Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, October 9, 2013

Mohon pandangan

Assalamualaikum kawan2 semua...
Mohon pencerahan...
Aku dah tak larat nak tunggu dekat kk yg selalunya akan amik masa hampir 4jam...
Siyes dah tak larat...ketar2 kaki tunggu..
21.10 ni ada checkup kt kk..start dr skrg aku dah terbayang2 kelenguhan kepenatan yg akan aku hadapi...huahua..
So aku brcadang nk pergi cek kat klinik swasta jer.

Soalan aku :

1) takpe ke aku cek kat swasta walhal nk beranak kat hospital kerajaan?

2) lepas cek di klinik swasta perlu ke aku ke kk pulak untuk maklumkan pihak kk tentang keputusan checkup tu?

3) bulan 12 kne minum air gula kat kk..kalau bt shja di klinik swasta blh x?

Sekian, tenkiu kawan2 :)

4 comments:

  1. kalau ikutkan, takde masalah.
    seriously takde masalah.

    selalu yang beleter banyak ni, misi je.

    in fact, kalau kita takde buku pink tu pun takpe.
    boleh bersalin kat GH.

    selagi kita ada medical repot pasal kita punya pregnancy dah okay dah.

    hospital takkan boleh tolak pesakit yang datang, ade buku merah ke, takde ke, dorang kena terima.
    kalau hospital tak terima, nanti failkan repot polis, pastu repot ke kementerian kesihatan.

    hope that's help ;)

    ReplyDelete
  2. xde masalah...kat opis i ni ramai yg g klinik swasta...tapi make sure semua report ditulis dlm buku pink tu la kan...xyah g KK pun tak pe utk report...nanti nak bersalin terus je g spital...janji semua medical report ada dlm buku pink.

    psl minum air gula tu pun bole je g swasta...nurse kat KK pun ada ckp bole je, tapi keputusan tu kena tulis dlm buku...nti diaorg refer kat situ je...xde masalah

    ReplyDelete
  3. Better choose swasta....Umi Qi mmg cek di hospital swasta....terbaikkk....mmg kerajaan ada yg ok...ada yg x ok...so umi Qi rasa terpulang kepada dear which one is more better....Umi QI tetap pilih swasta...terbaikkkk

    ReplyDelete
  4. Thanks kawan2 yg bg pendapat...sangat menghargainya :-)

    ReplyDelete