Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 18, 2013

Birthday celebration Papa and Nur Sakina Batrisya at Morib Gold CoastResort (Part II :suprise)


Kali ni nak cerita pasal suprise yang tak  berapa nak suprise sangat untuk en suami..

1) Sambutan birthday ke 30 tahun en suami di gold coast morib

En suami selalu cerita yang dia tak pernah sambut birthday.. Tak pernah ada kek masa birthday beliau.. Sedih den donga..huhu.. Tahun lepas xdpt sambut sebab masa tu tgh bertarung nyawa nak lahirkan Nur Sakina...Maka tahun ni rancanglah untuk bagi en suami paling happy dan bermakna sambutan birthday dia kali ini..tapi tak berapa nak suprise lah sbb semua benda en suami kena bawa kitaorg dtg sni dan terpaksa beli kek depan beliau..kehkeh..

















Memulanya sambut kat balkoni..tp pencahayaan xbpe nk ok..kitaorg yg golap ni makin golap lah jadinya..en suami awal2 mmg nak ajak sambut dalam bilik jer sbb konon2nya malu nanti org nampak dan nyanyikan sekali untuk beliau..ahakk..perasan sgt bang!!



2) Panggilan kejutan daripada Sinar FM

Sebulan sebelum birhday en suami aku dah sibuk on9 nak daftarkan nama en suami bg dj sinar kol pagi2 buta..tapi asyik problem jer..mau 20x kot aku try sampai putus asa rasa..esok2 nya try lagi..sampai aku kata ada rezeki adalah tu nak sinar kejutkan en suami..hukhuk..sampai harinya aku lupa..lupa sungguh..dalam pukul 6.20am tipon en suami berbunyi..dia bt dekk jer..tertiba bunyi lagi terus terduduk aku..baru teringat..haha..tolak2 badan en suami suh angkat tipon..beliau ambil tipon, tgk skrin dan sambung tdo blk..lorrrrrrr!!pastu kali ketiga bunyi en suami angkat, pastu letak terus dan sambung tdo...what!!!!!!kali ke empat bunyi en suami angkat..hakhak...terus beliau jeling kat aku..kahkah..xleh teringat bab tu..muka en suami blur2..biasalah dj sinar akan pesan siap2 jgn letak tipon, nyanyikan lagu Allah selamatkan kamu dan suruh teka sapa suh kejutkan...antara perkataan yg aku dpt dgr "ermmmm...ok...errrmm...ok...sapa yer...bini saya kot...oooo ( sambil jeling2 aku)ermmm..terima kasih untuk isteri tersayang, sinar..errrmmm ok....Alaaa yanggggg bagi lah ucapan melangit skit untuk i!!haha..lepas letak2 tu diaaaaaaaa tersenggih sampai telinga...uuuuu!!!i ckp dgn artis td!!erkkkk..uuuuu nape xcakap awal2 blh i susun ayat...uuuuuuu mesti suara i mcm suara org bgn tdo kan...haruslah bang..xkan macam suara jamal abdillah pulekkk..tak lama lepas tu mak sedara, sepupu, kak ipar smu msg gtaw dgr kat sinar td..siap laki i dok tnya ok x suara dia...ok x...hahaha...abg....abg...



3. Conteng cermin morib gold coast resort



yang ni mencabar jugak bg aku..nak tunggu en suami tdo lena btol2..kang kalau xlena dia ngintip pulak rancangan bini dia ni hah..kul 3am aku terjaga cepat2 gi tulis..ahhh tak berseni langsung..siap padam2 lagi..tak pelah yang..i ikhlas..kehkeh..bangun pagi tu en suami gi tandas..aku pun tunggu respon beliau..tapi nan adooo..huhu..kali kedua gi tandas laju2 en suami patah balik lompat atas katil..hahaha..terharu lerrrr tu..bila time nak pakai lipstik," uuu tgkkk lipstik i dah tumpul sbb nak bt sepriseeeee kat u..hahaha...





4. Hadiah

Yang ni bukan en suami yg sepriseeee..aku yg tersepriseeeee..ingat nak blekan sehelai jeans guess untuk hadiah hari jadi en suami..sekali en suami demand 2helai + baju...wahhh mana tak terkejut mak nokkkssss...pokai den..hukhuk...xpelah bang..amiklah bang...amikkk...combine sekali utk hari bapa tawww....jangan mintak2 dah!!5thn pakai suar tu..kehkeh..raya nnt pun jgn ble suar dah!!hahaha..










Alhamdullillah..en suami happy sangat..tak habis2 ucap terima kasih kat aku..en suami happy, maka aku pun sangatlah happy..tak habis2 en suami cakap i pernah cakap dengan retissss u!!haha...siap bgtaw adik beradik dia...hahaha..


Untuk papa Nur Sakina selamat hari lahir yg ke 30( walaupun u still look like 20) hahahaaa...semoga dikurniakan kesihatan yg baik..dikurniakan anak yg soleh dan solehah..dilimpahi rezeki..dinaikkan pangkat lagi..kehkeh..semoga kasih sayang antara kita makin bertambah tambah tambah tambah....tq papa..tq for everything..tq to the wonderful man..who always making us felt safe and happy..tq for being a good husband and good father to us..HAPPY BIRTHDAY and HAPPY FATHERS DAY to u papa!!!mama and Nur Sakina always love u!!



8 comments:

  1. suke tgk gambar sakinah time potong kek papa die tu, ceria sgt2....

    ReplyDelete
  2. hehehe...bile ntah nak smbut bday incikSuami...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah kan suami kje uniform ni..kita dah rancang btol kne postpone pulak..ni pun smu kebetulan jer..

      Delete
  3. happy nye!! happy for u tooo dear! :)

    ReplyDelete
  4. sweetnyer mama ni hehehehe..cuti skolah baru ni gi sana..dapat tingkat atas huhu..tingkat 8 tuuu..tp nmpk korang nyer bilik mcm tingkat bawah kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah tngkat satu..kacewa skit tp en suami malas nak angkat2 beg tuk tukar bilik..hehe

      Delete