Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 17, 2013

Campur adukan sekali : ulangtahun perkahwinan: baby dalam perut : NurSakina

Kita tulis semua sekaligus lah yer..nak tulis satu2 kisah xmenyempat ajer..mood pun ke laut jer skrg ni..



Alhamdullillah 16.09.2011-16.09.2013 dah 2tahun aku menjadi seorang isteri..sekejap jer rasa..pejam celik pejam celik dah 2 tahun..rasa xhbs bercekau lagi dgn en suami...haha..semoga hubungan kami suami isteri diberkati Allah..semoga hubungan kami diredhai Allah.. Semoga hubungan kami berkekalan..semoga kami dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah..semoga rezeki kami makin bertambah dengan kehadiran Nur Sakina dan baby comel dalam perut ni..amin..




Sekarang ni mood xberapa nak mari..hati berdebar2..en suami sejak hari isnin minggu lepas dok standby nak gi lahad datu..aduhai klu gi tu mahu 3bulan..dah lah tahu mengejut..tak sampai 24jam tahu terus nak berlepas..xsempat Nur Sakina nak manja2 dgn papanya..tapiiiii smpai skrg xbertolak2 lagi..dok status standby..rumah pun susah nak blk..beg semua dah siap kat pejabat..klu panglima kata pergi, dan2 tu en suami kena pergi..huhu..sobsob..berdoa sangat biar postpone sampai tahun depan..sampai kitaorg dah masuk rumah sendiri..


Bab baby dalam kandungan pulak, aku rasa masa cepat berjalan..tup2 nak masuk 4bulan dah...tup2 karang dah sakit nak beranak..ramai tanya aku xfobia ker? Kan aku susah sikit nak bersalin..masuk LR pun dekat 12 jam..tapi alhamdullillah xda pulak rasa serik atau fobia..rasa excited lagi adalah...hehehe...aku xdapat rasa lagi baby gerak2..myb lemak dah semakin tebal kan..haha..Nur Sakina dulu pun rasanya 5bulan baru rasa..jantina?? Lagi lah tak tahu..en suami ajak jugak gi scan kat private..tapi nnt dl lah kot sbb sllu 5bln baru nampak..kitaorg nak sang putera..tapi klu ada sorang lagi puteri pun tetap bersyukur asalkan baby membesar dengan sihat dan sempurna..


Pasal Nur Sakina pula..ayooooo masih mahu bf ini budak...sakit2 mama punya sbb susu pun ada sikit benor dalam tu..bila sampai jer rumah mesti dok kata "nakkk.. Mama nakkk"...berkali2 mintak baru aku bagi..kena tegas sikit..hehe..tapi dia bergayut dah x selama dulu...tang susu formula pula...ayooooo ni satu lagi susah bonar nak cari yang Nur Sakina suka..mula2 try ducth baby dia tak nak..try ducth lady cirit pulak..terus tukar isomil sbb doc sarankan..Nur Sakina sangattttttt suka isomil tapi malangnya jadi sembelit..setiap kali nak popo mesti meraung2..keras dan pernah terluka montot dia...so tukar ker s26 gold dia tak nak..tukar s26 pink pun tak nak..dugro n lactogen pun xnak..dah jadi lambakan susu pulak kat umah aku tu..last2 hari tu dok bertapa kat giant pikir nak ble susu apa..pikir punya pikir aku pilih sustagen perisa vanila creamy..alhamdullillah Nur Sakina suka sangat..tapi manisssss lah bagi aku...aku cairkan sikit bancuhannya...popo setakat ni okey2 lah..air masak dia kuat minum tapi tetap sembelit datang...sian anak mama...


Dapat sampel susu masa gi giant hari tu..bagi Nur Sakina rasa terus berkerut2 muka dia..haha..mamil mama coklat tu bagi aku okeylah...aku sejak dari mengandung Nur Sakina tak lalu minum susu..ubat pun xlalu makan..kali ni nak paksa jugak minum susu mamil mama ni sbb tulang skrg lps bgn tido jer krakk krukk bunyinya..ayooo dasyat sudah...


P/s : berharap sangat en suami tak jadi pergi..tapi andaikata en suami pergi kenalah redha ye dak..demi menjaga negara tercinta T_T

7 comments:

  1. hppy anniversary... sedih gak kn klu hubby u kena pergi sana... lg2 u tgh preggy. xde, anggap je dugaan. klu sedih kongsi ngn kitorang.. ;)

    ReplyDelete
  2. happy anniversary wani..biasalah,sekarang semua tgh mood stand by especially ramd,renjer n para..kalau suami wani kena g,redha jelah,doa banyak2 utk keselamatan dia..;)

    ReplyDelete
  3. Happy anniversary dear..harap2 semuanya selamat je :)

    ReplyDelete
  4. Bese la tu wani...kite nie army's wife...kne redha je...doakn smoga semuanya selamat...

    ReplyDelete