Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, December 14, 2013

Rumaku Syurgaku : Defect

Alhamdullillah xda kerosakkan yang major2 pun..setakat minor2 sahaja..en suami nampak macam nak pejam sebelah mata jer..aishhh bang oi duit kita kotttt...
Bila panggil org reno tgk rumah dia kata pemaju xlayan kot kerosakkan kecik2 ni..tapi xpelah..cuba nasib lah kan..


Deorang ni bergusti ke apa..sampai pecah dibueknya..

Diding bahagian dapur tak smooth langsung finishing dia..sakit ati aku tgk...


Ni kat bahagian tangga


Belum duduk pagar dah karat

Bila flush ada air menitik2 kat batang tu..

Setakat ni tu jer lah kami laki bini dapat kesan..mencabar betul nak cek defect ni sebab boss kecik ikut sama..tak tenang aku nak bt kje sebab boss kecik ni excited  duk turun naik tangga..naik seremmmmm maknya nengok!!


Update!!

Hari ni(ahad) kitaorg singgah rumah jap..aku duk dlm keta jer..en suami masuk umah sbb nk cek deorg dah pasang x pelampung kat tangki..kebetulan masuk master bedroom nampak lantai basah..pastu tgk kat dinding ada lembab2..aiseyymannnnnn!!dah ada major defect..kecewa!!! Lambat lah blh start reno..tapi alhamdullillah jugak nampak awal..kalau dah start reno baru nampak mahu kopak kami dibuatnya..xpasti air tu dr mana..en suami kata mayb dr dinding atau tile tu sndri..ada saluran bocor lah tu...

Esok baru nak hantar borang defect tu ke Mega 3..tak tahu lah brpa lama pulak masa yang diambil untuk repair semua ni..harap2 cepatlah..mak incik nak masuk  sebelum bersalin..sobsob T_T


P/s : sapa2 nak cari umah area seremban ni, syarikat Mega 3 ni ada projek baru di rantau..


4 comments:

  1. Major ke minor ke bagitau jugak dekat pemaju su. Jgn bior depa happy gitu je. Hak kite. Push je mintak cepat. Kalau x push mg depa lambat. Mcm kami. Husb push dan push dan push smpai last sekali husb kata nak report kat tribunal pengguna. Then esok depa buat siap. Phew!~

    ReplyDelete
  2. ya allah
    bilelah turn kami nak dpt umah sndr jugak
    huhuhu
    masih menunggu

    ReplyDelete
  3. Adoi..duk cite psl defect rumah ni mmg stress. Abg suami jaz dtg tgk mmg byk gila defect kt umah jaz tu. Abg ipar tu mmg keje ngn pemaju n mmg keje dia check2 defect ni..kadang mata kita xnmpk tapi dia nmpk je. Mmg stress sgt2 bila pemaju mcm bg alasan nk btulkn espcially psl siling. Pemaju ambk masa 2mgu gak settle kan tiles ngn dinding yg crack. Lain tu dia xwat pun. Kami pun mls da nk ambk kira trus je wat ape yg ptut then trus pindah msuk. But smlm encik suami ckp ada crack kt siling car porch. Emm..camne nak wat tu? Boleh komplain lg ke walaupun kita da duduk? Pening2..nampak gayanya tutup mata dan kuar duit sendiri lah untuk buat..

    Apepun, sila bertabah untuk sesi check defect rumah ni..hehehe..selamat menduduki rumah baru..

    http://sheisjaz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. aritu deteft jugak kat umah I nun di selayang.
    pastu tampal cam u ni gak la.
    tapi derang tetap buat donno gak.
    hoi stress rase :(

    ReplyDelete