Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 28, 2013

Teaser baju raya



Bakal baju raya mama dan Nur Sakina..untuk mama baju kurung moden dan untuk Nur Sakina dress...hope comel bila kami pakai...heeeee...

Memula rancang nak warna purple..tapi tetiba berubah hati pada kaler ni..geleng2 kepala papa dibuatnya...kehkeh...

Nur Sakina dah boleh melangkah 2,3 langkah..oyeeee2..tahniah nak...nanti pakai baju raya dah boleh berjalan baru cun nakkk!!


Sunday, May 19, 2013

Aktiviti 18 mei




Sabtu lepas ajak en suami gi Terminal 2..ada MAPEX..tapi kecewa kebanyakan rumah area seremban dan nilai..kalau ada pun kat senawang ni harga 300k lbh...huhu...

Lepas tu teman en suami nak main memanah..seriau pulak aku tengok..




Sakit tangan en suami kata memanah ni...lenguh2 tangan..kihkih..2 lah teringin lagi nak main..


Pas main tu terus en suami ajak makan..lapo katanya..makan dalam tu jugak..ada dua pilihan..marrybrown dan ayam penyek..disebabkan tak pernah makan AP maka itu jd pilihan kami laki bini..Sebelum makan bagi Nur Sakina minum susu dulu..




Macam2 pesan..ayam penyek..ikan berlado..rendang ayam..masak lemak pucuk ubi..wedges...en suami suka..sodap katanya..tapi ikan xhabis pun mkn..hanyir dan aku bukan peminat ikan..yg rendang ayam tu mmg sedap..smpi blk rumah pun en suami dok teringat2 lagi..huhu...harga pun blh thn jugak dlm 60hengget giteww..




Pas makan bawa Nur Sakina naik kereta mainan..papa pun sempat main jugak..Nur Sakina seronok sakan lah dok naik menda tu...













Puas dah main terus balik ke senawang..singgah manjaku kejap konon2 nak beli mainan untul Nur Sakina..tapi alahai mainan semua untul budak2 tecik..Nur Sakina dah anak dara tak mainlah patung picit2 keluar bunyi...kihkih...

Tetiba pulak mamanya berkenan dengan basikal..kenyit2 mata kat papa...goda2 sikit.tapi boo layan..papa kata tunggu anak besar sikit lagi..huhu..hokeyyy mama patuh walaupun terbayang2 lagi beskal pink tuuuuu...

Jadi kat manjaku just dapat rembat baju Nur Sakina sepasang, baby wipes, berus cuci botol yg baru mama nak tukar setelah Nur Sakina berusia 11 bulan..kihkih..dan yang paling penting beli puting Nur Sakina yg ke-7..macam2 puting dah mama cuba..mahai..murah..semua ditolaknya mentah2..




Walau Nur Sakina dh umur 11bulan mama tetap nak ajar berputing sebab Nur Sakina kuat sangat bergayut..sobs..sobs..mama dah tak berdaya..kalau kali ni tak berjaya juga mama redha T_T





Berkenan kat puting ni sebab malam2 kalau tutup lampu xyah lah meraba2 cari puting..terus blh nampak..senang keja..hehe..2 pun kalau Nur Sakina nak isap..kalau xnak mama buat koleksi lah puting2 Nur Sakina ni...


Lepas bayar zasssss terus balik rumah..berehat..en suami gi main bola..aishhh semangat btl laki aku nih...

Last pic from mama dan Nur Sakina..heeee




Babaiiiii semua!!!

Friday, May 17, 2013

Hari Guru


semalam 16 mei 2013 ada sambutan hari guru kat sekolah aku..seronok main sukaneka..enjoykan diri puas2 kot2 lah dpt tukar sek lain bln jun ni..kehkeh..      

                      

aktiviti semalam ada sukaneka,persembahan dan cabutan bertuah..
makan semua free sbb guru besar dan sorang lagi cikgu sponser..moga murah rezeki dema...




lama dah tak main netball..


first time dapat bunga dari student..


debab mama tolong bukakan hadiah..


terima kasih anak murid yg sudi memberi hadiah..yg tak bg pun xpa..cikgu totappp sayang korang semua..cikgu akan cuba perbaiki diri agar dapat kurangkan garang cikgu nih..kehkeh..

buat cikguku dahulu terima kasih tak terhingga..  
tanpa cikgu mungkin saya xjadi cikgu sekarang ni...heeee..
2 orang cikgu yang aku ingat sampai sekarang masa di sk rompin pahang, cikgu nasar masa aku darjah 1 sebab tiap2 hari aku nangis dia tetap cool jer..tenkiu cikgu sebab sabar dgn aku...sobs sobs...

cikgu yg kedua cikgu norman..cikgu aku dari darjah 4-6..tiap2 hari aku dok puji cikgu ni kat mak aku..sampai mak aku kata cikgu aku jerlah yg btl..cikgu norman ni bagus..sangat berdedikasi..sangat rajin..idola akulah masa kecik2 dl..hee..

pastu masuk smk rompin dan seterusnya ke mrsm pontian then ke matrik penang last skli ke ipg sultan abdul halim..bila aku dah besar xda dah cikgu jd idola..sbb aku rasa cikgu dan pensyarah semua garang...haha...

tapi jasa semua guru aku hargai sangat2...terima kasih atas ilmu yg dicurahkan..halalkan ilmu yg cikgu kongsikan pada aku..ehhh tetiba aku rasa sebak pulak..huhuhu..



