Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, November 18, 2013

Hanging garment steamer iron






Siapa ada pakai iron macam ni? 
Ok tak? En suami dah berkenan sangat..
Dok berangan senang nak iron uniform dia nanti..
U all yg dah ada pakai rasa OK atau KO??


P/s : weekend hari tu ada pergi perak homec 2013... Nanti kita up bab tu pulak yer :)

Thursday, November 14, 2013

Rumahku Syurgaku : Survey Kitchen Cabinet 2


hari tu masa up pasal kc ada blogger nida n linda(tenkiu u all) komen bg tahu tempat bt kc kat kajang..
so makcik yg kurang nyabo2 ni cepat2 google..
cepat2 calling..
cepat2 pm..
bagus deorg ni..
cpt bg feedback..


aku tanya berapa harga untuk bt kc 17kaki..
so jawapan deorg :



korang rasa macam mana?
murah ke mahal?

tapi hasil kerja deorang memang cantik2

contoh kc yang deorang buat



seksi nya kaler ni...merah berlado....i loikeeeeee!!!





hitam kuning..en suami terpikat tengok...
terbayang2 bini gebus berjoget2 memasak di situ..haha..


tapi setakat ni kami sehati sejiwa nak pilih kaler hitam..
hitam sehitam hitamnya...
baru unggul..
baru menawan..
baru masak sodap..
ehh!!


semalam pulak sembang dengan member2 bab rumah..
dia pun tgh cari org nak buat rumah dia...
bangalow u all....
xmampu makcik ni....
so dia suruh add org ni...


sekarang semua canggih kan...
pm jer kat fb deorg balas..
sporting hbs..
haha...



macam murah jer...
macam besttt jer...
ke harga tu harga upah ajo..
atau tu harga bahan...
tapi tak per..
nanti dah dapat kunci rumah kita pm balik mas rudy ni..kehkeh...
 kemanakah bayangmu wahai kunci rumah??
nak main cakkk cakkk yerrr...








P/s:
Esok maybe result egtukar keluar..semua perasaan ada..
Takut, nak muntah, nak ukkk ukkk smu ada...huahua..
Kawan2 doakan aku dapat tukar ke seremban yer...

Monday, November 11, 2013

Rumahku Syurgaku : Survey Kitchen Cabinet

Assalamualaikum..
salam 1 malaysia =)
pagi tadi ada call pemaju tnya bila boleh dapat kunci..
pemaju kata u call lah bahagian pinjaman perumahan suruh cepatkan bayaran baki perumahan..
cisssss!!
siapa pemaju ni..
aku ke dia!!
dia kata ada yang dah dapat kunci sbb bpp or bank dah keluarkan cek untuk rumah deorg..
aishhhh kompius pulak aku..
memang kita ke kena sibuk2 call bpp suruh cepatkan pembayaran rumah kepada pemaju..
ada hak kah kita nak suruh2 mcm tu??
deorang layan ke??
sapa2 ada pengalaman tolong share yer...



ok berbalik pada cite KC pulak..
weekend lepas dgn weekend ni kami laki bini angkut anak sekali pi merata survey KC..
kedai pertama pergi dalam Giant Senawang..
KC 3g table top konkrit 17kaki rm12k tanpa sebarang aksesori..
ehh macam mahal jer aku rasa..
so reject kedai ni..

lepas tu pergi kedai lain pulak..
KC 3g 21kaki  table top konkrit rm8k dgn free aksesori seperti sinki dan lain2..
taklah semua aksesori free..
banyak cantik ko nak semua free..
kehkeh...
ehh cam murah pulak kan..
harga ikut panjang kaki..
tak kisahlah ko nak design macam mana pun..
tapi tu baru harga kasar lah...
aku bagi ukuran ikut plan..
dia xukur betul2 lagi..
harga blh deal lagi katanya..

pastu pergi kedai satu lagi..
pekerja bgtaw harga KC lebih dr 10k...
harga ikut design tak ikut kaki..
ehh macam tu pulak dah..
so reject kedai ni..

minggu depan pergi survey lagi..
tengok ada yang lagi murah tak..
haha..
sepatutnya aku patut survey untuk buat extend dapur..
ni duk sibuk ke KC pulak..
haha...
excited kat KC walaupun masak seminggu sekali..
huhuhu...
nak extend lebih kurang lebar 11kaki panjang 4kaki..
rasa2 berapa yer bajetnya????

sapa2 pernah buat renovation or KC or ada member2 bt rumah kat area seremban ni boleh lah kongsi2 yer..


*********************************************

KC idaman hati :

1. material 3g / 4g + mirror=warna hitam
-bila tanya org kedai apa beza 3g dgn 4g deorg jawab xde beza...aishhh pelik aku...

2. table top 
-konkrit warna hitam



maaf xda sebarang gambar sebab tuan badan fokus mendengar penerangan penjual...
haha..




Friday, November 8, 2013

GIVEAWAY by EKIN JAMAL

ayuhhhhh kawan2...
jom join giveaway yang mama zara buat ni..
mama kina pun sibuk nak join..
nak dapatkan hadiah besh!!
boleh buat hias rumah baru nanti..
kehkeh...







u all just follow jer syarat mama zara yg simple ni yer :)






masa deepavali hari tu sepupu Nur Sakina, Danial Haikal datang senawang..
kami bawa pi makan kat kedai mamak..
nama pun deepavali kan..
kena makan ala2 india lah..
lagikan muka kami ada ala alaaaaa arab anak mami..
haha...


ini gambar yang dipertandingkan ;p








"anak2 mami sedang menikmati roti canai...mamakkkkk roti canai rende!!"




hadiah dia besh2..
u all boleh ngintai kat empunya blog..
ada rezeki blh lah menang...
silalah vote kami yerrr!!
kahkahkah...
peace yo....



Monday, November 4, 2013

Moga Ada Rezeki





masuk tahun ni dah kali ke4 mintak tukar..
ada orang tu berbelas kali dah mintak tukar pun still xdapat2 lagi..
mood pun ke laut sekarang sebab dok berdebar2 menunggu keputusan..
mintak tukar daerah jer..

semoga ada rezeki permohonan kali ni..
amin..