Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, September 9, 2013

Serangan jerawat

Ya ampunnn jerawat tumbuh masa mengandung kali kedua ni sangatlah dasyat..sampai aku takut nak tgk cermin..masa mengandung Nur Sakina taklah banyak sangat..cuma hidung mengembang bak jambu air..tapi kali ni....isssshhhh sampai aku hilang kompiden nak jumpa org..huhuhuhu...hari tu pergi klinik kulit dekat seremban..tapiiii mahai jer lebih..cakap xsampai 5min pun..cakap pun xbersemangat..bagi pencuci muka yg kat watson pun ada juai..dgn satu krim malam kne cas rm170..



siyes aku kecewa..huhu..dah pakai hampir seminggu lebih xda kesan yang +ve pun..makin banyak jerawatnya adalah...mama2 llain ada tak yang jenis klu mengandung jerawat tumbuh melangit? Pakai cream atau pencuci muka apa yer..kongsi2 yukkk...

2 comments:

  1. ain pregnant 1st ngn 2nd ni same je jerawat naik...pakai pencuci muka cam biasa..pas tu ain pakai krim nixoderm..sapu kat bahagian jerawat tu...alhamdulilah hilang...cuma akan rasa pedih sikit la..

    ReplyDelete
  2. hormon kot.. lin plak terbalik. bila pregnant, jerawat segan nak tumbuh. tp bila lepas je macam cendawan tumbuh.

    cuba u amik suppliment minuman, macam ferwhite ke... i baca macam elok untuk preggy.

    ReplyDelete