Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, November 14, 2013

Rumahku Syurgaku : Survey Kitchen Cabinet 2


hari tu masa up pasal kc ada blogger nida n linda(tenkiu u all) komen bg tahu tempat bt kc kat kajang..
so makcik yg kurang nyabo2 ni cepat2 google..
cepat2 calling..
cepat2 pm..
bagus deorg ni..
cpt bg feedback..


aku tanya berapa harga untuk bt kc 17kaki..
so jawapan deorg :



korang rasa macam mana?
murah ke mahal?

tapi hasil kerja deorang memang cantik2

contoh kc yang deorang buat



seksi nya kaler ni...merah berlado....i loikeeeeee!!!





hitam kuning..en suami terpikat tengok...
terbayang2 bini gebus berjoget2 memasak di situ..haha..


tapi setakat ni kami sehati sejiwa nak pilih kaler hitam..
hitam sehitam hitamnya...
baru unggul..
baru menawan..
baru masak sodap..
ehh!!


semalam pulak sembang dengan member2 bab rumah..
dia pun tgh cari org nak buat rumah dia...
bangalow u all....
xmampu makcik ni....
so dia suruh add org ni...


sekarang semua canggih kan...
pm jer kat fb deorg balas..
sporting hbs..
haha...



macam murah jer...
macam besttt jer...
ke harga tu harga upah ajo..
atau tu harga bahan...
tapi tak per..
nanti dah dapat kunci rumah kita pm balik mas rudy ni..kehkeh...
 kemanakah bayangmu wahai kunci rumah??
nak main cakkk cakkk yerrr...








P/s:
Esok maybe result egtukar keluar..semua perasaan ada..
Takut, nak muntah, nak ukkk ukkk smu ada...huahua..
Kawan2 doakan aku dapat tukar ke seremban yer...

8 comments:

  1. awk, klu kabinet hitam, tempat nyamuk nyorok tau
    ade org ckp ngn ekinlah

    ReplyDelete
  2. i like hitam. nampak seksi dan kemas. Btw, harga RM 5K tu adalah sangat murah

    ReplyDelete
  3. Welcome. Eh btw Harga u tu tak finalize lagi.. U cb dtg showroom dia. Lalu Lekas. cepat skit sampai. So kat situ ade item yg u boleh tolak n tambah. n apa yg u nak. Nanti akan kurang lg dari tu. ;D mcm bottle rack tu dia bg u tu ade tmpt letak sudu. klu u taknak. U nak yg biasa hrga lbh kirg dr tu. Good Luck! Oh btw I mmg suka hasil kerja dorg. Konkrit table top dorg mmg 10/10 i bagi. ;)

    ReplyDelete
  4. ok dah tu harga tu, bagi i dah murah tu...tp i suggest u tambah soft close kalau pakai material jenis 3g/4g ni supaya takde bunyi "panggg" bila tutup cabinet nnti..tambah sikit je & u akan puashati...hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksud i baik amik intech tu tau sbb i tgk pakej dia dh complete...tkot yg 5k tu xde soft close & extra accessories...so better bayar lebih sikit utk yg puas hati...hihi

      Delete
  5. wow cantik betul merah tu kan.mmg sesuai utk dapur.

    ReplyDelete
  6. Kite buat kc dgn intech kitchen..so far puas ati..hasil keje kemas..setakat yg hani survey,intech antara yg murah...nak puas ati g showroom diaorg...citarasa kita sama..hani wat kaler hitam+silver...klu hitam smua dapur nmpak gelap...so better pilih 2 kaler..

    ReplyDelete
  7. Eeeeaahhh mmng murah giler 5k...!! Boleh soh buat kat rawang tak...heheh

    ReplyDelete