Cinta Hati Mama Papa

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, February 24, 2014

Alhamdullillah





22.02.2014
Sabtu
10.46pm
Hospital Tuaku Ja'afar
Alhamdullillah..


Wednesday, February 19, 2014

Rumahku Syurgaku : Sofa



Alhamdullillah sabtu lepas sofa yang kitaorg tempah dah sampai..
Amik masa 2 minggu jugak lah sbb nak warna hitam..
Kalau x sofa ni warna putih..
Berkenan sangat dengan warna putih..
Balik rumah fikir 2,3 hari banyak risiko amik warna putih ni...
So kami laki bini decide amik warna hitam..




Kalau warna putih memang cantik..
Warna hitam ni pun risiko jugak..
Nur Sakina suka benor letak bedak kat sofa ni...
Lepas tu saja guna kuku dia dok gesek2 kat sofa..
Aishhhh seriau mak ko ni dengar nak oiii...
Sofa ni kami amik 1+2+3..
Bila dah masukkan dalam rumah..
Nampak beso pulak sofa ni...
Mak aku kata ni saiz2 giant yg duduk ni.. Haha...




Tapi masa dia hantar tu kerusi 3 seat tu ada koyak sikit..
So sabtu ni deorg akan hantar yang lain..
Kalau ikut en suami dia terima jer kerusi koyak tu...
Aishhh sabo jer lah dengan laki den ni.. Redha memanjang!!



Friday, February 14, 2014

Projek lah konon! ;p









Apo bondo lah aku nak buek ni...
Haha..xtahu menjadi ke tak..
Dok syok2 buat saletip tu hbs pulak..
Kacau daun lah...
Nanti sambung balik :)

Tuesday, February 11, 2014

Dah selamat bepindah


Alhamdullilah..jumaat lepas dah selamat kami sekeluarga duduk di rumah baru..bersyukur sangat sebab aku dan xlarat nak panjat umah bertingkek tingkek tu..dengan Nur Sakina yg makin meragam..wuaaaa...makin nak dapat adik makin kuat nangis...wuwuuwuwuwuwwuuuuu....











Rumah masih kosong lagi..dl kan duk kuarters kerajaan..semua perabot disediakan..

Ni dah duduk umah sndri memang kopak lah duit..

Nak kne beli perabot dari ruang tamu, ruang makan dan bilik tido..

Pengsan tgk duit keluar..en suami pulak jenis nak beli semua siap2..pengsan!!!!!

Umah pun xberhias lagi..aku pun dah tak larat..skrg pun dah 36minggu..dah sarat sgt rasa..tapi masih gagah mop atas bawah..haha..

Doc dah bgtaw aku kne bersalin sebelum 9.3 atau tepat2 9.3..tak boleh overdue sbb kes bleeding hari tu kan..so, baby come baby come babyyyyy...keluar lah cepat..mama dah ready jer ni..haha..
Cuti aku start mohon 27hb2 ni...yeaaaaaa...



P/s: suara Nur Sakina dah terkenal kat taman aku..malu mak nak oiii..kuat bonar ekau nangis...