4thn dah blh speaking...
So terpengaruhlah nak belikan untuk anak sendiri..
Seronok jugak bila kita pasang lagu...
Tersengih2 muka..
Lagipun mama pun boleh tumpang sekli update blog...
Ngeheheee...

3 comments:

  1. cepat je anak ppuan berpusing2..
    ank sy malas sket..adoyai..

    ReplyDelete
  2. kelakarnya baca bile ayahnye mimpi katak masuk dlm hidung..rupenye sakina pnye jari..hahahaaha....wahh..sakina kecik2 dah ada tab 2 la...husband ain pun ada beli tab 2 gak..konon2 untuk anak nya nanti..tp bapaknya yg lebih gune..hehe..

    ReplyDelete
  3. husband i punye belikn tab untuk anak yeee.huhu.tapi ok lah.on da go bleh pasang.xlah diorg duk merengek je dlm kete.bleh tgk cartoon.kids song n mcm2 lagi..tapi anak dua so dua beradik tu kecik2 lagi dh pndai berebut.ahaha..

    ReplyDelete