Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, April 29, 2013

Alhamdullillah..

Jumaat lepas 26.4.2013 Nur Sakina dah keluar hospital..
Fuhhh lama mama dan Nur Sakina berkampung dekat hospital..
Samapi mama dengan papa pun demam sekali..huhuhu...
Nasib baik ada opah teman kitaorang..
Terima kasih mak..maaf menyusahkan..huhuhu...

Lepas keluar hospital Nur Sakina makin aktif meniti..
Aktif bercakap..
Aktif menjerit..
Sebelum ni kalau aku cakap no no no sambil tunjuk jari Nur Sakina tgk jer..
Tapi sekarang aku baru cakap no no no, jari Nur Sakina dulu ke kiri ke kanan..
Bijak!!heehee..

Kesihatan alhamdulillillah bertambah baik..
Cuma kurang nak minum susu dan kurang nak makan..
Mak aku kata sebab mulut pahit makan ubat..
Berat badan menurun..
Makin tinggi..
Tak pe nak slow2 kita tambahkan berat badan macam mama ni hah...

Mama mc 10 hari taw..
Tak pe demi Nur Sakina kalu kena cuti tanpa gaji pun mama sanggup..
Tapi ada manusia takde sivik ni dok perli mama kata ingat tak nak kerja dah..
Ingat ini sekolah mama lah..
Beranak lah lagi..
Macam2 lah mulut puaka beliau berkata2..
Takpe takpe..mama sabar..
Dia tak rasa dia boleh mengata..

Thursday, April 18, 2013

alhamdullillah..

Alhamdullillah..
Operation semalam berjalan dengan lancar..

Pic before masuk OT










Tersengih jer anak mama ni..

Nur Sakina kena infection cyst of tounge..
Huhuhu...

Masih berada di hospital..
Sebab ada jangkitan pada paru2...
Mohon kawan2 doakan kesihatan budak debab ni yer.....

Wednesday, April 17, 2013

Mohon doa

Sekejap lagi pukul 9.00 pagi Nur Sakina akan masuk bilik operation...
Mohon sahabat2 doakan semua berjalan dengan baik...
Anak mama kuat!!
Mama, papa , opah tunggu Nur Sakina kat luar yer...

Ya ALLAH kau selamatkanlah Nur Sakina..
Kuatkan semangatnya..
Kuatkan juga semangat kami sekeluarga...
Amin....


Mama terlalu takut sayang ;(

Tuesday, April 16, 2013

Nur Sakina ditahan wad

Assalamuallaikum..semalam pukul 4ptg Nur Sakina ditahan wad di hospital salam, senawang...
Mohon sahabat2 doakan semoga Nur Sakina cepat sembuh...

Monday, April 15, 2013

Mainan baru

Satu hari tu ternampak blog juaimurah ada jual baby walk yg untuk anak kita main tolak2 tu..konon2 untuk melatih deorg berjalan..maka tanpa diduga mama ni terberkenan..tapi kat juaimurah dah terjual..maka mama google2 ada banyak org jual yg baru antara harga rm100-rm130..semalam ajak en suami cari kat jj seremban2.. tapi tak da jenama playskool..yg ada fisher price...mahai lah kan..maka berjalan lah ke anakku..ada tapi xda jenama..harga rm99.90..so bg Nur Sakina testing tolak..testing naik...wah nampak teruja...terus papa kata "kak bungkus!!" Amboi bang...bincanglah dulu..aku kurang berkenan sbb klu blh nak yg playskool..harga lbh kurang sama jer..tp papanya bukan boleh..klu dah penjual tu tunjuk cara guna , layan kita elok2 kira wajiblah beliau beli..sbb kalau tak beli beliau rasa bersalah terhadap org itu...aishhh papanya tak boleh bawa gi survey pasni..kang hbs smu dia beli...maka kesimpulannya kami belilah juga benda tu dan Nur Sakina nampak gembira menjadi pomen terhadap kereta kecilnya..pon pon ponnnnnn...

P/s : macam makcik mesin rumput lah pulak budak tecik ni..

P/s : jangan ada orang kata dia dok beli yang sama macam ni cuma rm30.90 kat psar malam..memang aku bebel kat en suami..arghhhh...

Tak sama tak serupa

Selalu bila aku post gambar aku dengan Nur Sakina mesti orang komen " tak sama pun muka", "eh tak da muka ko pun"...

Tak pe..tak pe..tunggu sikit lagi baru muka anak mami tu keluar...heeeeee....

