Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, June 13, 2013

Birthday celebration Papa and Nur Sakina Batrisya at Morib Gold CoastResort (Part I)


Ahh kauu.. Tajuk omputeh pastu siap ada part2 pulak..Gambar banyak...kang buh segedebuk, muntah pulak korang tgk..so kita bahagi sorang sikit yerrr..heeee


Alhamdullillah kitaorg bertiga dapat jugak sambut birthday kali ni kat morib tu hah.. Alahhh sebut jer morib mesti korang dah bayangkan dekat mydeal, groupon atau streetdeal promo.. Yuppp aku beli kat mydeal.. Pakej weekday rm198.. Beli bulan januari hari tu.. Dah dua kali booking dan dua kali jugak cancel..amik ko.. Nasib baik xkne reject ngan deorg..ngehehe..

Masa aku cuti sekolah 2 minggu en suami kena pergi latihan kat pahang.. So kami dua beranak dihantar pulang ke ipoh..huhuhu..happy2 seminggu jer.. Seminggu lagi Nur Sakina kena hfmd.. Berjangkit dengan sepupunya.. Nanti aku up entry ubat apa yg Nur Sakina guna..cepat baik dan berkesan..hikhik...


Masa Nur Sakina kena admit papanya laju2 balik ke ipoh.. Pastu kitaorg laju2 balik ke phg kg suami..kenalah adil dan saksama ye dokkk...tetiba jer masa kat phg tu lah timbul idea nak gi morib ni..kebetulan en suami cuti smpai ahad depan ni dan Nur Sakina pun tak boleh hantar ke pengasuh lagi, makanya aku pun amik cuti rehat dua hari.. Dengan tujuan nak jaga anak dan nak bercuti bersama... Ehh boleh pulak giteww yerr...


Selalu booking pakai email.. Kali ni zassss ko aku tepon terus.. Tepon kul 9.30 am isnin lepas nak check in kul 3pm hari yg sama..disebabkan weekday.. So byklah bilik yg kosong.. Aku sebenarnya nak tukar pakej weekend atau pakej birthday... Tapi nannn bolee.. Apa ko purchase tu lah yg ko kne guna.. Xde belas kasihan punyooo..huuhuu...


Kebetulan 11.6 dan 12.6 adalah birthday en suami dan anak kesayangan.. Maka bertepatan sangatlah percutian yang tak dirancang ni.. Bertolak dari rumah pukul 12 tghri, singgah Giant jap mkn pastu terus ke aeon seremban2.. En suami nak cari butik guess.. Nak suruh aku belikan hadiah besday dia dan2 tu jugak.. Tapi kan dekat situ hanya ada butik handbeg ajer...kahkah..abg xnk beli utk i kerrr??kahkah...gelak jahat kat en suami...sebelum keluar dari aeon aku cari kek..tp cisssssket sungguhlah rupanya kat resort tu ada juai kek daaaa..kalau tak boleh buat suprise delivery depan pintu tak pun kat water park untuk en suami..mau pengsan beliau sebab malu..kahkah..sedikit kecewa sbb kedai kek tu xda jual topi besday.. Aku dah berangan2 nak en suami dgn Nur Sakina pakai topi tu together2...alooo alooo mesti comei kan ;p


Lepas beli kek terus zassssss ker morib.. Guna gps u!! Kalau tak mau sesat.. En suami kejap2 kata ni first time ni abg lalu sini..situ first time sinun first time..kehkeh..kebetulan masa odw nampak sign board Giant.. Kenyit2 mata kat en suami suruh singgah..nakkkkkk sangat topi besday.. Tapi en suami straigh jer.. Aishhhhh!! Tetiba muncung aku panjang sendiri.. Hah!! Kan dah termerajuk.. 2 lah kan org kata nak topi besday!! Nakkk topi besdayyyy!!tersedu Nur Sakina tgk mama dia ni hah..buang tabiat apa..hihi...maka en suami pun carilah kedai2 kek tepi jalan untuk puaskan hati bini dia ni..hahaha gelak jahat lagi.. Berjaya dapat topi besday..oyeeaaaaaa... Oyeaaaa...hiphip horeyyyyy!!


Teruskan perjalanan dan selamat sampai morib gold coast dalam pukul 4.30pm.. Tu pun bini banyak merungut..patutnya check in pukul 3pm..kan dah rugi..macam2 benda blh buat taw dlm sejam lbh tu..ehhh ehhhh kau!!!hahaha...
Ni semua salah en suami sbb nak cari hadiah dia bukan salah aku nak cari topi besday ok!! Korang jgn nak tunjuk2 jari kat aku..arrggghhhhh!!! 


Sampai2 terus check in.. Mintak bilik betul2 depan water park biar senang bangun pagi terus terjun..kehkeh..mula2 masuk bilik cam biasa ler..amik gambar katil, mangkuk jamban, cermin, bantal, lampu dan segala mak neneklah yang ada dalam bilik tu..en suami nak terjun atas katil pun kena tahan.."ehhh bang coppp coppp biar syg amik gambar katil ni dulu" hahaha..terkedu laki den..















Gambar2 yang harus ada kalau org gi sana..sampai muak korang tgk..tp aku nak tepekkan jugak..kehkeh...



Bila lah mama nak bawa aku gi terjun kat sana...adoyaa...


Bersambung...
* ahh ko perasan macam ni cte akasia teduhan kasih!!puiiii*


2 comments:

  1. heee bestnya.xsbr nk tgu annyversary.nk g sana.yeay!

    ReplyDelete
  2. best kan! kalau ade rezeki nak pergi lagi!! weeee!!

    ReplyDelete