Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, December 3, 2012

First solid food for Nur Sakina

Puree pear + susu mama

Alhamdullillah semalam dah start Nur Sakina makan...
Puas fikir nak bagi makan apa untuk pertama kali..
Last2 decide bagi buah pear sebab mamanya sukan buah pear..boleh tak gitewww..haha..
Nur Sakina macam tak berapa suka lah puree ni *kecewa mak*
Aku rasa puree tu ok jer..
Lemak2 lagi sebab dah campur susu cap gantung..ngeeehee..
Tp en suami kata masam sikit..*sob3*
Patutlah Nur Sakina tak berapa teruja..
Untuk next recipe ingat nak guna carot lah..
So xdelah mama ikut 4 day rules...wahaha...

7 comments:

  1. eerrr..cantik bekas mangkuk tu..:)
    aty memuler ritu bagi carrot..lepas tu bagi buah terus refuse carrot sebab buah lagi manis kot..heheh...

    ReplyDelete
  2. bagusnye dia ni.. kalau Damia dah main sembur2 dah...

    ReplyDelete
  3. hari ni genap adwa 5 bulan 2 minggu & 6 hari..
    setakat ni belum bg makan lg..
    kadang2 bile die tengok kite mkn tu, die pandang jer..
    pas tu kecap2 mulut..
    kesian kan?? tp ingat nak tunggu die 6 bulan jugak..

    ReplyDelete
  4. cara awak bagi makan sama macam saya, guna kerusi tu. Saya bagi apple dan pear puree, anak suka. Tak tau plak boleh campur ngan susu. Bip anak awak cantiklah. Panjang leh cover sampai bawah.

    ReplyDelete
  5. hish, xsbr ni tunggu nk bg baby mkn.

    ReplyDelete
  6. Hihi.baby mula2mam mmg x byk dear.xpe jgn risau...sblm bg baby,rs sikit dulu..hihi.kite rs pir yg bg kat iman mkn, manisnyerrr :-)

    ReplyDelete
  7. my baby dulu first2 i kasi air nasi.. pastu baru ajar puree ni.. tapi dia sgt suka pear.. epal etc dia xmo..

    ReplyDelete