Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 24, 2013

Alahaiiiiii alahan


Berbeza sungguh pregnant kali ni..klu dulu aku tak suka mkn benda masam2..SEKARANG tiap2 hari kne mkn.. Mkn mcm mkn snek jer.. En suami kejap2 bw blk buah pelam kat aku..aku kupas2 bt jerum pelum..nyummy2...

Batch pertama jeruk pelam yg aku buat..dah selamat dah dlm perut ni..


Batch kedua..baru buat..biar dia terperam lama sikit baru sedap mkn.. Krupp krappp krupp krapp ranggup lg pelam ni bila mkn...


Dulu masa mengandung Nur Sakina aku xmuntah2..SEKARANG selang 2,3 hari uwekkkkkkk ajer..aku ada makan ubat tahan muntah..pil putih bulat kecik..tapi org kata bahaya makan..betul ker??


Dulu masa mengandung Nur Sakina xpernah xpergi kelas..masa tu belajar lg kan..gagah jer rasa diri..SEKARANG dah 2x aku xpergi sekolah..mula2 pergi tapi bila dah separuh jalan kepala jd tingtong..perut membuak2 nk muntah terus aku u-turn blk rumah..sekolah aku jauh..70min dr rumah..klu dekat aku gagahkan juga diri ni drive gi sekolah..hari ni pun cuti tanpa gaji..sbb mc dh hbs..xperlah rezeki semua di tgn Allah..sekarang ni aku lebih pentingkan diri sendiri dgn keluarga..kerja semua blkg kira..nak2 bila baca kes budak meninggal dlm kereta tu..smpi skrg aku terbayang..sampaikan satu hari tu time sembahyang subuh aku teringat, aku menangis..serius sedih..terbayang2 mcm mana keadaan anak tu masa saat2 akhir dia..huhu..sekarang klu gi kerja mesti usha tempat duduk belakang..takut2 kita pun cuai..mintak dijauhkan..Nauzubillah..


Lagi satu dulu masa mengandungkan Nur Sakina aku pantangkan diri minum teh o..uisshhhh klu minum tu diaaaaaa dalam perut gelombang angin akan berlaku..sakit sangat rasa..sampaikan lepas habis pantang pun aku fobia nk minum teh o..tapi SEKARANG aku berbuka dengan teh o limau panas tiap2 hari..alhamdullillah..xda berangin satu badan..sedap jer minum panas2 masam2...


Budak tecik terantuk kat kerusi..dah ada tanda kat dahi..xcun lah...ni gambar pagi2 masa mama ngan papa siap2 nak gi kerja...


Nur Sakina pun sekarang kuat merengek..sob2..sian pulak tengok...sekarang en suami yg banyak handle dia..aku lbh byk baring jer...alahanlah katakan...hehe...


Cuti raya ni aku ada misi untuk stop bf Nur Sakina.. Bukan tak nak bagi tapi Nur Sakina terlalu kuat bergayut..huhu..sampaikan satu tahap aku rasa pedih sangat dan nak nangis..huhu..mmg aku dah campurkan susu tepung tapi ini budak tecik sangat cerdik woooooo...Nur Sakina hanya minum susu tepung di rumah pengasuh dr jam 7am sampai 2pm..selebihnya bf dgn aku..jgn harap dia nk minum botol kat rumah..lepas tu mlm2 dia bt puting aku mcm pacifier dia pulakkk...kau bayangkan klu 24jam menda tu kne ada dl mulut dia...wuaaaaa..derita taw..so harap2 cuti raya ni dpt berhentikan dia bf..sdh2 jugak tp nk bt mcm mana..bila dah berbadan dua ni xmampu nk tanggungnya..



Bakal ustazah suatu hari nnti..insyaAllah..Ustazah Nur Sakina Batrisya...





P/s : tak sabar nak gi scan baby untuk 8 mnggu..nak tau mengandung luar rahim atau tidak..setakat 7 minggu ni xda sakit perut..xda bleeding..semoga Allah permudahkan segala2 nya..amin..

4 comments:

  1. sedapnyer pelam tu..kecur air liur.nyamnmm...

    ReplyDelete
  2. suka masam2 ni mesti baby boy..hehe..sbb ain dlu masa pregnant kan Raees suka makan masam2...2nd pregnant ni suka yg manis2 pulak..hehe

    ReplyDelete
  3. lain anak, lain feel mengandungnyer ;)

    ReplyDelete
  4. Gulp! Tergodanye tengok jeruk tu....fuh fuh!

    ReplyDelete