Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, March 29, 2012

papa baby ajak mama baby beli barang2 baby..



sepatutnya hari isnin lepas kami dh gi beli barang2 baby..
dah bincang2 dengan en suami nk beli apa..
sekali dapat taw en suami kne gi kje kat pd selama sebulan..tp selang 1,2hari blh balik lah...
ak xblh dengo lau en suami kne gi kje luar ni..
mood aku trussssssss jd down..
merajuk tahap dewa..
en suami ajak gi beli barang malam isnin tu aku xmo..
puas en suami pujuk..
siap ajak gi fun fair lagi...
ha2...

tapi maafler...
org keras ati macam aku ni xakan terpedaya dengan ajakan begitu..
haha...
mmg merajuk tahap maximum ni..
aku merajuk disebabkan beberapa perkara :
i ) dah lama berangan nak beli barang baby.
ii) dh bt temujanji nk scan 4d pd hari selasanya.
iii) kena berpisah dengan en suami...

bukan lama pun..
selang sehari atau dua hari en suami balik lah...
tp aku tetap emo..
ibarat aku dengan en suami bagai air dengan tebing..
bagai isi dengan kuku..
bagai gusi dengan gigi..
ha3...
xboleh berpisah..
aku xsuka..
xsuka dan xsuka...
kalau boleh nak berkepit jer...
walhal kalau en suami ada pun beliau tetap sibuk bekerja..
malam2 kang baru dapat bermanja2..
he3...

tapi en suami telah buat aku terharu...
sob3..
semalam dalam kul 6 pas bekerja beliau blk sini..
lps maghrib ktaorg gi ble barang baby kat manjaku..
en suami bg taw dia kne balik kul 10 satgi..
laaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
asal xgitaw awal2..
lau aku tahu kompem aku xbg balik..
penat kot setakat nk blk 3jam jer...
pastu en suami jawab
" kalau abg xblk kang ada yg muncung panjang lagi kan..kan..."
kui3..
taw2 jer en suami ni...


terharu sgt sbb en suami just blk sbb nk spend masa bawak aku beli barang baby..
mcm lah xblh nk ble masa lain kan..
tapi dah sebab akutergedik2 dan teruja sgt nak beli terpaksalah en suami turutkan...

tapi yang xbest nyer semua kena cepat..
en suami xbagi ak tgk lama2...
godek2 barang 2..
just amik mne yg berkenan dan buh dalam bakul..
xda masa untuk aku berfikir dengan lebih mendalam...
hu3...
lau xfikirkan pengorbanan en suami kompem2 aku merajuk...
haha...

aku ni dah lah klu ble barang mmg suka telek puas2..
jahitan ok x?
ada koyak2 x?
ada tarik2 benang x?
ada plastik dia terbuka skit ke?
ada calar2 ke?
tp semalam non adaaaaaa ko nk prati smu 2...
smu kena cepattt...
cepattttttttttttt hokey..
he3...


bila ak pegang jer baju..
en suami senang jer ckp
"ok amik yg ni"
"dah buh dalam bakul"
"amik yg saiz kecik"
"amik kaler putih"
"jgn amik pink"
haha...
teruja lah kat kaler pinkk tawwwwwwwwwwwwwww...


xhabis semua lagi beli sbb en suami nk kne cepat..
kan nk kne blk pd..
xpelaa..
aku dh cukup puas hati dah ni dapat membeli barang anak...
puasssssssssssssssssss sgt..
he3...

habis duit en suami dekat rm300++
sory bang i xgaji lagi...
he3...


















p/s : en suami kata cuti hujung minggu ni kita soping barang baby lagii..
oyeeeeee..teruja nye mama...
dok kira hari jer ni..
*love u papa*

Thursday, March 22, 2012

set tilam kekabu baby





aduhaiii..
nk ble tilam baby pun berminggu2 aku pikir..
aku telek..
aku tenung...
mengalahkan nk cari cadar kawen aku dl..
haha...

