Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, November 24, 2014

Terabai..

Assalamualaikum..
Makin terabai blog aku ni..
Skrg just aktif kat fb jer..
Tak menyempat2 nk menulis kat sni..

Update sikit pasal 2 puteri..
Kakak dah 2 thn 5 bln..
Mulut?? 
Ya Rabbi potpet sepanjang masa..





Adik pula..
Dah 9 bulan..
Cool jer..
Tak banyak kerenah..





Mama pulak..
Ermmm makin tembun!!
Nak kurussssss..sobsob..
Pernah try atkin tapi iman tak kuat.. Hihi.
Dan mama mcm dah ready jer utk no3..
Hahaha..




Kbai!!

Monday, May 26, 2014

Tempat mengemukkan badan!!



Tempat kami laki bini ngapp!!
Eh aku kuat mkn skrg..gemuk balik lah..Rasa sbb Safira kuat menyusu..maka aku cepat sgt lapar..ok nampak sgt bukan salah aku kan!!kan!!haha..

Kalau korang perasan rumah aku banyak benda warna hitam..kenapa??? Sbb pemiliknya hitam..hitam manis okeyyyy..haha..










First time aku gubah bunga...cantik sgt kan...lalalalalala...






Perasan tak!!kat pic atas dalam frame ni bunga..sekarang sudah kasi tukarlah...hampir 3tahun dah aku dok pakai bunga tu..mula2 hias bilik pengantin..lps tu hias kt ruang tamu..lps tu hias kat blk tetamu..lama2 aku dah muak nengoknya..maka cari kain..tuntang tuntang tuntang siap lah frame diatas..aku sukeeeee... Tp en suami xsukeeee...katanya sukeee yg lama lg...lagi berseri..3D katanyaaaa.. Ahhh bangggg moden lah sikit... Tu zaman kita br kawen.. Skrg kita dah anak 2!!hahaha..


Ok..bai!!





Friday, May 23, 2014

Bilik princess Sakina dan Safira




Taraaa..taraaaa...taraaaaa...hahaha bajet sunggguhlah mak sorang ni!!

Alhamdullillah dah siap bilik anak dara den...
Tapi tak 100% lagi sbb almari baju anak xbeli lagi..masih disusun dlm bakul...
Ada 2,3 perkara masih tertangguh..
Nantilah bajet dah lari benor..
Mak pak dah xleh pi mana..
Dok diam2 jer lah kat umah..
Hahaha..



















Setakat hari ni Sakina tak berjaya lagi tidur di sini..kejap kejap jer dia masuk..golek golek pastu lari masuk bilik mak paknya...xpe nak..slow2 yer..mama faham sgt keadaan ni..sbbnya dl mama darjah 2 pun masih tidur dengan atuk n opah..hahahaha....larikkkkk!!!!!malu i!!!!





Sunday, May 18, 2014

Bilik anak dara



Teaser!!
Teaserlah sgt makcik oiii..haha..
60% done!!

Mulanya rancang nak buat playroom..
Lama2 fikir buat bedroom jerlah..

Mulanya nak buat kat bilik bawah..
Lama2 fikir buat kat bilik atas jerlah..

Mulanya fikir nak buat tema hello kitty ..
Lama2 fikir kita campur adukkan jerlah..

Hahaha..

Monday, April 28, 2014

Rumahku Syurgaku : deko-deko
















Simple decoration for living room...
Sekarang nak fokus kat bilik anak dara dua orang tu...













Harap menarik tertarik.. 
Harap Nur Sakina boleh tidur sendiri dah lepas ni..
Sebabnya mama nak bg adik kat Sakina dan Safira..
Ehhh.. Pengsan!!!Pengsan lagi!!!!!


Sunday, April 27, 2014

Us

Alhamdullillah..
Cuti bersalin tinggal kurang dari sebulan..
Count down dah nak msk sekolah balik..

Alhamdullillah..
Hidup makin happy..
Makin bizi..
Makin kurus.. Eh yer ke..haha..





















 










Best pulak pkai pashmina ni..
Ok tu jer..
Babai!!







