Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, August 19, 2013

Syawal 2013

Selamat Hari Raya semua!!Lama rasa tak menulis..muntah2..loya2..mabuk2..hehe..Alhamdullillah raya tahun ni antara raya yang best..best sebab raya pertama sampai raya ke empat kat kg aku kat ipoh..haha..kejam tak?!...raya kelima hingga raya ke lapan kat umah mertua di pahang..

Memula rasa sedih sebab en suami dapat cuti peringkat kedua yg bermula 9hb8..tapi tuptup malam raya beliau sampai jer kat ipoh..dahlah xgtaw nak blk..smua bnda aku pesan en suami xbw sbb beliau dah ada atas haighway..lbh kurang pukul 9pm tetiba abg aku dok angkut Nur Sakina keluar..tetiba pulak en suami masuk sambil dukung Nur Sakina..ecehhhhhh konon seprise ler tu...ok aku terkejut plus happy giler2..nampak sgt keterujaan kat muka aku masa tu...hahahaha...mcm tak jumpa sebulan..oh lupa lak sebenarnya aku balik ipoh 2hb8..lepas hbs sek terus along aku dtg jemput..ko bayangkan dia dr tg malim amik aku kat senawang...patah balik ke ipoh..sob2...terharu..sepatutnya en suami nak hantar tapi beliau kena duty so nak tangguh hantar hari ahad..tapi disebabkan mak aku tak sabar nak jumpa anak bongsu perempuan tunggal dia ni, maka along aku pun berkorban amik aku..ehh ke aku yg perasan opahnya sebenarnya xsabo nak jumpa Nur Sakina..kehkeh...

Nak cerita pasal baju raya pulak..sebenarnya sebelum puasa dl aku dh pergi tempah baju aku dengan Nur Sakina..warna terqoise..tapi sampai ke raya baju tu tak siap pun..huhu..aku xmarah pun sbb tahu makcik tu bz..nasib baik en suami tergerak hati nak beli baju raya sedondon tahun ni..klu ikut aku nak pakai baju raya tahun lepas jer...




Merelip ko baju aku...haha...Uihhh payah bonar nak bagi anak dara tu pakai tudung..tapi bila dah bagi pakai tak dicabut pulak..good girl!!




Anak dara xmau dok diam..sampai tercabut kasut sebelah...







Ni anak2 buah aku..semua lebih kurang sebaya..hero sorang tu payah bonar nak bergambo..aishh lahhh... Nur Sakina tgk tak puas ati jer kat hero tu...haha...



Ni family along aku..


Ni family angah aku..


Ni family abg chik aku..


Aduhai kali ni gambar bersama emak xda dlm hp aku.. ada pun dlm kamera abg aku..nnt klu abg aku upload kt fb aku buh kat sini..

Nanti2 sambung aktiviti kitaorg di hari raya :)

4 comments:

  1. comel Sakina pakai tudung...:D

    ReplyDelete
  2. cantik yer baju mama lip lap lip lap weeeeeee tergoda umi Qi tgk tau... :)

    ReplyDelete
  3. bagusnye xtanggal..shahadah xnak betul pki tudung..grrrrrm mama..hehe

    ReplyDelete