mula igt nk ble set comforter jer..
sbb mudah bawak ke hulu ke hilir..
tp ble pikir2 ksian pulak anak aku tdo beralaskan menda nipis..
bincang ngan en suami...
gaduh2..
manja2..
ha2...
ktaorg pun setuju utk beli set kekabu tuk baby kami..
yeaaaaaaa...
mama suka gitu...
nanti mama bagi upah kat papa yer..
haha...
lagipun tilam ni leh guna untuk anak kedua, ketiga, keempat, kelima, keenam dan..
ayoooo banyaknyer....
he3..

jadi nk beli yg terbaik kne lah usha2..
survey2 ye dokk..
byk blog n fb ak survey..
smu 2 aku dpt dr kwn2 blog yg bagi link..
maseh yer kwn2...

antara yg aku telek dan tenung :










yg best kat sni leh wat organizer beg menggunakan fabrik yg sama dengan tilam bby...
menarik kan..
organizer bag ni rm70



sweet kan...
suke2!!






comel kan...
tp ak nk warna yg dua2 gander leh pakai...
set quilt ni rm110
klu nk tempah newborn pillow pun blh..
rm23..





yg ni dia xde tilam kekabu..
tp ada tilam fiber...
corak dia sgt menarik...
corak2nye timbul...
mesti anak2 suka kan...























yang ni pun aku minat jugak..
sbb kat tilam tu dia akan jahit garis2.









nampak x garis2 tu..
tu yg wat aku jatuh hati tu..








kat sni siap leh request nk barut..
ada mcm2 fabrik blh pilih..














yang kat sni lah yang paling menarik hati aku..
berwarna warni..
terang mata anak aku nnt ble tdo atas kekabu ni...
mama ngan papa baby pun boleh tumpang tdo skli..
he3..

nmpak kan kegebuan tilam ni..
geram aku tgk..
nk geget2 rasa..
he3...











mula2 ak booked yg ni..
pas2 kuar yg design baru trus ak cop yg baru tu pulak..
xmo yg ni...
he3...


pas pikir2..
pas tgk 2,3,4,5,6,7,8 dan puluh2 kali lagi..
aku membuat keputusan sendiri tanpa berbincang dengan en suami..
sbb beliau sibuk..
benda ni kne cop cepat..
kang lau nk tunggu en suami alamatnya xdapatlah aku eh anak aku tdo atas tilam empuk ni...

aku pilih yg ini...
cantik kan??
comel kan??
cakap jugakkkkkk cantik dan comel...
klu x nanti baby ak majukk..
he3..
tgkkkkkkkk baby dh tendang2 perut ak..
cool baby cool...
nnt tillam baby sampai lah...









konon2 sambil baby tido baby leh lah baca abc kat tilam ni..
cepat pandai anak mama nanti..
he3...

harga satu set ni rm230 + rm15 utk pos..
1 tilam
1 bantal newborn
2 biji bantal
2 biji bantal peluk

klu nk request comforter dr fabrik yg sama pun blh..


xsabar nk dapat...
semoga rupanya indah seindah khabarnya...
nyenyaklah baby mama tdo nnt...
ske lah teww baby..





baby mainkan perasaan mama dan papa

ecehhhh tajukk...
xblh blah kan..
he3..

ni kisah minggu lepas..
agak basi lah kan..
pas blk konvo ak sakit kat bhgian ari2..
nk2 ble jalan..
adoii sakit..
cm benda bengkak yg ditekan2..
so sbb risaukan baby, en suami ajak gi klinik...

ktaorg pun gi klinik madihah..
kat taipan senawang..
igt nk jumpa dr linda..
tp dia xde..
so jumpa dr shanti kot..
ak pun xigt sgt..
cm xde pengalaman..
dr baru agaknye..
xbpe best dia scan..
ckp bm ak pun dia xbpe nk paham..
hu3...

ak tnya npe ari2 ak skt..
dia kata myb sbb otot rahim mengembang...
selagi xkuar darah or air..
kira oklah tu...

pas2 ak tunjuk kaki ak..
kaki ak mmg bengkak dh sejak 5bkn hr 2..
so dia kata xde apa2 selagi doc xdetect apa2 kuman dlm air kencing..
ermm ok...

so dh hbs masa borak kita gi ngintai baby wat apa pulak..
mula ak igt ak skt ari2 sbb kpla bby dh kat bawah..
rupanya kepala dia dh kat atas..
ptt lah ak rse geli jer pundi kencing ak..
rupanya bby main tendang2 pundi kencing mama yer..
kui3..

baby cm bese..
aktif..
xleh nk duk diam..
tersengih2 en suami tgk...
konon2 anak aktif perturun dr dia lerrrr tewwww..
he3...

tiba2..
jenggg2..
haha...

doc : awak ada nampak itu biji x?
aku : nampak..kaki dia kan tu....
doc : bukan...kaki yg tu... ni biji ni hah
(sambil dia tuju2 jari kat skrin dia)
aku: dh tu biji apa?ak dh saspen...
doc : ni kemaluan baby..
aku : ooo..sy taw dh doc gander anak sy...
(sambil jeling2 pandang en suami yg khusyuk tgk skrin)
doc : ok tp sy xcomfirm lah...dlm 90% myb baby awak lelaki..
aku : hah!!hah!! dan hah lagi..
(muka terkejut engkau)
ye ke doc tp hr 2 sy scan kt kk doc kompem2 kata gegirl..
doc : ni awak xnmpk biji dia ni..
aku : nampakkkkkkkkk...
en suami : sibuk gi ke skrin n tuju2 lak jari beliau ke skrin 2 smbil berkata
ni ke biji dia doc..ni ker?penuh semangat..
doc : iyeee..awk pun xnmpk ker sambil gelak2 doc ni ckp...
aku dan en suami : saling berpandang..
mcm pandangan jatuh cinta pandangan pertama dulu..
haha...


kitaorg xkisah pun gegurl pun boboi...
tapi..
tapi..
tapi..
ak dh ble 7 helai baju gegurl...
hua2...

xkisahlah..
asalkan baby sihat sempurna..
dipermudahkan untuk dilahirkan nnt...
baju2 2 ak bg ler anak buah ak yg gegurl..
lagipun doc xkompem sgt..
kak ipaq ak ckp dl doc kata anak dia boboi sekali keluar gegurl engkau..
he3...


p/s : sebenarnya ak igt doc 2 kata biji untuk gegurl..ha2..
apa lah doc..gne perkatan lain lah..
kompius mak tawwwwwwww...


Wednesday, March 21, 2012

kecewa

minggu ni agak kecewa..
kecewa dgn pentadbiran ppd dan sekolah..
hu3..

ppd xmo sign kew 8 so gaji xleh proceed..
sbbnye kitaorg nyer surat spp bwh sistem sbpa..
so dh 3bulan xdpt gaji..
nk tunggu surat baru myb lagi 2 bulan..
gulp!!
skrg ni harap gaji laki jer..
nk soping brg bby pun tersekat..
nyampes taw!!
ppd lain ok jer..
deorg sign..
xadil2..
pikirle..
kita kje..
bukan dtg melenggang jer ke sekolah ni..
kereta kne isi ngan minyak bukan ngan air...
ermmm!!


ni satu hal lagi..
kerani sekolah blh pulak terpos surat lantikan aku..
adoiii..
kak dh nk pencen pun blh bt mcm 2 ker?
hari tu sy mintak surat tu xmo bg..
konon nk pegang dl takut ada apa2 hal..
skrg sape yg susah??
saya jgk..
mls nk fikir lbh2..
kang jd susah hati..
klu mama susah hati ingat bby lam perut blh bersenang2 hati ke hah?!

so mama kne rileks...
kta prabih dl duit papa baby..
gaji mama kita peram dulu...
mungkin bby dh kuar leh ikut mama gi bank nnt kuar duit sama2..
ermmmmmmmm...

lagi satu..
ada rakan sekerja kaki buli..
ewwwwwwwwww...
xske nyer i..
bt lah kje ko 2..
jgn arah2 org..
uwekkkkkkk ;p

Friday, March 16, 2012

alhamdullillah..selamat sudah berkonvo



alhamdullillah...
setelah 5thn setengah belajar..
akhirnya pada 14.03.2012 berjaya bergelar seorang graduan..
alhamdullillah..





terima kasih buat emak tersayang..
terima kasih buat segala-galanya..
pengorbanan mak xdapat anakanda balas...
terlalu banyak mak taburkan utk kejayaan anakandamu ini..
sehinggakan xdapat anakanda balas dengan apa sahaja di dunia ini...
terima kasih mak dengan curahan kasih sayang mak..
terima kasih mak kerana senantiasa ada apabila anakandamu dalam kesenangan mahupun kepayahan..
terima kasih mak kerana menjadi mak yang terbaik buat kami semua...
terima kasih mak kerana membesarkan kami semua sehingga menjadi orang yang berguna..
terima kasih mak..
semoga mak sihat senantiasa dan dipermudahkan urusan untuk menunaikan haji tahun ini...
terima kasih mak..



terima kasih buat arwah abah yang dirindui..
terima kasih abah..
walau abah xdapat melihat kejayaan anak2 abah..
tp anakandamu ini yakin andai abah masih ada sudah tentu abah bangga dengan kejayaan setiap anak2 abah..
terima kasih abah..
terima kasih membesarkan kami semua..
terima kasih kerana menjadi abah yang terbaik buat kami semua..
terima kasih dengan segala kasih sayang yang abah curahkan buat kami semua..
terima kasih dengan segala pengorbanan yang telah abah lakukan buat kami semua...
semoga abah tenang di sana...
al fatihah...




terima kasih buat abg2 dan kakak2 ipar yg tersayang..
terima kasih atas segala-galanya...
terima kasih dalam membesarkan adikandamu seorang ni...
bersusah payah mengambil dan menghantar...
bersusah payah masa dan wang ringgit...
along, angah dan abang chik..
terima kasih buat segala-galanya..
kak long, kak ngah dan kak su...
terima kasih buat segala-galanya..
semoga kalian semua mendapat kebahagian dan kesempurnaan di dunia serta di akhirat...
terima kasih...




terima kasih buat suamiku yang tercinta...
terima kasih atas segala bantuanmu dalam menjamin kejayaan isterimu ini..
terima kasih abang kerana memahami sayang..
terima kasih abang kerana membantu sayang dalam menyiapkan asigment dan tesis sayang..
terima kasih abah atas pengorbanan masa dan tenagamu..
terima kasih abang kerana senantiasa bertolak ansur dengan sayang..
terima kasih abang kerana menerima sayang seadannya..
semoga hubungan kita diredhai Allah..
dikekalkan dunia dan akhirat..
semoga kebahgiaan menjadi milik kita berdua..
terima kasih...




terima kasih buat si kecil...
yang memberikan mama lagi bersemangat untuk belajar..
terima kasih si kecil kerana pandai menjaga diri di dalam perut mama semasa mama sibuk menjalani peperiksaan..
terima kasih sayang kerana menemani mama semasa mama sedang bertemuduga..
terima kasih si kecil kerana sangat memahami mama..
terima kasih sayang..
semoga si kecil mama ini menjadi anak yang solehah kelak..
berjaya di dunia serta di akhirat...
terima kasih si kecil mama...





terima kasih buat sahabat2 ipg kampus sultan abdul halim...
terima kasih atas segalanya..
tanpa kalian tidak mungkin aku dapat lalui 5thn setengah yang lalu dengan jayanya...
terima kasih atas segala bantuan dan kerjasama..
terima kasih menemani dikala aku kesunyian..
terima kasih atas segalanya teman...





terima kasih buat pensyarah-pensyarah..
terima kasih dengan segala ilmu yang dicurahkan..
terima kasih dengan segala pengalaman yang dikongsikan..
terima kasih buat segala-galanya....



















terima kasih..
terima kasih...
terima kasih...
hanya itu yang mampu aku ungkapkan buat semua..
semoga jasa-jasa kalian semua dibalas oleh Allah S.W.T..




alhamdullillah..
alhamdullillah...
alhamdullillah...

Thursday, March 15, 2012

due date

kompius ak tgk due date ak sendiri..
lau org lain tgk lagi pelik kan..
he3...

lau ikut kk yg ak cek deorg bg tarikh 18.6.2012..
tp ble gi private dia ukur bagai daia kata tarikh 28.6.2012..





due 18.6.2012

cam xsesuai kan?
sbb ak kwen baru 5bln lbh..
kandungan dah 6bln lbh...
doc kata sbb ikut hari last period..
ak last period 11.9.2011
ak kwen 16.9.2011




due date 28.6.2012


yg mcm ni br sesuai sikit...
ngam2 lah ngan tarikh ak kwen..


kompius makkk..
he3 =)

link barangan baby

bg yg tanya mne ak cekau barang2 baby..
ni dia ak bg link2 dia trus..
ampun lambat..
cuti sekolah kan..
ngan2 blog ak bwk bercuti..
he3 =)



tp blanket ni ak tgk dh sold out..
korang try tgk mne taw ada stok baru kan...

ni lah tempat selalu merambangkan mata ak..
smu ada jual..
korang pilih jer..
he3..


selamat membeli yer mak2 smu tuk baby2 anda =)

Wednesday, March 7, 2012

Apabila papa baby dah bagi lampu hijau....




mama baby dh jadi rambang mata...
wuarghhhh...
smu bnda mama nk beli...
takut x papa...
takuttt kan papa baby..
haha...

blh kata kan dr mingggu lepas sampai minggu ni hari2 ada jer pos laju smpi kat opis en suami..
smp kne perli en suami..
kih3..


bila en suami dh bagi green light..
yakkk yakkk yeeeeeee lah aku..
he3..
nk2 kad atm beliau ada pd ak..
lg laju jer lah ak nk order 2 order ni..

semua ak ble secara online..
mula2 ak ble set cadar ni..
kekonon nk sambut kepulangan en suami yang sebulan dh xjumpa..
ciss sekali blh pulak xde kawan2 en suami nk tlg antokan kat umah ak..
en suami yg tolong amikkan bla dia dh blk..
xjd seprise malam pertama kami..
haha ;p





kain cadar ni oklah bg ak..
90% cotton..
harga pun murah jer..
berbaloi lah nk pakai hari2 kan...


pas2 kegiatan membeli ak makin menjadi2..
pas satu satu ak order...
haha..
bermaharajalelalah ak...












hasil selepas bungkusan2 tersebut dikoyak dengan rakusnya..
he3..





baby blanket..
1 helai ram10..
ak amik 2...


4 pasang mitten..
rm16..
comel2..
berpinor2 mata ak nk pilih...




4 pcs rompers + 6 pcs of sock
rm36
jimat...siap ada stokin..
he3...



mama baby pun nk jugakkk...
baju 2 helai..
rm112 utk dua2 tu...



taraaaaaaaaaaaaaaa.....
ni ak xbeli lah..
ni perut aku..
kih2....
udah 6 bulan..
perut membesar dengan jayanya..
yea....



stop kejap beli membeli ni..
tunggu gaji en suami bulan depan pulak..
hahaha...