Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 27, 2012

Check up Nur Sakina 5 bulan

Khamis lepas gi kk senawang untuk c/u Nur Sakina..
Berat : 7.4kg
Tinggi : 66cm

Semua naik tapi graf turun sebab masa c/u untuk 4bulan nurse silap ukur tinggi..
Dah tahu silap masa tu tapi tak nak betulkan..
Frust taw..
Gelabah tengok graf anak turun menjunam...
Tapi selamber dek jer nurse kata salah ukur tinggi kot td...
Huhuhu...

Balik-balik jer dr kk nurse dah pesan makan ubat siap2..
Takut demam..
So mama gigih lah bergusti dengan Nur Sakina nak bagi makan ...
Last2 muntah balik semua..
Alhamdullillah Nur Sakina tak deman..

Tapi yang menyampahkan kalau nak cek demam adalah TERMOMETER...
Aduhai puas lah aku mengagah nak bagi Nur Sakina fokus...
Tak kacau termometer ni..
Kan tak selesa terselit bawah ketiak beliau..
Rimas mama katanya..haha...
Yang lagi menyampahkan mama adalah masa yang diambil SANGAT LAMA..
Sempat mama makan nasi siap bertambah lagi *over ko*
Tapi memang sangat amat lama..
So susah lah nak ambil suhu badan Nur Sakina..
Mau seminit...
Mana lah budak tu nak duduk diam..
Dah lah dengan muka mamanya macam muka doktor*tegas*
Mau tak kecut perut budak tu...
Bila nk cek suhu jer kompem perasaan menyampah aku dtg..
Bukan menyampah dengan anak tapi dengan termometer tu..

P/s : mama2 pakai termometer apa ya?

7 comments:

  1. zara plak esok nak checkup 5 bulan
    huhuhuh

    ReplyDelete
  2. da 5 bulan anak dara ni yer...

    ReplyDelete
  3. adwa cume 6.62 kg & 63 am tinggi jer..

    mase check up aritu tak dek plak nurse bg ubat demam..sib baik jugak adwa tak demam..

    sekejap dah 5 bulan kan??

    ReplyDelete
  4. zura cek suhu baby guna yg lekat kt dahi tu. kejap je dah bley dpt result. dulu guna mcm dlm gmbr ni tp....tak boleh langsung. anak2 zura ni lasak tak nak dok diam ;p


    ps: kk senawang??dekat sgt dgn umah kita ni :)

    ReplyDelete
  5. Hana check demam Naurah guna termometer letak bawah ketiak gak. So far dia suka je kepit benda tu tp tang mkn ubat, memang sgt2 susah.

    ReplyDelete
  6. pakai termometer yang cek suhu kat telinga.. kejap je letak dah dapat bacaan..

    ReplyDelete