Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, November 26, 2012

Insurans untuk Nur Sakina

Korang ada ambil insurans tak untuk anak?
Aku masa mengandung dulu siap2 dah berangan nak ambil insurans bila dah lahirkan anak..
Kenapa aku nak ambil sangat insurans ni?
1. Bila tengok anak buah aku demam, mak paknya msk kan dlm private hospital dan ianya fully di cover oleh insurans..siap dapat duit claim untuk bilik lagi..
    Sekali masuk private ni bukan murah..mau ribu riban..anak2 buah aku kalau masuk mesti atas pada 3k..
    Bulan lepas anak abang aku cirit birit, masuk pantai setengah hari dia cas rm1200, dan2 esoknya amik insurans ni..puas lah dengar mak aku membebel   
    dulu sebab dah lama mak aku pesan suh amik awal2...
2.Insurans ni jugak sebagai simpanan..nanti dlm umur 18thn dah ada dekat rm20k...xyah amik ptptn...bila2 dah sampai 3k jer kita dah start boleh        
    keluaran duit tu...nak harapkan kita simpan mungkin xsampai 20k kan...ni lah salah satu caranya...
Aku masa umur Nur Sakina 7 hari aku dah ambilkan insurans untuk dia..
Bagi aku penting kita sbg mak pak ambil sebab budak2 kan selalu demam..
Lagipun ianya untuk simpanan jugak...
Aku ambil dengan kawan abg aku..
Sangat bagus dia ni..
Senang nak runding..
Free gift pun banyak..he3...
Baru-baru Nur Sakina dapat free gift katak...
Yang terkini lagi best sebab siap ada panel klinik..
Kira kalau korang gi klinik cek anak sakit, insurans ni yang akan cover..
Berbaloi kan..
Bulan2 aku kena bayar untuk Nur Sakina rm100..
Oklah kan...
Oh lupa insurans yang aku ambil untuk Nur Sakina adalah PRUDENTIAL BSN TAKAFUL...
kalau nak suh aku kenalkan dengan org yg jual insurans tu pun boleh...dia duk area kolumpur..
Tp kalau korang dok perlis pun dia boleh pergi jumpa...
"Sediakan payung sebelum hujan"
P/s : aku pun ambil insurans ni untuk diri sendiri...
         

6 comments:

  1. Salu terfikir nak amik insurans ke x.pas u ckp ni,mgkin i akan ambil utk rissa

    ReplyDelete
  2. i dgn husband pn ada terfikir nak ambil insurans untuk my baby..bila u dah wat entry camni..rasanya mmg nk kna ambil cepat2 la ni..:)

    ReplyDelete
  3. dah semakin membesar sakina,comel!;)

    ReplyDelete
  4. yup... insuran penting sangat sekarang.... lin pun da amik insuran tuk hafidh. tp alhamdulillah... masih blum pernah guna lagi... :)

    ReplyDelete
  5. mcm ok je insurans ni..slalu dgr prudential takaful bsn nie..mmg niat nk amek..tp..x terambil lg..hehe..

    ReplyDelete
  6. yay!! Alhamdulillah... skarang dah ramai tahu betapa pentingnya insurance.. hehe.. kita pon ambil jugaak untuk baby irfan...

    ReplyDelete