Friday, April 12, 2013

Hari Terbuka ATM

Nur Sakina terkesima tgk badut yang garang...heee...

Wednesday, April 10, 2013

Luahan hati

Lama tak menulis tetiba jer ko nak meluahkan perasaan kan..
Layan kan jer lah yer..
Heee...

Mood nak menulis memang tak de...
Sebabnya 15hb ni en suami dah nak terbang ke lahad datu..
Operasi kat sana selama 2 bulan..
Lemah semangat aku..
Tinggal aku dengan kina jer lah..
Sobsob...
Baru jer balik operasi 2bulan hari tu kat perak...
Ni tuptup nak gi operasi balik..
Sentap hati mak nokssssss...
Tapi nak buat macam mana..
Dah kerja beliau..
Sokongkan jugak walau masam2 muka...
Heeee...

Lagi satu hal pengesahan jawatan..
Betul2 buat aku sakit hati..
1.2.2013 sekolah hantar borang permohonan ke ppd..
Tapi sampai lah sekarang aku xdapat apa surat..
Makanya call lah spp and deorang tak terima sebarang permohonan atas nama aku..
Kecewa sangat..
Rupanya borang tu terperuk di ppd untuk dibuat pekasam..
Huhuhu...

Nasib baik dapat kerani sekolah yang baik hati...
Beliau lah tolong call ppd and minta deorg percepatkan urusan borang tu..
Tuptup boleh pulak siap tak sampai berapa hari..
Kalau lah deorang dah hantar dari dulu lama dah aku dapat surat pengesahan tu...
Maka semalam pergi ambil sendiri surat tu kat ppd and ajak en suami ke putrajaya..
Antar by hand baru puas hati..
Korang bayangkan aku dari kuala pilah berdezup balik seremban pastu berdezup pulak ke putrajaya..
Kena cepat takut pejabat tutup..
Kina aku tinggalkan dulu kat umah pengasuh..

Sampai kat putrajaya, tu diaaaa pening nak cari kpm pastu nak cari spp pulak..
Nasib aik da gps..
Kalau tak memang terlepas lah waktu pejabat..
Sampai sana harusah bertanya kan..
Ni lagilah menyakitkan hati aku..
Kita tanya baik2 siap bagi salam tapi ko jawab dengan tak pandang muka pastu dok tunjuk2 dengan tangan jer..
Woiii mak guard ko xde adab ker!!
Huhu...

Pastu pergi ke spp kena kena ambil pas pelawat..
Maka beraturlah kami..
Nak masuk berdua so cakaplah nak masuk dengan en suami..
Dengan bengis dan bongkaknya jawab kalau tak pakai kasut duk jer kat luar ni!!
Hellooooo ko boleh cakap lembut sikit tak!
Kitaorang ni bukannya pekak..
Lepas tu muka ko mmg kena masam mencuka macam tu ker kak oi!!

En suami dah mula moody..
Aku pun geram jugak ngan minah tu..
Ko dah kje bahagian tu..
Mestilah ko dah dilatih cara bercakap..
Cara layan tetamu..
Aishhhhh...

Sampai dalam spp xde sorang manusia pun dalam tu..
Waktu tu dalam pukul 3.15pm..
Yang ada hanya orang dalam satu bilik tengah menjawab telifon kot sbb nampak lah bayang2 dia...
Bila penjaga kauter tu datang leh pulak sorang lagi manusia ni potong line..
Dok sembang2 ngan org kaunter tu..
En suami dah jeling2 kat aku..
Sabo aje ler..
Nak buat mcm mna..
Bila sampai turn aku tak sampai 2minit pun duk situ...
Sebab pompuan tu macam nak tak nak jer layan aku..
Aku tanya pun macam tak nak jawab...
Aku letak jer borang tu pastu blah...


Betul en suami kata..
Kita nak guna deorang*mintak tolong*
Sebab tu deorang sombong..

Sepatutnya dah ko bahagian tu ko patut peka cara melayan pelanggan..
Jangan buat muka!
Jangan cakap kasar!
Bagilah sekelumit senyuman..
Jawablah soalan dengan yakin..
Ni tak ko layan macam kitaorang nak mintak duit gaji ko!!

Budusssss sungguhlah..
Aku kalau tak nak guna surat tu aku tak terheggeh2 lah nk pergi tengok muka korang..
Tapi sebab ada manusia yang tak nk buat kerja maka aku usaha gi hantar sendiri..
Surat tu penting untuk aku guna sekarang ni...
Huh!!
Serius marah ni...


Moga ALLAH permudahkanlah urusan kami sekeluarga...amin..