Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, November 11, 2013

Rumahku Syurgaku : Survey Kitchen Cabinet

Assalamualaikum..
salam 1 malaysia =)
pagi tadi ada call pemaju tnya bila boleh dapat kunci..
pemaju kata u call lah bahagian pinjaman perumahan suruh cepatkan bayaran baki perumahan..
cisssss!!
siapa pemaju ni..
aku ke dia!!
dia kata ada yang dah dapat kunci sbb bpp or bank dah keluarkan cek untuk rumah deorg..
aishhhh kompius pulak aku..
memang kita ke kena sibuk2 call bpp suruh cepatkan pembayaran rumah kepada pemaju..
ada hak kah kita nak suruh2 mcm tu??
deorang layan ke??
sapa2 ada pengalaman tolong share yer...



ok berbalik pada cite KC pulak..
weekend lepas dgn weekend ni kami laki bini angkut anak sekali pi merata survey KC..
kedai pertama pergi dalam Giant Senawang..
KC 3g table top konkrit 17kaki rm12k tanpa sebarang aksesori..
ehh macam mahal jer aku rasa..
so reject kedai ni..

lepas tu pergi kedai lain pulak..
KC 3g 21kaki  table top konkrit rm8k dgn free aksesori seperti sinki dan lain2..
taklah semua aksesori free..
banyak cantik ko nak semua free..
kehkeh...
ehh cam murah pulak kan..
harga ikut panjang kaki..
tak kisahlah ko nak design macam mana pun..
tapi tu baru harga kasar lah...
aku bagi ukuran ikut plan..
dia xukur betul2 lagi..
harga blh deal lagi katanya..

pastu pergi kedai satu lagi..
pekerja bgtaw harga KC lebih dr 10k...
harga ikut design tak ikut kaki..
ehh macam tu pulak dah..
so reject kedai ni..

minggu depan pergi survey lagi..
tengok ada yang lagi murah tak..
haha..
sepatutnya aku patut survey untuk buat extend dapur..
ni duk sibuk ke KC pulak..
haha...
excited kat KC walaupun masak seminggu sekali..
huhuhu...
nak extend lebih kurang lebar 11kaki panjang 4kaki..
rasa2 berapa yer bajetnya????

sapa2 pernah buat renovation or KC or ada member2 bt rumah kat area seremban ni boleh lah kongsi2 yer..


*********************************************

KC idaman hati :

1. material 3g / 4g + mirror=warna hitam
-bila tanya org kedai apa beza 3g dgn 4g deorg jawab xde beza...aishhh pelik aku...

2. table top 
-konkrit warna hitam



maaf xda sebarang gambar sebab tuan badan fokus mendengar penerangan penjual...
haha..




7 comments:

  1. Errrr. Rasanya itu bukan tugas kita kot. Husband dulu takder pulak kena call bhgn pinjaman bagai. Eh tak tau la. Huuuu.

    Btw, takder pngalaman wat KC lagi. Hahaha. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn...somi pun cakap biar deorg buat kje deorg..kita tunggu aje..sobsob

      Delete
  2. hi..kc 21kaki 3g harga 8k tu murah sangat i rasa..sebab panjang..i punya 13 kaki je pon 8k..huhu..hurm, my fren area seremban, buat dengan intec kitchen kalo xsilap.situ ramai kata ok.

    ReplyDelete
  3. Hi.. I rs nida kat ats ni ckp psl i. hehehe. I beli rumah area seremban ;) . I but dgn Intech Kitchen. Harga lbh 5k mmg free transport. kilang dorang kat area Kajang. boleh google and set appointment. So far i puas hati sangatt dgn Kc i. 4g with black glass miror. L shape 15kaki. Aksesori tambah. tp still murah pd i ;)

    ReplyDelete
  4. Ok..tenkiu2..nanti nak try call deorg tnya nak tak bt area2 senawang..harga pun nmpk ok..hasil kje pun nampak cantik..

    ReplyDelete
  5. Bestnya renovate rumah sendiri. Teringin pulak nak ada rumah.

    ReplyDelete