Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, August 23, 2013

Alhamdullillah :home sweet home:



Alhamdullillah pinjaman perumahan sudah diluluskan..surat ni dapat sebelum raya lagi..tapi xsempat2 nak kongsi dengan kawan2...

Alhamdullillah syukur sangat akhirnya hampir berjaya mendapat rumah sendiri..mcm2 dugaan yg dtg tapi akhirnyalah ada rezeki..mak selalu nasihat aku rumah ni pun mcm jodoh dgn rezeki jugak..kalau mmg ditakdirkan rumah tu milik kita, dugaan mcm mana pun rumah tu tetap jadi hak kita..klu mmg ditakdirkan rumah tu bukan milik kita, bt lah mcm mana pun tak kan dapat..hoho..

Alhamdullillah rumah masih dlm progress..mayb dah 80% kot..en suami sebenarnya dah ada rumah tapi nunnnnnnn jauh kat pahang..rumah tu en suami sewakan...rumah yg beli ni pula untuk kitaorg duduk..insyaAllah kalau ada rezeki dlm thn ni blh dpt kunci...sekarang mmg kena bajet..fuhhhhh risau kadang fikir mampukah kami..rumah nak msuk 2bijik, keta 2 bijik, anak nak msk 2..gulp!!tapi anak tu kan rezeki..insyaAllah akan ada rezeki untuk kami sekeluarga amin..semoga Allah permudahkan segala urusan kami..amin..


Duit pasti mengalir seperti air terjun lepas ni
$$$$$$$$ T_T $$$$$$$$$$T_T

Tuesday, August 20, 2013

Kembali bertapa di kk



Sejarah!!
Semalam dlm sejarah sbb aku bertapa kat kk dr pukul 2pm - 5.40pm...stressssss sangat..sakit2 pinggang aku..semalam jugak dlm sejarah sbb kne cucuk 4x untuk ambil darah..sob2..cucuk yg pertama darah tak keluar..cucuk pulak yg kedua..bila anta lab, lab xleh proses sbb darah dh beku..aku tahu slps sejam setengah menunggu..aduhai napelah tak gtaw awai2.. Ambil darah ketiga, tgn blh kiri pulak..darah tak kuar..last2 ambil darah kat blkg tpk tgn..tu pun darah xbpe nk kluar..puas dirodok2 br kuar...huhu T_T


Alhamdullillah hb 12.9..aku rasa tu antara hb aku yg terbaik..selalunya 10.9 aje..
Berat..wooooo..pengsan!!

Mood bila jumpa doc mmg dh kelaut..sbb lama sgt menunggu..tp bila doc scan..terus happy blk..baby aktif bergerak..kecil lg tapi sgt aktif..smpai doc kata tak reti dok diam budak ni... Heeee..macam kak yong Sakina jugak lah tu...hehe..

Semoga adik Nur Sakina membesar dengan sihat dan sempurna..

Monday, August 19, 2013

Syawal 2013

Selamat Hari Raya semua!!Lama rasa tak menulis..muntah2..loya2..mabuk2..hehe..Alhamdullillah raya tahun ni antara raya yang best..best sebab raya pertama sampai raya ke empat kat kg aku kat ipoh..haha..kejam tak?!...raya kelima hingga raya ke lapan kat umah mertua di pahang..

Memula rasa sedih sebab en suami dapat cuti peringkat kedua yg bermula 9hb8..tapi tuptup malam raya beliau sampai jer kat ipoh..dahlah xgtaw nak blk..smua bnda aku pesan en suami xbw sbb beliau dah ada atas haighway..lbh kurang pukul 9pm tetiba abg aku dok angkut Nur Sakina keluar..tetiba pulak en suami masuk sambil dukung Nur Sakina..ecehhhhhh konon seprise ler tu...ok aku terkejut plus happy giler2..nampak sgt keterujaan kat muka aku masa tu...hahahaha...mcm tak jumpa sebulan..oh lupa lak sebenarnya aku balik ipoh 2hb8..lepas hbs sek terus along aku dtg jemput..ko bayangkan dia dr tg malim amik aku kat senawang...patah balik ke ipoh..sob2...terharu..sepatutnya en suami nak hantar tapi beliau kena duty so nak tangguh hantar hari ahad..tapi disebabkan mak aku tak sabar nak jumpa anak bongsu perempuan tunggal dia ni, maka along aku pun berkorban amik aku..ehh ke aku yg perasan opahnya sebenarnya xsabo nak jumpa Nur Sakina..kehkeh...

Nak cerita pasal baju raya pulak..sebenarnya sebelum puasa dl aku dh pergi tempah baju aku dengan Nur Sakina..warna terqoise..tapi sampai ke raya baju tu tak siap pun..huhu..aku xmarah pun sbb tahu makcik tu bz..nasib baik en suami tergerak hati nak beli baju raya sedondon tahun ni..klu ikut aku nak pakai baju raya tahun lepas jer...




Merelip ko baju aku...haha...Uihhh payah bonar nak bagi anak dara tu pakai tudung..tapi bila dah bagi pakai tak dicabut pulak..good girl!!




Anak dara xmau dok diam..sampai tercabut kasut sebelah...







Ni anak2 buah aku..semua lebih kurang sebaya..hero sorang tu payah bonar nak bergambo..aishh lahhh... Nur Sakina tgk tak puas ati jer kat hero tu...haha...



Ni family along aku..


Ni family angah aku..


Ni family abg chik aku..


Aduhai kali ni gambar bersama emak xda dlm hp aku.. ada pun dlm kamera abg aku..nnt klu abg aku upload kt fb aku buh kat sini..

Nanti2 sambung aktiviti kitaorg di hari raya :)