TERIMA KASIH CIKGU!!!!

Wednesday, May 15, 2013

Satu paksaan

Nur Sakina sekarang pantang nampak botol bedak.. 
habis ditarik-tarik tangan mama untuk dibuh bedak..
kalau mama sorok tangan Sakina akan menjerit sambil cari tangan mama..
alhamdullillah anak mama dah taw mcm mana gunanya bedak..
bijak bijak anak mama...
membesar dengan jayanya yer nak..










p/s : terima kasih Nur Sakina sebab menceriakan hari2 mama..

Tuesday, May 14, 2013

HARI IBU PERTAMA


First time sambut hari ibu tahun ni..
Tahun lepas Nur Sakina berenang2 dalam perut lagi..
Semangat ajak en suami balik ipoh..
Thn lepas mak datang senawang..
So sambut dekat senawang jer..
Kali ni mak tak datang maka kami anak beranak pulang lah ke kg..


Tak sambut besar2 mcm dulu..
Sebab along dan angah xda..
Yang ada hanya family abg chik dan family aku serta wife angah..


Abg chik aku mcm biasa..
Dia yg kan uruskan bab makanan..
Kali ni beli dominos jer..
Aku pulak bab hadiah..
Pening nak beli apa..
Last2 kami sepakat laki bini nak belikan mak hp..
Hp yg blh video call dan whatsapp..
Maju lah mak pasni..
Blh sign up facebook lah...heeee...
Mak pulak hadiahkan aku lesung batu..
Wahhhh...maseh mak..
Dah dekat 2thn kawen lesung batu pun xda lagi..
Pasni blh bt sambal belacan..
Yeaaaaa...


Untuk aku en suami cuma wish jer..
Huk...huk...
Ingat ada bunga sejambak ke..
Teddy bear besar org ke..
Nan adooo...


Tapi..tapi..tapiiii kan....
Semalam balik dari sekolah nampak macam ada kotak putih atas meja mkan..
Ehh kotak apakah itu?????
Rupanya en suami bt suprise..
Serius terkejut dan terharu..
Speechless..
Sobs..sobs..
Thanks papa..
Mama dan Nur Sakina sangat menyayangi papa..
Semoga hubungan kita berkekalan..
Berbahagia..
Dikurniakan cahaya mata yang ramai serta soleh dan solehah..
Thanks again papa..


P/s : mood masih terharu + nak beranak lagiiiiii lah...heeeee..
P/s : bulan depan hari bapa...nak beli apa lah untuk papa sayang...

Monday, May 6, 2013

Cancel lagi


En suami postpone gi Lahad Datu..
Pergi bln 6 ni pulak..huhu..
Ada hikmah postpone sbb anak masuk wad..
Kalau en suami xda di sisi mau pengsan mamanya...heee...

Dah 2x cancel nak gi gold coast morib tu..
Dah kompemkan nak gi 30 n 31.5 ni tetb en suami kena gi latihan pulak..huuu
Kacewa..kacewa...
Mau rasa pergi berdua dengan Nur Sakina..
Tapiiiii tak best lah kan...heee..
Dah geng bertiga mesti lah mau pergi sama2kan..
Untuk cari geng keempat...ehhh!!!
Kena cari tarikh baru lah pulak....

P/s : alhamdullillah bn menang...semoga dpt memerintah dengan adil dan telus dan bagilah gaji naik lagi...ehhhh!!heee...

P/s : nanti nak cerita pasal penyakit Nur Sakina hari tu dan tentang insurans...

Friday, May 3, 2013

Kami sudah!!

Kami sudah..anda pula bagaimana?????
Jalankan tanggungjawab anda kepada negara..
Anda penentu masa depan anak2 kita....
Ewaahhh...hehe...
Alhamdullillah aku dah pun selamat memangkah pada 30.4.2013
Sebagai isteri seorang anggota keselamatan aku kena gi mengundi awal...
First time mengundi nih!!eksited mak...
Dah merasa dah jari berdakwat kekal..
Bohong sangat sapa yang kata cepat hilang..
Aku mandi manda..
Masak...
Basuh kain..
Basuh pinggang periuk belanga..
Basuh berak Nur Sakina..
Totap tak hilang lagi..
Makin pudar adalah..hehe..
Maka pada yang mengundi 5mei ni..
Selamat mengundi..
Jangan gaduh2..
Peace yoooo :-)

P/s : i love pm...