Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, July 25, 2013

Nur Sakina sembelit

Harini dah 3 hari Nur Sakina sembelit..setiap kali nak popo mesti nangis..sampai aku pun turut nangis..ini first time terjadi.. Lepas pada kena cirit birit haritu aku tukar susu Nur Sakina dari dutch baby ke susu isomil..bila dah habis setin tu aku bagi pulak ducth lady.. Pengasuh kata mayb sbb susu.. Jadi blk ni nak gi ble balik susu isomil.. Mama2 lain ada cadangan tak nak bagi susu jenama apa kat anak yg sembelit ?



Anak bapak yang sembelit.. Kesian bambam mama ni..

8 comments:

  1. klu anak sembelit, aja bg anak byk minum air masak...

    ReplyDelete
  2. sembelit.siannya.mcm princess ritu.sembelit gak.tukar susu,then ok.dulu pakai anmum,tu yg sembelit.pakai dutch baby,trus ok.

    ReplyDelete
  3. sufi baru 2 hari lepas sembelit..nangis smpai terus tdo ble da siap..i tukarkan pampers pon dah xsedar dah..

    ReplyDelete
  4. Aty yg tua ni baru jer kene sembelit...pon nanges2 sakit perut..ni pulak baby..sian sakina....

    ReplyDelete
  5. Taktahu nak sugest susu jenama apa. Sekarang anak minum enfagrow, kejap okay kejap sembelit.. Tapi baru petang tadi beli susu novalac it grow.. susu yang untuk sembelit tu.. harap-harap okay la.. banyak review cakap susu tu okay untuk sembelit.. huhu.. sengsara tengok anak sembelit.

    ReplyDelete
  6. Dulu awliya pernah sembelit...mmg kesian sgt tgk dia...kena buka pamper br bole nk popo..itupun dia meneran...rasa nk nangis je tgk dia...bila bw g klinik,doc suh bykkan minum air msk dan cairkan sikit susu yg kita bancuh. Sbb kata doc ada sesetgh susu ni panas skit. Lg satu bg kina mkn buah mcm betik or pisang...

    ReplyDelete
  7. Salam.

    Farhan kalau makan labu lawas. Pastu masa sembelit tu saya selalu banyakkan bf kurangkkn fm. Nnnti dah stabil baru leh naikkan fm semula. Farhan guna susu frisolac campur2 dgn ebm. Kesian sakina. Cepat sembuh ye comey.

    ReplyDelete
  8. Qaiser ilman pun minum susu dutch lady....pernah cirit bila nk masuk setahun...terus tukar langkah 2 ducth lady...susu berasaskan soya Qi xmo...hrp sgt bb u ok dgn susu isomil...yg ptg sembelitnya tidak berulang lg

    ReplyDelete