Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, October 22, 2013

Rumahku Syurgaku : Home Sweet Home!!

Sabtu lepas kitaorang saja2 round kawasan rumah yang kitaorg beli..selalunya tak boleh nak masuk taman tu sebab dia pasang pagar and ada guard jaga..berapa kali dah frust menonggeng sebab tak boleh nak tengok rumah..tapi kebetulan sabtu lepas tengok pagar terbukak luas...apa lagi en suami driff lah masuk dalam..kihkih..




InsyaAllah ni lah bakal rumah kami..





Rumah kami tengah2..taman perumahan ni atas bukit..kira rumah dia ni xsekata lah.. 





Depan rumah ada taman..yeaaa petang2 boleh bawa Nur Sakina main..





Pintu masuk utama..beso benor tingkap..mahai lah nak bt langsir dgn grill..huhu..





Ruang tamu..Nur Sakina sakan berlari masa ni..





Tangga tertutup..apa lah motif dia tutup hbs dinding tangga ni..golap lah jadi..





Ni kat blkg umah..kawasan ni lah nak extend tu..$$$$$$$





Ni stor..oklah..byk barang boleh sumbat ni..majuk2 dgn Nur Sakina pun boleh mama dia sorok dalam ni..kehkeh...





Ni gambar dari dapur.. Bilik sebelah kiri tu nak bt bilik mak ngan mentua kalau deorg dtg..kompem depa xlarat nak panjat tangga yer dak..en suami nak sumbat sekali komputer dlm bilik ni..





Tengok budak tecik ni..xreti dok diam dah..





Puan rumah pun harussss lah nak bergambar ye dakkk...hehehehe...



Habis jer sesi bergambar dtg lah pak guard..siap tnya ni cmne leh msk????kami jawab xda sapa pun jaga kat depan ..kompius jer muka pakcik tu..hehe...cepat2 kami blahhhh dari situuu...heeee...

pemaju kata bulan 11 boleh dapat kunci..pak guard tu kata bulan 1 tahun depan baru boleh dapat..ayooo lambatnya lagi..kaki dah ketaq2 ni panjat kuarters tingkat 3 tuuuuuu....wuaaaaa....




P/s : antara sebab nak cepat2 masuk rumah adalah disebabkan mak buyung ni dah xlarat panjat tangga yg halus2 tu sambil kendong Nur Sakina + adik Nur Sakina..azab sangat rasa nak sampai tingkat 3...ni bila en suami operasi lagilah hazabbbbbb!!! Selalu pagi2 mak buyung lengggang kangkung turun bawah..start keta..on air-cond..on johara..kang papa bawa Nur Sakina turun..ni bila papanya xda..mama kena hangkut sorang2..dengan musin hujannya sekarang..adoyaaa...siyessssss nak pindah cepat2 laju2!!




13 comments:

  1. cantik la rumah..beli kat mana ni?

    ReplyDelete
  2. besarnya rumah.. bestnyer.. kat mana ni

    ReplyDelete
  3. seronoknyaaaa~ haih~ kita lak x sabor nk tgk!

    ReplyDelete
  4. seronoknya dah ada rumah sendiri...jeles i tau...ngeee

    ReplyDelete
  5. seyes rumah ni besar & lawa...

    ReplyDelete
  6. catiknye rumah ni. beso. nampak selesa. mana ni yang oi?

    ReplyDelete
  7. melawat tapak ek? hehe...eh bestnya ada balcony tingkat atas tu...kalau pasang bumbung awning ahhh cunnya bahagian tu! boleh lepak2...hihi

    ReplyDelete
  8. bestnyeee....bli kt semban ek....belah mane ye...brape hrga ni...waa nk jgk...best2

    ReplyDelete
  9. Besar ny umah su... cantik pulak tu.. ^_^

    ReplyDelete
  10. ni macam kat saujana utama 3 je ni..ye ke? my sis pun baru move in situ.. =)

    ReplyDelete
  11. cantiiiik..suke design tangga cmtu!..

    ReplyDelete
  12. Nur Sakina happy yer...sonok dia tgk umah baru bakal didiami tidak lama lagi...tahniah ye dear

    ReplyDelete