Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, May 19, 2013

Aktiviti 18 mei




Sabtu lepas ajak en suami gi Terminal 2..ada MAPEX..tapi kecewa kebanyakan rumah area seremban dan nilai..kalau ada pun kat senawang ni harga 300k lbh...huhu...

Lepas tu teman en suami nak main memanah..seriau pulak aku tengok..




Sakit tangan en suami kata memanah ni...lenguh2 tangan..kihkih..2 lah teringin lagi nak main..


Pas main tu terus en suami ajak makan..lapo katanya..makan dalam tu jugak..ada dua pilihan..marrybrown dan ayam penyek..disebabkan tak pernah makan AP maka itu jd pilihan kami laki bini..Sebelum makan bagi Nur Sakina minum susu dulu..




Macam2 pesan..ayam penyek..ikan berlado..rendang ayam..masak lemak pucuk ubi..wedges...en suami suka..sodap katanya..tapi ikan xhabis pun mkn..hanyir dan aku bukan peminat ikan..yg rendang ayam tu mmg sedap..smpi blk rumah pun en suami dok teringat2 lagi..huhu...harga pun blh thn jugak dlm 60hengget giteww..




Pas makan bawa Nur Sakina naik kereta mainan..papa pun sempat main jugak..Nur Sakina seronok sakan lah dok naik menda tu...













Puas dah main terus balik ke senawang..singgah manjaku kejap konon2 nak beli mainan untul Nur Sakina..tapi alahai mainan semua untul budak2 tecik..Nur Sakina dah anak dara tak mainlah patung picit2 keluar bunyi...kihkih...

Tetiba pulak mamanya berkenan dengan basikal..kenyit2 mata kat papa...goda2 sikit.tapi boo layan..papa kata tunggu anak besar sikit lagi..huhu..hokeyyy mama patuh walaupun terbayang2 lagi beskal pink tuuuuu...

Jadi kat manjaku just dapat rembat baju Nur Sakina sepasang, baby wipes, berus cuci botol yg baru mama nak tukar setelah Nur Sakina berusia 11 bulan..kihkih..dan yang paling penting beli puting Nur Sakina yg ke-7..macam2 puting dah mama cuba..mahai..murah..semua ditolaknya mentah2..




Walau Nur Sakina dh umur 11bulan mama tetap nak ajar berputing sebab Nur Sakina kuat sangat bergayut..sobs..sobs..mama dah tak berdaya..kalau kali ni tak berjaya juga mama redha T_T





Berkenan kat puting ni sebab malam2 kalau tutup lampu xyah lah meraba2 cari puting..terus blh nampak..senang keja..hehe..2 pun kalau Nur Sakina nak isap..kalau xnak mama buat koleksi lah puting2 Nur Sakina ni...


Lepas bayar zasssss terus balik rumah..berehat..en suami gi main bola..aishhh semangat btl laki aku nih...

Last pic from mama dan Nur Sakina..heeee




Babaiiiii semua!!!

5 comments:

  1. seronoknya dapat NIP baby.. rindu time2 bf ngn baby ni... =)

    ReplyDelete
  2. hi..blog walking here..singgah r blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda atau wat yg tersyg...

    ReplyDelete
  3. dh besar nur sakina..ms mula2x mia dtg blog ni awk tgh mengandung..sama la kte...bestnya dpt bersama suami & anak ya...semoga bahgia dr mia

    blog baru mia

    http://mia-zara-ina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. salam,
    besnye dapat gi jalan-jalan dengan tersayang
    still breastfeed anak g ye
    sama la dengan ida
    jom ar singgah jejak kat blog ida
    nanti boleh share ilmu-ilmu menyusu ni hehehehehehe
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. salam kenal. singgah sini terus follow. jom, kalu sudi ke teratak picisan saya pulak. maceh..

    ReplyDelete