Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, January 9, 2014

Rumahku Syurgaku : Renovation Progress (Plaster Ceiling)

alhamdullillah plaster ceiling untuk ruang tamu dah siap..
cuma nak pasang lampu sahaja..
semalam baru beli lampu t5..
mak datuk mahainya lahhh..
pejam mata jer lahhh..
lampu untuk ruang tamu(downlight + t5 + 2 candilier) saja dah cecah ribu..
candilier yg paling murah aku amik kat kedai tu..
satu set siap mentol rm90...
memula xde nak buh2 candilier ni..
xminat tapi dah ruang tu mcm kosong jer so blelah yg simple2 jer..



mula2 datang ukur untuk dapatkan quatation




rumah aku ada beam kat tepi ni..
kiranya pembahagi untuk dining room n living room..
tapi kitaorg buat semua kawasan ni sbg living room..
dining room buat kat blkg..
so susahlah nak design plaster ceiling sbb gangguan beam tu..




gigih en suami mendesign



berapa kali tukar design..
sampai kena magrain en suami..
siap telan panadol lagi..
haha...





wiring start dulu..
org wiring dengan plaster ceiling ni org yg sama..







untuk bahagian kiri dan kanan kitaorg buat L-box biasa sahaja

















yang kat bahagian tengah kitaorang buat 3 petak pastu buh kayu tu..
memula xnak sbb nampak cam klasik..
tapi en suami kata xpe sbb nanti matching dengan kayu langsir tu..
haha...


sekarang deorg buat plaster ceiling  untuk bahagian dapur..
free gift dr org plaster ceiling ni adalah plaster ceiling untuk toilet..
sbb aku nak pasang exhaust fan kat dalam toilet kan..
oklah dr xde benda free..haha..












12 comments:

  1. wahhhh cantik.xsbr nk tgk yg dh siap.

    ReplyDelete
  2. Bestnya sis. Teringin pulak saya nak ada rumah macam nie.

    ReplyDelete
  3. nanti rumah dah siap upload la gambar banyak2. boleh jugak saya menjamu mata sambil mencari ilham nak renovate rumah nanti

    ReplyDelete
  4. http://blurplediary.blogspot.com/

    takpe sakit kepala skrg, nanti tak sakit kepala dah bila tgk ceiling yg cantik. hehehe :)

    ReplyDelete
  5. nanti dah siap pasang lampu tolong letak gambar lagi :)

    ReplyDelete
  6. salam. Boleh mintak no contact kontraktor tak? akidos73@gmail.com

    Thanks

    ReplyDelete
  7. Salam...boleh minta no kontraktor tak?
    Email kat saya etamohd@gmail.com

    Thanks

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. nak no kontraktor boleh?brape ye hrge plaster ceiling nih

    ReplyDelete