Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 10, 2013

Salam Ramadhan

Selamat berpuasa semua...


pertama kali puasa ada baby dalam perut...
tahun lepas dh beranak baru puasa..
sahur tadi cuma lalu makan roti..
nak makan nasi macam tak boleh terima ajer tekak ni..
aku tak ada lagi alah2, muntah2 bagai..
cuma kerap sakit kepala..
pandangan pun kadang2 kabur...
dan yang pasti sangat jerawat tumbuh dengan jayanya..
hukhuk T_T


weekend lepas agak kurang tidur sebab Nur Sakina kena cirit birit..
aishh tak taulah apa yang salah makannya..
kami semua tak kena...
tak tidur malam aku kejap2 cek pampers Nur Sakina..
risau jugak kering air dalam badan Nur Sakina...
betul2 buat aku susah hati..
dalam sejarah pampers 40keping blh hbs dalam masa 2 hari..
ko bayangkan berapa kerap Nur Sakina tercirit..
makanya terus amik MC isnin hari tu sebab kepala tingtong tak tidur..


kalau ikutkan hati nak jer cuti jaga Nur Sakina sampai betul2 sihat..
tapi nak buat macam mana..
MC aku 14 hari dah habis..
CRK (cuti rehat khas) pun dah guna sampai 5hari..
lepas ni kalau Nur Sakina deman ke memang aku amik cuti tanpa gaji..
tak per lah..
demi anak..


kalau aku masih ada MC mau jer bawa Nur Sakina ke Salam Specialist..
mau kena admit tu sebab Nur Sakina kurang nak menyusu..
tapi tahan jugak hati ni..
sebab aku masih fobia bila Nur Sakina kena admit hari tu kat Pantai Ipoh..
Nur Sakina punya menangis tak berhenti..
Nur Sakina tengok doc nangis..
tengok nurse nangis..
tgk cleaner pun nangis...
uissshhh fobia aku nak bagi Nur Sakina masuk hospital..


hari tu pergi klinik doc bagi 3 ubat air untuk kembung, cirit birit dengan deman..
pastu satu cream untuk sapu kat montot..
memang melecet lah sebab kerap cirit kan..
sedih aku tengok..
dapat bayangkan kepedihannya..
alhamdullillah semalam Nur Sakina dah semakin oeky..
dia aktif memanjang tu yang aku bertahan hati tak bawa gi hospital..


kat sekolah ni ada mulut jahat suka cakap anak aku kerap jer sakit...sikit2 sakit..
pastu mesti nak bandingkan dengan anak dia yang sihat..
ayat tak boleh blah " nasib baik anak akak tak pernah sakit, syukur sangat"
errrkkkkk boleh kan ko cakap macam tu..
patut ko menenangkan hati org lain..
bukan bebankan lagi perasaan org..


aduhai kak kenapa lah ko suka sangat cakap benda2 yang boleh menguriskan hati org..
aku dengan en suami tak pernah marah atau tertekan mahupun kecewa kalau Nur Sakina kerap sakit..
kitaorg cuma sedikit sedih sebab Nur Sakina terlalu kecil untuk hadapi sakit2 tu..
takper anak mama selalu sakit sebab nak bina antibodi yang kuat!!
heeee...


p/s : nak buat buku pink masa lepas rayalah..rasa2 kena marah tak dengan misi @_@



makin kurus kakak Nur Sakina..

10 comments:

  1. cepat sihat yeh kakak...:)
    ala..buat lambat nurse x marah pun...hehe..

    ReplyDelete
  2. Salam Ramadhan..
    Semoga Sakina segera sembuh..
    Biarkan lah awak orang macam tu..
    Ingat je..
    Kita ni dah ada bahagian masing2..

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa wani..memang sahur xselera nak makan tp make sure ada minum air banyak la..kita ni pun kuatkan je nak makan,padahal tekak mcm nak muntah..huhu..xpe,nur sakina sakit2 masa kecil,insyaAllah dah besar nnti mesti antibodi dia kuat,kurang sakit2 lagi..kita doakan yg terbaik utk wani sekeluarga,insyaAllah..;)

    ReplyDelete
  4. slmt berpuasa, dear...

    semoga akak tu sedar la.... hati ni pon turut terasa biler baca, apatah lg yg menanggung...

    ReplyDelete
  5. budak kecik pon tau tak nak duduk hospital kan..hurrmm..semoga sakinah terus kekal sihat yer..aminn.... salam ramadhan...:)

    ReplyDelete
  6. hoyeah...nak dpt beby lg...seronotnye...

    ReplyDelete
  7. anak sulung saya pun kerap sakit masa baby until umur dia genap 3 tahun.
    alhamdulillah skrg dia dh jarangggg sgt sakit.
    dulu mmg boleh kira berapa hari saya kerja.el melambak.hospital dh jadi rumah ke2.
    it's true budak yg kerap sakit ni dlm process utk bina antibodi (paed pun ckp camtu).cuma kita kena tabah & berjiwa kental jaga amanah Allah ni.jgn mudah putus asa.:-)

    ReplyDelete