Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, December 15, 2013

Rumahku Syurgaku : Lampu done!!

Ahad lepas kitaorg gi jalan Nilai 3..tujuan pergi sbb en suami nak pasang screen kat keta dia...konon2 nak latih Nur Sakina dok depan sorang2 bila baby dah keluar..

Nur Sakina pun mmg seronok lah dok tekan2..terbang duit kat sini saja dah rm1.5k..sobsob..sabo jer lah..


Dah alang2 ke sini terus tengok lampu..kami gi kedai Avalon..mengada jer..sedangkan Avalon kat senawang lagi besor..dah tu kalau masuk mestilah terbelikan..ntahlah rasa cam mahai..tapi terpampang kononnya less 70%..

Macam2 casing downlight ada..harga jer lain2..

Lampu yang belah kiri bulat2 yg tgh menyala biru tu kitaorg ble untuk master bedroom..tapi amik yg 3 lampu sahaja..

Ni lampu untuk dining room..kitaorg amik 3 besi beradik yg tengah2 tu..

Berkenan lampu ni untuk letak kat porch..tapi en suami xberkenan sbb nanti senang masuk kotor n susah nak bersihkan..so x beli..xsilap yg ni harga rm90..

Lampu yg akak tu pegang kitaorg ble untuk family hall atas dan tangga..

Downlight kitaorg ble 16set..satu set dapat rm13..

Jadi lampu kitaorg beli 4 lampu bilik, 1 lampu dining room, 1 lampu porch, 1 lampu family hall, 1 lampu tangga, 16 downlight..untuk lampu toilet dgn 3 tandas xbeli lagi..

Nur Sakina buat kira2..Total lost untuk lampu sahaja rm1370 T_T



3 comments:

  1. kita pun beli kipas kat cni weekend lepas..nmpk diaorg tayang kat luar kipas 5bilah tu RM170 trus berhenti g beli..malas nk g puchong,jauh sgt..hehe..tp xbest nya diaorg xblh nak tawar menawar langsung kan even beli byk2..huhu

    ReplyDelete
  2. wiwiiw byk juge abes tu hehe

    jom join
    http://cheqmoomoo.blogspot.com/2013/12/hadiah-dari-thaqif-giveaway.html

    ReplyDelete