Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 3, 2013

Nur Sakina tiada di sisi


Sobsobsob T_T
Buat pertama kalinya Nur Sakina berjauhan dgn mama..semenjak lahir Nur Sakina tak pernah tidur dengan orang lain..sebaknya hati...huhu..hari jumaat lepas mak aku datang..mmg mak ada pujuk nak bawak balik Nur Sakina kejap..tapi aku tak pernah bagi..kesian pula kat mak nak kena bangun malam2 buat susu..lagi satu sebab tak pernah lagi berjauhan dengan anak..selama keja 2 thn ni aku tak pernah lagi kena anta kursus..maka tak penah lah lagi nak tinggal anak kat emak..tapi semalam Nur Sakina ikut jugak opahnya balik ipoh..selalunya pagi2 aku akan anta umah pengasuh..tapi semalam aku suruh en suami anta sbb bagi main puas2 dl dgn opahnya..bila opahnya dh blk br anta umah pengasuh..sekali en suami kol kata mak nak bawak balik..aku kata xyah lah..pastu along aku pulak kol kata bagi aje ler mak bawa balik..bila along dah berkata2 aku mmg xmelawan lah..lagi pun mak aku bawak balik bersebab..sebabnya kesian tgk aku dok menahan sakit bila Nur Sakina isap susu badan..susu aku dah xda tapi Nur Sakina  nak bergayut sepanjang malam..mcm2 dah letak nak bagi dia xnak..aku letak asam jawa xjalan..letak kopi xjalan..letak minyak cap kapak pun xjalan..selamber jer dia isap..hukhuk..kot lah kan kalau berpisah kejap Nur Sakina boleh lupa febret dia ni....kalau ikutkan mak suruh amik Nur Sakina cuti 1 msia nnt..ohh tapi tak ku tahan..hujung minggu ni jugak mama jemput awak yer nak..klu lah boleh lompat2 jer ke ipoh kan best!!






Rindu kakak kina T_T
Tak tido mama dibuatnya..

4 comments:

  1. Mmg bila kita tiba2 bjauh dgn anak tak tentu pasal di buatnya. Sy ms first time bjauh dgn Arissa dlu mg suffer.

    ReplyDelete
  2. Ya Allah, ini entry kedua umi QI baca...kawan blogger umi QI pun ada yg kene htr kursus 3 hari...sedih yer Allah yang tahu, bertabahlah wahai mama

    ReplyDelete
  3. alahai..sabar lah yer..
    mmg rase lain bile anak tak de bersama..
    mase berpisah dengan dhia dulu (pantang bersalin adwa) mmg rindu sangat kat die..dengar suare dlm phone pun rase sebak dah..

    sabar banyak2 yer..

    ReplyDelete