Wednesday, March 26, 2014

Pantang Koboi

Hari ni dah hari yg ke 32...
Pantang sendiri sahaja...
So banyak lah benda skip kan..
Alhamdullillah mama dgn baby sihat2 sahaja...
Baru sebulan kitaorg dah berjalan sakan..
Balik ipoh, balik pahang pastu siap gi nilai beli karpet..hehe...
Masih menyesuaikan diri menjaga dua anak sambil menyiapkan segala kerja rumah sendirian..
Terabur jugak kadang tu..
Nasib ada en suami yg membantu...












Seronok layan kerenah anak2...
Deorg berdua ni berpakat agaknya..
Kalau kakak tido, adik berjaga..
Elok2 adik tido, kakak pula berjaga..
Dah tu bila masanya mama nak tido anak2 oiiii..
Tapi tu semua best..
Layan keletah anak2..
Boleh kurus mama!!
Haha..





Jarang update sbb line internet kat rumah baru ni sgt lah worst..aiyoooo..


Monday, February 24, 2014

Alhamdullillah





22.02.2014
Sabtu
10.46pm
Hospital Tuaku Ja'afar
Alhamdullillah..


Wednesday, February 19, 2014

Rumahku Syurgaku : Sofa



Alhamdullillah sabtu lepas sofa yang kitaorg tempah dah sampai..
Amik masa 2 minggu jugak lah sbb nak warna hitam..
Kalau x sofa ni warna putih..
Berkenan sangat dengan warna putih..
Balik rumah fikir 2,3 hari banyak risiko amik warna putih ni...
So kami laki bini decide amik warna hitam..




Kalau warna putih memang cantik..
Warna hitam ni pun risiko jugak..
Nur Sakina suka benor letak bedak kat sofa ni...
Lepas tu saja guna kuku dia dok gesek2 kat sofa..
Aishhhh seriau mak ko ni dengar nak oiii...
Sofa ni kami amik 1+2+3..
Bila dah masukkan dalam rumah..
Nampak beso pulak sofa ni...
Mak aku kata ni saiz2 giant yg duduk ni.. Haha...




Tapi masa dia hantar tu kerusi 3 seat tu ada koyak sikit..
So sabtu ni deorg akan hantar yang lain..
Kalau ikut en suami dia terima jer kerusi koyak tu...
Aishhh sabo jer lah dengan laki den ni.. Redha memanjang!!



Friday, February 14, 2014

Projek lah konon! ;p









Apo bondo lah aku nak buek ni...
Haha..xtahu menjadi ke tak..
Dok syok2 buat saletip tu hbs pulak..
Kacau daun lah...
Nanti sambung balik :)

Tuesday, February 11, 2014

Dah selamat bepindah


Alhamdullilah..jumaat lepas dah selamat kami sekeluarga duduk di rumah baru..bersyukur sangat sebab aku dan xlarat nak panjat umah bertingkek tingkek tu..dengan Nur Sakina yg makin meragam..wuaaaa...makin nak dapat adik makin kuat nangis...wuwuuwuwuwuwwuuuuu....











Rumah masih kosong lagi..dl kan duk kuarters kerajaan..semua perabot disediakan..

Ni dah duduk umah sndri memang kopak lah duit..

Nak kne beli perabot dari ruang tamu, ruang makan dan bilik tido..

Pengsan tgk duit keluar..en suami pulak jenis nak beli semua siap2..pengsan!!!!!

Umah pun xberhias lagi..aku pun dah tak larat..skrg pun dah 36minggu..dah sarat sgt rasa..tapi masih gagah mop atas bawah..haha..

Doc dah bgtaw aku kne bersalin sebelum 9.3 atau tepat2 9.3..tak boleh overdue sbb kes bleeding hari tu kan..so, baby come baby come babyyyyy...keluar lah cepat..mama dah ready jer ni..haha..
Cuti aku start mohon 27hb2 ni...yeaaaaaa...



P/s: suara Nur Sakina dah terkenal kat taman aku..malu mak nak oiii..kuat bonar ekau nangis...