Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, November 21, 2012

Siapa pernah minum esp ni?

Esp ni aku baru 2minggu try..

Kenapa?

1. Muka aku berjerawat sangat lepas bersalin..
     *esp katanya boleh melicinkan, mengebussssskan muka,mengurangan jerawat dll...

2. Susu sikit
     *esp sebagai milk booster..

3. Terlebih berat badan
      *esp boleh mengurangkan berat badan...

Aku kurang suka esp ni sebab

1. Susah gila nak bancuh

      Bila aku buh air, dia jadi berketul2...
      Ambil masa nak kacau dia..
      Setiap pagi aku dah la nak cepat...
      Pastu aku nak kena kacau esp ni lama2..
      Memang menyusahkanlah bagi aku yang kejar masa ni...
      Bila dah habis minum MESTI ada lebihan tepung esp ni melekat2 kat tepi cawan..
      Macam aku cakap tadi lah..ianya kan berketul2...
      Membazir betul..tp aku tak ada masa nak korek serdak2 tu lgi...
      Nama pun kejar masa kan...

2. Tak sedap

      Aku adalah peminat soya..
      Masa mengandungkan Nur Sakina aku minum susu sampai takat kandungan 3bulan jer..
      Lepas tu memang aku stop sebab tak lalu...
      Rasa susu tu hanyir sangat *bluwekkkkk*
      Maka aku minum air soya jer masa mengandung..
      Soya kotak beli kat kedai jer..
      Esp ni pun soya..
      Tapi aku tak lalu...
      Minum pun paksa2..
      Siap tahan nafas lagi...
      Huhuhu....
      Aku try campur dengan milo...
      Bolehlah nak minum tapi tetap kena tahan nafas...

Ada sapa2 minum esp jugak?
Berkesan tak buat korang?
Ada apa2 perubahan tak?

7 comments:

  1. sy minum ESP, beli 2,satu letak kat rumah satu lagi kat office, so takdelah terkejar2 nk minum pagi2, a'ahlah rasanya sebab minum ESP kot jerawat takde, sebelum pregnant, asal nak period je, jerawat saje, sy start period semula last month, takde jerawat pun timbul, start minum ESP masa dlm pantang lagi, sekrg baby dah 7 bulan.

    ReplyDelete
  2. sy minum gak esp. tp cam xdela byk sgt perubahan. tp mmg cpt kyg minum ni.

    esp ni shake kan je baru xde serdak2 kt bwh tu

    ReplyDelete
  3. Sy dh beli tapi x minum lagi.sblm ni minum mililea je.tu pun sedap..

    ReplyDelete
  4. dah beli..tak sampai sebulan kot minum..tp minum on off je..cepat kenyang kan..klo nk bancuh mmg azab le..klo pakai shaker sng sikit..milk booster ke ape ke xtau le..sbb da on off mnum kan..

    ReplyDelete
  5. tak beli pun sebab tau mesti takkan minum abis punyer..anlene pun susah nak minum apetah lg esp..hehehe..tp amek supplement vitamin c & ostematrik (shaklee)..alhamdulillah susu pun ok..senang..telan jer, tak yag bancuh2..hehehe..

    ReplyDelete
  6. owh... lin baru nak order bulan depan.. klu tak bgus.. tak mo beli la.. da la mhal... :(

    ReplyDelete
  7. hai wak,jomla try BB Plus colagen,rasa nya sedap and hasilnya sgt memuaskan. www.fettyaura.com

    ReplyDelete