Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, December 31, 2012

2012 Tahun Kebahagiaan

banyak blogger yang tulis pasal entry penutup tahun..
so aku pun nak tulis..
nak tiru jugakkkkk..
ngehehehe ;p

2012

alhamdullillah..
tahun kebahagiaan...
tahun keindahan...
tahun kejayaan...


JANUARI

mendapat pekerjaan tetap..

"poi pokan naik basikal
tongah haghi tongah paneh
apo dayo motong gotah
apo nak dikato
kalau boleh nak jadi cikgu sekolah
kek kolo pilah"

alhamdulliah jadi cikgu aku rupenyer...
dulu kecik-kecik suka berangan nak kerja kat tempat yang ada kaunter...
boleh tengok orang ramai..
boleh mengorat!!!
hahaha...
tak sangka akan bekerja di negeri sembilan..
merantau sungguh aku..
jadi bokojo lah kito sekuekkknyaa...












MAC

Dah kerja dalam 2 bulan lebih dapat surat panggilan konvokesyen..
yeaaa...
setelah belajar hampir 18tahun maka aku pun dapat segulung ijazah..
alhamdullillah...
dari kecik berangan bila konvo nanti ada putera raja  someone special akan bagi bunga ros..
tiga kuntum pun jadiklah..
sekaliiiiiii en suami bagi bunga daisy kot...
dush2...
sentap ati mak nokksss...
apa2 pun maseh syg...
kuninggggggggggggggggggggg sangat patung tuh yang!!
tak berhati seni betol..
kah2...








APRIL

en suami membeli sebuah kereta mpv buatan malaysia buat kami sekeluarga..
mudahlah untuk mama dengan anak-anak bermain bola mahupun berenang di dalam itu...

nanti kita beli ferari pulak yer bang..
boleh kita seberanak drift ;p







JUN

Dalam banyak2 bulan, bulan ni paling best, meletopppps, menarik ko memang the boommmm lah bg aku...
ngehehe...

tanggal 31 bulan 8 12 Jun 2012 lahirlah seorang puteri raja yang cantik, comel lote, gebusss giteww yer puan2..

kalau lahir 11 Jun sejibik sama tarikh hari jadi dengan apaknya..
tapi si apaknya kata tak nak sama sebab nanti kena sambut sekali dan keknya adalah sebijik....
oh apaknyaaaa mama totap buat sekali walaupun beza besday kome 2,3minggu..
jimatttt..
kahkah...
tapi mama punya kena buat hari lain lah...
baru adil dan saksama ;p












OKTOBER

Alhamdullillah en suami dapat naik pangkat bulan ni..
seronok tengok bila en suami seronok..
tersenggih2 beliau gosok baju untuk pakai pangkat tu..
sampai ke dahi renyihnya...
tapi kamooo tetap comel di mataku..
kih3...
alhamdullillah bersyukur sangat dengan rezeki Allah ini...











NOVEMBER DAN DISEMBER

wahh bulan iniii bulan cintaaaaa..
bulan untuk aku bergumbira...
bulan untuk memanjakan suami anak..
cuti sekolah hujung tahun..
yeaaaaa pertama kali merasa..
seronok rupanya..
haha..
dapat berguling-guling bersenang lenang dengan Nur Sakina...
berjaya misi aku untuk manjakan Nur Sakina sampai terpaksa import opahnya untuk train balik peel tu sebelum hantar ke bs...










alhamdullillah..
bersyukur sangat dengan semua yang berlaku pada tahun 2012 ni..
terima kasih Ya Allah...
semoga tahun 2013 membawa sinar kebahagiaan lagi buat kita semua...
insyaAllah....


sebagai penutup, sila cari 5 perbezaan bagi gambar dibawah...
hehehe..



raya 2011




raya 2012


p/s : tahun depan pasti lebih meriah lagi dengan ahli2 baru...insyaAllah :)


2 comments: