Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, September 29, 2012

Sakina 3 bulan, mama dan papa setahun :)



 lama mendiamkan diri..
konon2nya sudah kembali..
tapi malas lah menulis ni..
masa lapang dah tak banyak sekarang...
kalau tak sekolah aku main dengan Sakina..
kalau kat sekolah free jer aku mengepam..
memang xde masa nak mengular...hua2...

alhamdullillah di usia 3 bulan lbh ni Sakina sihat dan makin comel..kui3...
berat sudah 6.5kg
tinggi sudah 60cm
senang sangat menjaga beliau..
bangun tido sengih sorang2..
siap boleh mengekek2..
maknyer bantai tido jer..
ohh minggu depan dah start nak hantar gi BS..
ohh mama sangat berdebar sayang..
opah Sakina dah nak pulang ke kg..sob3...





buah hati mama dan papa..
disebabkan Sakina memang reject frozen ebm, so aku kena lah gigih memerah..
pagi petang siang malam aku memerah keringat*tipu sgt!*
aku sampai sekolah kul 7.30 sampailah pukul 12.00 tghri waktu aku penuh..
jadi dapat perah lepas pukul 12...
dapatlah 2 botol*susu aku xsemeriah mana*
dah rasa macam kais pagi makan pagi pulak untuk Sakina ni..






Sakina makin hari makin bijak..
mulut memang riuh..
kalah mulut emaknya..
mungkin terkenan sbb aku kuat membebel kat student masa mengandung dulu kot..kui3...
Sakina hanya menangis kalau nak tido..
kalau beliau menangis maknanya cepat2lah dodoikan beliau..he3..





motip gambar ni???
saje mengenang kenangan..
gambar ni diambil semasa berbulan madu di Pulau Langkawi...
disanalah tempat terhasinya Sakina ni kot..
haha..
16 september 2012..
alhamdulliah dah setahun berkahwin..
setahun berbahagia bersama...
setahun berduka bersama...
setahun makan bersama...
setahun tido bersama...
ooohhhh indahnya....
bilakah nak dapat anak no 2 ni???*mau kena lempang laju2 dengan mak aku*


p/s : dah 5minggu en suami kursus di johor..
oh rindu...
blk beliau nnt berangan nak sambut ulang tahun perkahwinan...
ooohhh x sabar ;p



Wednesday, September 12, 2012

Ahmad Adam Syukri



Ya Allah menitik2 air mata aku melihat setiap keping gambar anak kecil ini..
terbayang2 kesakitan yang ditanggungya...
luluh hati aku sebagai seorang ibu...




Ya Allah Kau lindungilah anak kecil ini..
Kau pulihkan penyakit yang dihadapinya..
Kau kurangkanlah penderitaan yang dirasainya...
Kau tabahkalah hati kedua ibu bapanya...
Sesungguhnya Kau lah yang Maha Mengetahui segala-gala kejadian..
amin..
amin..
amin..


pic from fb adik adam


p/s : entry ni ditulis dengan linangan air mata T_T

Nur Sakina Batrisya : 3 bulan


selamat ulang tahun yang ke 3 bulan sayang..
mama dan papa sayangkan kamu...
semoga menjadi anak yang solehah yer...

























Monday, September 10, 2012

susu berbau tengik..memang atau rosak?




sepatutnya hari ni aku dah start masuk kje..
dah siap2 pakai baju raya..haha..
mekap cun2 @_@
sekali keta xleh start lahh..
bateri habis..
dan habislah melayang duit aku untuk tukar itu bateri T_T

disebabkan aku dah mula keja..
jadi sakina diajar ler minum susu dalam botol..
dari bulan 7 aku dah buat stok susu..
masalahnya sekarang sakina tak nak minum susu yang stok awal2 dl..
kalau yg aku baru2 pam fresh lagi baru dia nak..
puas dah try dia tolak jugak..
klu nak minum pun kena paksa...

jadinya aku pun try lah rasa susu tersebut...
rupanya mmglah ia tidak sedap..
siyes xsedap..
bau tengik macam kelapa lama..
persoalannya di sini adakah susu yg dibekukan lama mmg akan berbau dan berasa demikian?
atau
susu tersebut telah rosak?
kompius aku..

mak aku pulak kata xyah lah bagi susu yg lama2 tu..
kesian kat anak..
bila tengok sakina minum susu tengik tu aku pun jadi sedih..
kalau aku lah..
kompem aku xminum...
hu3...




mak suruh buang jer yg stok lama2 tu...
tp masalahnya susu aku xlah sebanyak mana klu nak bg sakina fresh milk setiap hari..
mak kata bagi jer lah setakat mana kita mampu..
u3...

kompius2...
npelah tengik bau nyer

T_T

Monday, September 3, 2012

kini kembali :)


assalammualaikum w.b.t
lama sungguh tak menulis di sini..
dah ada anak lupa segalanya..kih3..
dok berkepit dengan anak jer 24jam..
minggu depan dah start koje..
aduhai cptnya 3bulan berlalu..
mcm mana lah mama nak berpisah dengan si comel mama ni..hu3..


alhamdulillah..
selama hampir 3bulan ni semuanya dapat berjalan dengan baik..
baby sakina pun sangat2 lah baik budaknya..
merengek time nak tido jer..
senang mama nak jaga..


kejap jer dah 3bulan..
nanti bila mama dah msk kje semua jadual dah berubah..
tak de lah pagi2 mama boleh main2 dengan kina..
seawal pukul 6.15 pagi mama dah hantar kina ke rumah pengasuh..sob3..




dah pandai ajak orang berborak..



pipi saya makin lama makin gebussss..he3..



ya allah kau lindungilah kesihatan dan keselamatan anakku ini..
amin..
amin..
amin..